ANWB informeert vakantiegangers met zomerse website

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Website van ANWB voor alle Nederlanders op vakantieDe ANWB opent het zomerseizoen met anwb.nl/vierdevakantie. Op de website vinden vakantiegangers in binnen- en buitenland tot begin september vakantienieuws, praktische (reis)adviezen en tips voor uitjes. Ook kunnen reizigers hun leukste vakantiebelevenissen met elkaar delen. Lees verder voor hun advies over knelpunten in de vakantielanden.

Op www.anwb.nl/vierdevakantie geeft de ANWB dagelijks actuele verkeersinformatie voor binnen- en buitenland. Er is vooral aandacht voor alle reisweekenden, zoals de 'zwarte zaterdagen' op 2 en 9 augustus. Ook vind je op de site uitleg over de soms afwijkende verkeersregels in het buitenland. Het Land van ANWB geeft informatie en inspiratie over de leuke zomeruitjes in eigen land.

Lees hier meer over de knelpunten in de verschillende vakantielanden!

Minder Nederlanders op vakantie

Deze zomer gaan circa 10,5 miljoen Nederlanders één week of langer op vakantie. Dat aantal is iets lager dan vorig jaar. Circa 2,7 miljoen Nederlanders kiezen voor een vakantie in eigen land. Naar verwachting vertrekken 7,8 miljoen landgenoten richting buitenland. Frankrijk is - ondanks de daling ten opzichte van vorig jaar - nog altijd dé zomerbestemming voor Nederlanders. Griekenland en Spanje mogen dit jaar meer Nederlanders begroeten dan vorig jaar. Ook verre bestemmingen zijn na een flinke dip weer in trek.

Boek je autovakantie bij Pharos Reizen

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder