ANWB informeert vakantiegangers met zomerse website

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Website van ANWB voor alle Nederlanders op vakantieDe ANWB opent het zomerseizoen met anwb.nl/vierdevakantie. Op de website vinden vakantiegangers in binnen- en buitenland tot begin september vakantienieuws, praktische (reis)adviezen en tips voor uitjes. Ook kunnen reizigers hun leukste vakantiebelevenissen met elkaar delen. Lees verder voor hun advies over knelpunten in de vakantielanden.

Op www.anwb.nl/vierdevakantie geeft de ANWB dagelijks actuele verkeersinformatie voor binnen- en buitenland. Er is vooral aandacht voor alle reisweekenden, zoals de 'zwarte zaterdagen' op 2 en 9 augustus. Ook vind je op de site uitleg over de soms afwijkende verkeersregels in het buitenland. Het Land van ANWB geeft informatie en inspiratie over de leuke zomeruitjes in eigen land.

Lees hier meer over de knelpunten in de verschillende vakantielanden!

Minder Nederlanders op vakantie

Deze zomer gaan circa 10,5 miljoen Nederlanders één week of langer op vakantie. Dat aantal is iets lager dan vorig jaar. Circa 2,7 miljoen Nederlanders kiezen voor een vakantie in eigen land. Naar verwachting vertrekken 7,8 miljoen landgenoten richting buitenland. Frankrijk is - ondanks de daling ten opzichte van vorig jaar - nog altijd dé zomerbestemming voor Nederlanders. Griekenland en Spanje mogen dit jaar meer Nederlanders begroeten dan vorig jaar. Ook verre bestemmingen zijn na een flinke dip weer in trek.

Boek je autovakantie bij Pharos Reizen

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder