De Ronde van Frankrijk komt door Yorkshire

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Tour de FranceHet grootste graafschap van Engeland, Yorkshire, maakt zich op voor de Ronde van Frankrijk die op 5 en 6 juli 2014 door het gebied trekt. Daarna trekt de karavaan naar het zuiden voor de rit Cambridge/Londen op 7 juli. Op 5 juli voert de tocht van Leeds naar Harrogate, een afstand van 190 kilometer. Zaterdag fietsen de wielrenners de 200 kilometer van York naar Sheffield.

 

YorkIn het historische York kun je, als de karavaan voorbij is, het York Minster, Jorvik Viking Centre en York Chocolate Story niet missen. Langs het hele parcours tot Sheffield vind je overigens vele attracties en sublieme landschappen. Zoals Knaresborough en zijn middeleeuwse burcht die een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van de Engelse koningen. Meer naar het westen bevinden Silsden, Keighley en Haworth zich in het hart van het land van de gezusters Brontë. Daar hebben de schrijvende zussen, de beroemdste van hun generatie, geleefd en de inspiratie gevonden voor hun wereldbekende romans. In Haworth werd het huis waar ze opgroeiden omgevormd tot cultuurtempel: het Brontë Parsonage Museum.

Up to Cambridge

De derde rit van de Ronde van Frankrijk vertrekt in de universiteitsstad Cambridge in de richting van Londen. Het is leuk om zelf Cambridge met de fiets te verkennen of een tochtje maken met een bootje met een platte bodem (punt) op de rivier de Cam. Liefhebbers van toneel worden verwend in Cambridge met een keuze van shows die rechtstreeks van de West End van Londen komen.Tijdens het weekend van de Ronde van Frankrijk, op 5 en 6 juli, wordt het Big Weekend georganiseerd, een groot festival met live muziek.

Boek hier je ticket naar deze Tour de France steden in Engeland

Met de ferry naar Groot-Brittannië
Complete reizen
Hotels 
Vliegtickets

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder