De Ronde van Frankrijk komt door Yorkshire

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Tour de FranceHet grootste graafschap van Engeland, Yorkshire, maakt zich op voor de Ronde van Frankrijk die op 5 en 6 juli 2014 door het gebied trekt. Daarna trekt de karavaan naar het zuiden voor de rit Cambridge/Londen op 7 juli. Op 5 juli voert de tocht van Leeds naar Harrogate, een afstand van 190 kilometer. Zaterdag fietsen de wielrenners de 200 kilometer van York naar Sheffield.

 

YorkIn het historische York kun je, als de karavaan voorbij is, het York Minster, Jorvik Viking Centre en York Chocolate Story niet missen. Langs het hele parcours tot Sheffield vind je overigens vele attracties en sublieme landschappen. Zoals Knaresborough en zijn middeleeuwse burcht die een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van de Engelse koningen. Meer naar het westen bevinden Silsden, Keighley en Haworth zich in het hart van het land van de gezusters Brontë. Daar hebben de schrijvende zussen, de beroemdste van hun generatie, geleefd en de inspiratie gevonden voor hun wereldbekende romans. In Haworth werd het huis waar ze opgroeiden omgevormd tot cultuurtempel: het Brontë Parsonage Museum.

Up to Cambridge

De derde rit van de Ronde van Frankrijk vertrekt in de universiteitsstad Cambridge in de richting van Londen. Het is leuk om zelf Cambridge met de fiets te verkennen of een tochtje maken met een bootje met een platte bodem (punt) op de rivier de Cam. Liefhebbers van toneel worden verwend in Cambridge met een keuze van shows die rechtstreeks van de West End van Londen komen.Tijdens het weekend van de Ronde van Frankrijk, op 5 en 6 juli, wordt het Big Weekend georganiseerd, een groot festival met live muziek.

Boek hier je ticket naar deze Tour de France steden in Engeland

Met de ferry naar Groot-Brittannië
Complete reizen
Hotels 
Vliegtickets

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder