De Ronde van Frankrijk komt door Yorkshire

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Tour de FranceHet grootste graafschap van Engeland, Yorkshire, maakt zich op voor de Ronde van Frankrijk die op 5 en 6 juli 2014 door het gebied trekt. Daarna trekt de karavaan naar het zuiden voor de rit Cambridge/Londen op 7 juli. Op 5 juli voert de tocht van Leeds naar Harrogate, een afstand van 190 kilometer. Zaterdag fietsen de wielrenners de 200 kilometer van York naar Sheffield.

 

YorkIn het historische York kun je, als de karavaan voorbij is, het York Minster, Jorvik Viking Centre en York Chocolate Story niet missen. Langs het hele parcours tot Sheffield vind je overigens vele attracties en sublieme landschappen. Zoals Knaresborough en zijn middeleeuwse burcht die een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van de Engelse koningen. Meer naar het westen bevinden Silsden, Keighley en Haworth zich in het hart van het land van de gezusters Brontë. Daar hebben de schrijvende zussen, de beroemdste van hun generatie, geleefd en de inspiratie gevonden voor hun wereldbekende romans. In Haworth werd het huis waar ze opgroeiden omgevormd tot cultuurtempel: het Brontë Parsonage Museum.

Up to Cambridge

De derde rit van de Ronde van Frankrijk vertrekt in de universiteitsstad Cambridge in de richting van Londen. Het is leuk om zelf Cambridge met de fiets te verkennen of een tochtje maken met een bootje met een platte bodem (punt) op de rivier de Cam. Liefhebbers van toneel worden verwend in Cambridge met een keuze van shows die rechtstreeks van de West End van Londen komen.Tijdens het weekend van de Ronde van Frankrijk, op 5 en 6 juli, wordt het Big Weekend georganiseerd, een groot festival met live muziek.

Boek hier je ticket naar deze Tour de France steden in Engeland

Met de ferry naar Groot-Brittannië
Complete reizen
Hotels 
Vliegtickets

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

De regio Auvergne-Rhône-Alpes in het zuidoosten van Frankrijk is heel divers: van berglandschappen tussen natuurparken, van wellness in Aix-les-Bains, Brides-les-Bains of Vichy tot cultuur in dorpen en steden als Annecy, Chambéry, Clermont-Ferrand, Grenoble en Lyon. Niet alleen de steden ademen geschiedenis, ook de diverse musea laten je kennis maken met de historie en bijzonderheden van de stad, de natuur en/of het gebied. We geven tien tips voor een interessante middag of dag.

Lees verder

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Beenbreuken, knieletsel en hersenschuddingen. Jaarlijks ontvangt alarmcentrale Eurocross Assistance 1.600 meldingen over ongevallen op de piste. Veel van deze ongevallen kunnen worden voorkomen door de juiste voorbereiding, maar ook door je werkelijke niveau te kennen. Uit onderzoek van Eurocross blijkt namelijk dat 80% van de wintersporters het eigen skiniveau overschat, waardoor zij mogelijk pistes en omstandigheden kiezen die niet aansluiten op hun werkelijke niveau.

Lees verder

Wat zijn de beste fietsroutes van 2024?

Wat zijn de beste fietsroutes van 2024?

Vijf trajecten in zes Europese landen zijn in de race voor de titel ‘beste fietsroute van 2024’. Nederland heeft dit jaar concurrentie te duchten van Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Oostenrijk en Zweden. De winnaar wordt vrijdag 23 februari bekend op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht. Lees verder hoe je entreekaarten kunt winnen voor deze beurs.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen is niet alleen een geweldige manier om in beweging te blijven en kan ook enorm plezierig zijn, of je nu graag een ommetje maakt in het park, een stevige wandeling in de natuur maakt of op een meerdaagse trektocht gaat. En daarvoor zijn goede wandelschoenen essentieel voor jouw comfort en gezondheid.

Lees verder

Alles wat je wilt weten over de sauna

Alles wat je wilt weten over de sauna

Naar de sauna gaan iets uit onze tijd? Nee hoor, het idee van een sauna is al zo oud als de steentijd. De Romeinen hadden hele badsessies in de thermen en de indianen in Noord-Amerika ontdeden zich van stof en vuil in de tipi. Natuurlijk zagen de sauna’s er toen wel iets anders uit: men nam de zweetbaden in een met gloeiende stenen verhitte tent of hut. Het principe van de sauna is echter nog precies hetzelfde: het verhitten van het lichaam en dat vervolgens afkoelen met koud water. Een sauna is simpelweg een vorm van baden.

Lees verder