Autovrij door de Dolomieten

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Val GardenaIn de Italiaanse vakantieregio Val Gardena  zijn er in het weekend van zaterdag 21 en zondag 22 juni twee grote fietsevenementen. Op zaterdag nemen mountainbike-helden deel aan de ‘Südtirol Sellaronda Hero’; de zwaarste MTB-marathon van Europa. Wie het rustiger aan wil doen, neemt zondag deel aan de ‘Sellaronda Bike Day’, waarbij recreatieve fietsers exclusief recht op het asfalt hebben.

Daarnaast is er op zaterdag 12 juli de tweede editie van de  internationale knock-out race ‘XC Eliminator’. Dit mountainbike wedstrijd format behoort pas sinds 2012 tot de Worldcup wedstrijden.

Heldenrit

Zaterdag 21 juni is het landschap van de vakantieregio Val Gardena het decor voor de spectaculaire ‘Sella Ronda Hero’; de zwaarste races dwars door de Dolomieten. Echte helden trotseren de lange trail van 84 km met 4200 cumulatieve hoogtemeters. Onderschat ook de korte trail niet; de route van 62 km en 3300 cumulatieve hoogtemeters is ook echt alleen geschikt voor de getrainde mountainbiker. Tijdens deze langeafstandsrace staat alles in het teken van de singletrails, uithoudingsvermogen en stuurvaardigheid. Aan de vijfde editie van dit evenement neemt een recordaantal van 4.014 internationale mountainbikers, uit 40 verschillende landen en 4 continenten deel.

Ruimbaan voor alle recreatieve fietsers

Zondag 22 juni is het de beurt aan fietsers voor wie de wegen rondom het Sella massief worden vrijgehouden van verkeer. Ambitieuze mountainbikers, snelle racefietsers, e-bikers of sportieve toerfietsers: de Sellaronda Bike Day is een evenement waaraan iedereen, zonder inschrijving, kan meedoen. Van 8:30 uur tot 15:30 uur blijven alle passen gesloten voor bussen, auto’s en motoren. De organisatie verwacht dit jaar meer dan 20.000 deelnemers.

Racen op de mountainbike

De XC Eliminator (XCE) is een relatief nieuwe mountainbike wedstrijd. Door middel van een knock-out race, waarbij de deelnemer tijdens verschillende heats een sprint moeten afleggen op een trail met obstakels. Wie niet bij de eerste twee eindigt, wordt geëlimineerd. De track heeft beklimmingen, afdalingen en technische stukken. De wedstrijd vindt plaats op zaterdag 21 juli en het parcours loopt dwars door het centrum van Ortisei.

Fietsbenodigdheden en fietsvakanties

Voor zulke sportieve, en recreatieve fietstochten heb je natuurlijk goede fietskleding nodig.

Bij de Zwerver vindt je alles voor buitensport en buitenactiviteiten.
De Fietsbroekspecialist heeft een uitgebreide collectie fietsbroeken.

Cycletours heeft een groot aanbod fietsvakanties.
Fun op de fiets bij Fietsfun.

 

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië
Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder