Vliegveld Seppe krijgt internationale naam

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Seppewikipedia.nl.jpgHet dorpse vliegveld Seppe maakt vanaf vandaag plaats voor het wereldse Breda International Airport. Wethouder Meeuwis van Breda ziet het als een 'versterking van het vestigingsprofiel van heel West-Brabant' en onthult vandaag het nieuwe logo.


Bang voor meer vliegverkeer hoeven de omwonenden niet te zijn. Omdat het vliegveld niet geschikt is voor grotere toestellen zullen er geen toeristische massavluchten landen en vertrekken en blijft het  vliegveld dan ook ongeveer net zoveel vluchten afhandelen als nu.

Reden naamswijziging

"De voornaamste klanten blijven dus privéjets en zakenvluchten vanuit de regio, het Schengengebied en zelfs landen daar buiten",  zegt Stef Have, mede-eigenaar van het vliegveld  in Breda Vandaag. Door de naamgeving wordt het vliegveld duidelijker op de kaart gezet. Have: "Seppe zegt een Belg niks, Breda wel”, vat de Have het samen. “Het past ook in een trend. Eelde heet sinds een paar jaar Groningen, Zestienhoven werd Rotterdam The Hague Airport.”

Bij het vliegveld komt ook een nieuw bedrijventerrein. Martin Schröder (oprichter van Martinair) slaat daarvoor vandaag de eerste paal.

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder