Java start weer op, Groot-Brittannië nog weken plat

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Kelud
Kelud
Na de zware uitbarsting deze week is vulkaan Kelud op het Indonesische eiland Java weer rustig. De eruptie kostte aan 4 mensen het leven en meer dan honderdduizend mensen werden geëvacueerd. Op de luchthaven van Yogyakarta na zijn ook alle vliegvelden sinds vandaag weer open.

Naar verwachting wordt dit voor toeristen belangrijk vliegveld morgen weer geopend als alles weer gereinigd is en ontdaan van de dikke aslaag die de vulkaan heeft uitgespuwd. Mensen die in een gebied rond 10 kilometer van de vulkaan wonen, mogen voorlopig nog niet terug naar huis.

Nog weken last in Groot-Brittannië

Hoe anders is het in Groot-Brittannië waar volgens premier Cameron de problemen voorlopig nog lang niet voorbij zijn. Het grondwater staat veel hoger dan normaal en zal op sommige plaatsen nog meer stijgen doordat de bodem helemaal verzadigd is door de heftige regenval van de afgelopen weken.

In Zuid-Oost en Zuid-West Engeland blijft de kans op overstromingen en levensgevaar dan ook bestaan. De wateroverlast kostte al minstens 5 mensen het leven. Twee daarvan als gevolg van de storm die gisteren over het land raasde. Een 85-jarige man kwam op het Kanaal om het leven toen een enorme golf door de ramen van een cruiseschip naar binnen sloeg en in het centrum van Londen werd een 49-jarige vrouw verpletterd doordat de gevel van een gebouw op de auto stortte waar ze met drie andere passagiers in zat. De medepassagiers raakten gewond. 

Onder meer de Theems is buiten zijn oevers getreden, zo'n  140.000 huishoudens zitten zonder stroom.

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder