Java start weer op, Groot-Brittannië nog weken plat

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Kelud
Kelud
Na de zware uitbarsting deze week is vulkaan Kelud op het Indonesische eiland Java weer rustig. De eruptie kostte aan 4 mensen het leven en meer dan honderdduizend mensen werden geëvacueerd. Op de luchthaven van Yogyakarta na zijn ook alle vliegvelden sinds vandaag weer open.

Naar verwachting wordt dit voor toeristen belangrijk vliegveld morgen weer geopend als alles weer gereinigd is en ontdaan van de dikke aslaag die de vulkaan heeft uitgespuwd. Mensen die in een gebied rond 10 kilometer van de vulkaan wonen, mogen voorlopig nog niet terug naar huis.

Nog weken last in Groot-Brittannië

Hoe anders is het in Groot-Brittannië waar volgens premier Cameron de problemen voorlopig nog lang niet voorbij zijn. Het grondwater staat veel hoger dan normaal en zal op sommige plaatsen nog meer stijgen doordat de bodem helemaal verzadigd is door de heftige regenval van de afgelopen weken.

In Zuid-Oost en Zuid-West Engeland blijft de kans op overstromingen en levensgevaar dan ook bestaan. De wateroverlast kostte al minstens 5 mensen het leven. Twee daarvan als gevolg van de storm die gisteren over het land raasde. Een 85-jarige man kwam op het Kanaal om het leven toen een enorme golf door de ramen van een cruiseschip naar binnen sloeg en in het centrum van Londen werd een 49-jarige vrouw verpletterd doordat de gevel van een gebouw op de auto stortte waar ze met drie andere passagiers in zat. De medepassagiers raakten gewond. 

Onder meer de Theems is buiten zijn oevers getreden, zo'n  140.000 huishoudens zitten zonder stroom.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder