Java start weer op, Groot-Brittannië nog weken plat

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Kelud
Kelud
Na de zware uitbarsting deze week is vulkaan Kelud op het Indonesische eiland Java weer rustig. De eruptie kostte aan 4 mensen het leven en meer dan honderdduizend mensen werden geëvacueerd. Op de luchthaven van Yogyakarta na zijn ook alle vliegvelden sinds vandaag weer open.

Naar verwachting wordt dit voor toeristen belangrijk vliegveld morgen weer geopend als alles weer gereinigd is en ontdaan van de dikke aslaag die de vulkaan heeft uitgespuwd. Mensen die in een gebied rond 10 kilometer van de vulkaan wonen, mogen voorlopig nog niet terug naar huis.

Nog weken last in Groot-Brittannië

Hoe anders is het in Groot-Brittannië waar volgens premier Cameron de problemen voorlopig nog lang niet voorbij zijn. Het grondwater staat veel hoger dan normaal en zal op sommige plaatsen nog meer stijgen doordat de bodem helemaal verzadigd is door de heftige regenval van de afgelopen weken.

In Zuid-Oost en Zuid-West Engeland blijft de kans op overstromingen en levensgevaar dan ook bestaan. De wateroverlast kostte al minstens 5 mensen het leven. Twee daarvan als gevolg van de storm die gisteren over het land raasde. Een 85-jarige man kwam op het Kanaal om het leven toen een enorme golf door de ramen van een cruiseschip naar binnen sloeg en in het centrum van Londen werd een 49-jarige vrouw verpletterd doordat de gevel van een gebouw op de auto stortte waar ze met drie andere passagiers in zat. De medepassagiers raakten gewond. 

Onder meer de Theems is buiten zijn oevers getreden, zo'n  140.000 huishoudens zitten zonder stroom.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder