Vier bomaanslagen in Caïro

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Piramides Zeker zes doden en tegen de tachtig gewonden. Dat is de trieste balans van de vier bomaanslagen vandaag in de Egyptische hoofdstad Caïro. Na de eerste explosie vlakbij een politiekantoor in het centrum volgde een tweede aanslag bij een metrohalte in het stadsdistrict Dokki. Bij deze explosies vielen de meeste doden en gewonden.

 

De derde aanslag was ook op een politiebureau, hier werd geen noemenswaardige schade aangericht. De vierde bom ontplofte eind van de middag in de buurt van een bioscoop in het centrum. De bioscoop ligt aan de drukke weg Al Ahram, die leidt naar de piramides van Gizeh, een van de belangrijkste toeristische trekpleisters. Het explosief ging af op het moment dat een aantal politie-voertuigen passeerde. Het is nog niet duidelijk wie voor de aanslagen verantwoordelijk is.

Het is al jaren onrustig in het land dat zich momenteel voorbereidt op de viering van de derde verjaardag van de 'revolutie van 25 februari', die uiteindelijk leidde tot het vertrek van president Hosni Moebarak. In de buurt van het Tahrirplein zijn de veiligheidsmaatregelen nog eens extra aangescherpt.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder