Turks e-visum doorn in het oog reiswereld

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Istanbul
Istanbul
Reisorganisaties en de reisbranche zijn boos vanwege de invoering van een verplicht elektronisch visum voor Turkije. Vanaf 10 april moeten toeristen hun visum zelf voor vertrek op internet regelen. Tot die tijd kan het visum bij aankomst op de luchthaven gekocht worden, het zogenaamde visa on arrival beleid.

Volgens de Turkse overheid is kostenbesparing de reden dat het e-visum wordt ingevoerd. Maar omdat veel toeristen dit niet weten of vergeten zullen ze, volgens de reisorganisaties, aan de grens dan ook voor onaangename verrassingen komen te staan. "Dat wordt een ramp", aldus TUI Nederland. "En wat er gebeurt als toeristen zonder visum aan de grens staan. Worden die teruggestuurd? Dit wordt een chaos. We roepen dan ook op dat de mogelijkheid blijft bestaan om bij aankomst een visum te kopen."

Alleen met creditcard te betalen
Daarnaast heb je ook nog eens een creditcard nodig om het visum aan te schaffen en ook dat is een doorn in het oog van de reisbranche. Frank Oostdam van brancheorganisatie ANVR wil dan ook dat betaling via iDeal mogelijk wordt omdat veel Nederlanders geen creditcard hebben. In de Volkskrant meldt Oostdam dat ANVR bij de Turkse ambassade en het Turks verkeersbureau de zorgen gaan overbrengen. Jaarlijks gaan meer dan een miljoen Nederlanders naar Turkije. "„In de Europese vereniging ECTAA gaan we eveneens actie nemen om dit gedoe met visa in zo’n belangrijk vakantieland een halt toe te roepen.”

Het e-visum is te bestellen op https://www.evisa.gov.tr/en/ en kost ongeveer 20 dollar (15 euro). Het systeem van online aanvragen van een visum bestaat al een paar jaar voor wie naar de VS wil reizen. Kosten van die vergunning zijn 14 dollar.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder