Turks e-visum doorn in het oog reiswereld

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Istanbul
Istanbul
Reisorganisaties en de reisbranche zijn boos vanwege de invoering van een verplicht elektronisch visum voor Turkije. Vanaf 10 april moeten toeristen hun visum zelf voor vertrek op internet regelen. Tot die tijd kan het visum bij aankomst op de luchthaven gekocht worden, het zogenaamde visa on arrival beleid.

Volgens de Turkse overheid is kostenbesparing de reden dat het e-visum wordt ingevoerd. Maar omdat veel toeristen dit niet weten of vergeten zullen ze, volgens de reisorganisaties, aan de grens dan ook voor onaangename verrassingen komen te staan. "Dat wordt een ramp", aldus TUI Nederland. "En wat er gebeurt als toeristen zonder visum aan de grens staan. Worden die teruggestuurd? Dit wordt een chaos. We roepen dan ook op dat de mogelijkheid blijft bestaan om bij aankomst een visum te kopen."

Alleen met creditcard te betalen
Daarnaast heb je ook nog eens een creditcard nodig om het visum aan te schaffen en ook dat is een doorn in het oog van de reisbranche. Frank Oostdam van brancheorganisatie ANVR wil dan ook dat betaling via iDeal mogelijk wordt omdat veel Nederlanders geen creditcard hebben. In de Volkskrant meldt Oostdam dat ANVR bij de Turkse ambassade en het Turks verkeersbureau de zorgen gaan overbrengen. Jaarlijks gaan meer dan een miljoen Nederlanders naar Turkije. "„In de Europese vereniging ECTAA gaan we eveneens actie nemen om dit gedoe met visa in zo’n belangrijk vakantieland een halt toe te roepen.”

Het e-visum is te bestellen op https://www.evisa.gov.tr/en/ en kost ongeveer 20 dollar (15 euro). Het systeem van online aanvragen van een visum bestaat al een paar jaar voor wie naar de VS wil reizen. Kosten van die vergunning zijn 14 dollar.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder