Met alle generaties op wintersportvakantie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Sauerland
Puuropreis:Sauerland@Belvilla
De grootschalige vakantie-accommodaties zijn deze winter populairder dan ooit, zo concludeert online portal Casamundo.nl uit intern onderzoek. Steeds meer Nederlanders ontdekken de voordelen van het delen van een vakantiehuis met familie en vrienden. Niet alleen is het gezellig om de avonden door te brengen met bekenden, het scheelt ook aanzienlijk in de portemonnee. Ook opvallend is dat Duitsland een sprong maakt in boekingen naar wintersportlanden.

Nederlanders gaan graag op wintersport, zo meldt Casamundo. En ook blijven ze langer op hun bestemming in vergelijking met wintersporters uit Frankrijk, Duitsland en België. De Nederlanders boeken ook massaal accommodaties voor meerdere gezinnen en multi-generaties.

      Boek zo'n fantastische familie accommodatie!

Oostenrijk op 1

Oostenrijk blijft de favoriete winterbestemming van Nederlandse boekers, op de voet gevolgd door Duitsland. Zwitserland staat op de derde plaats. Opvallend is ook de stijging van Frankrijk van de vijfde naar de vierde positie. Dit terwijl Spanje, topbestemming voor consumenten die liever naar warmere gebieden afreizen in de wintermaanden, voor wintersporters terugzakt van een derde naar de vijfde plaats.

Wat is jouw favoriete wintersportbestemming?

 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder