Nederlander bezuinigt op de wintersport

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Wintersport minder populairNederlanders zetten dit jaar het mes in de wintersportvakantie. In een peiling van ING onder 58.000 mensen zegt ruim een derde minder uit te gaan geven. Van deze groep slaat 90 procent een jaartje over, de resterende 10 procent probeert goedkoper op vakantie te gaan, bijvoorbeeld door een minder duur skigebied te kiezen.


Dat een groot aantal mensen ervoor kiest om dit jaar helemaal niet te gaan, verbaast de onderzoekers niet. Volgens Marten van Garderen van het Economisch Bureau van ING valt er nu eenmaal moeilijker te bezuinigen op wintersportvakanties dan op vakanties in de zomermaanden. “De laatste kun je wat makkelijker iets inkorten, met een weekje wintersport gaat dat niet.”
Branchevereniging ANVR heeft vergelijkbare ervaringen. Er zijn 11,7 procent minder boekingen gedaan dan vorig jaar, meldt ANVR op basis van nieuwe cijfers. Vooral Duitsland krijgt een klap: -21 procent. Oostenrijk en Frankrijk blijven onder Nederlanders weliswaar het populairst, maar beide landen moesten eveneens een behoorlijke teruggang accepteren: -11 procent voor Oostenrijk, -10 procent voor Frankrijk.
 

Wees zeker van een goede verzekering!

Wees zeker van een goede verzekering!

Als de coronapandemie één ding duidelijk heeft gemaakt, is het wel het belang van een goede zorgverzekering. In de basisverzekering is weliswaar voor iedereen het nodige geregeld, maar op basis van persoonlijke wensen en activiteiten is een aanvullende verzekering vaak geen overbodige luxe.

Lees verder

Grenzeloos kuren bij onze oosterburen

Grenzeloos kuren bij onze oosterburen

Bronnen, baden, zuivere lucht. Duitsland is voor velen nog altijd het kuurland bij uitstek. Maar wat kun je nu precies waar doen? Puur op reis zet de soorten kuren en kuuroorden op een rij en doet een aantal reissuggesties in Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz, Hessen, Saarland en Baden-Württemberg. Uiteraard zijn er in Duitsland nog veel meer mogelijkheden, maar daarvoor moet je dan wel meer tijd willen en kunnen uittrekken om grenzeloos te kunnen kuren.

Lees verder

Verrassingen in de Belgische Ardennen

Verrassingen in de Belgische Ardennen

Bij Nederlandse sportliefhebbers staan de Belgische Ardennen jaarlijks op de agenda, met Formule 1-coryfee Max Verstappen op het circuit van Spa-Francorchamps en wielrenner Mathieu van der Poel in de klassieker Luik-Bastenaken-Luik. De streek in het zuidoosten van België bekoort ook Nederlandse vakantiegangers, vooral gezien het grote aantal toeristische verrassingen.

Lees verder

Mondkapjes: welke wel, welke niet?

Mondkapjes: welke wel, welke niet?

Na de persconferentie van dinsdag 13 oktober is het duidelijk: nadat de mondkapjes al verplicht waren in het openbaar vervoer worden ze ook verplicht in winkels en publieke binnenruimtes. Nederland is daarmee niet het enige land, ook in veel andere landen zijn mondkapjes verplicht. Handig en noodzakelijk om er dus voldoende te hebben. Maar welke mondkapjes moet je nu gebruiken? Zijn ze allemaal even goed? En klopt de naam ‘mond’kapjes wel?

Lees verder

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis, want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder