Naar Grenada, niet naar Granada

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Verkeerde bestemmingEen foutje bij een telefonische boeking heeft een Britse vrouw een lange vliegreis naar de Cariben opgeleverd, in plaats van een korte vlucht naar Spanje. De boekingsmedewerkster verstond Grenada, terwijl Lamenda Kingdon (62) uit Plymouth Granada bedoelde. Op haar ticket had ze weliswaar Grenada zien staan, maar ze nam aan dat dit de Spaanse schrijfwijze was. De Britse kreeg pas door dat ze niet naar Spanje vloog, toen ze na een paar uur vliegen in gesprek raakte met een medepassagier.

Die vertelde haar dat de betreffende vlucht van British Airways op weg was naar de eilandengroep in het Caribisch gebied. Het cabinepersoneel heeft de vrouw opgevangen door haar de rest van de vlucht First Class te laten reizen, waar ze onder meer champagne kreeg aangeboden.

Gratis naar Nieuw-Zeeland

Tijdens een geplande tussenstop op St. Lucia is Kingdon op een vlucht naar Londen Gatwick gezet. Na een nacht in een hotel, aangeboden door de luchtvaartmaatschappij, is ze een dag later alsnog naar het zuiden van Spanje gevlogen. Het boekingskantoor heeft de klant een gratis ticket aangeboden naar Nieuw-Zeeland. Die droomreis hoopt Lamenda Kingdon in 2014 te maken.
 

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder