Hotelkamer boeken bij Andy Murray

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Andy Murray wordt hotelierDe Schotse tennisser Andy Murray opent in april 2014 zijn hotel Cromlix. De luxe accommodatie met 15 kamers is ondergebracht in het Victoriaanse kasteel Cromlix House, dat in 1874 bij Dunblane werd gebouwd, de latere geboorteplaats van de tenniskampioen. Murray kocht Cromlix House en het bijbehorende park van 20 hectare in februari van dit jaar, waarop direct werd begonnen met een volledige renovatie.

Het vijfsterrenhotel van de winnaar van de Wimbledontitel in 2013 krijgt overigens ook een hoogstaand restaurant. De bekende Franse chef-kok Albert Roux zal in het zuidoosten van Schotland het restaurant ‘Chez Roux’ gaan runnen. Het beheer van het geheel geeft Murray overigens in handen van Inverlochy Castle Management International. Cromlix House was lang een gerenommeerd hotel, maar werd in 2011 gesloten.

'Nieuwe bezoekers'

Andy Murray is blij dat hij Cromlix House, een karakteristieke plek in zijn geboortestreek, heeft kunnen verwerven. “Ik kijk ernaar uit om het geheel weer op te bouwen tot een succesvol bedrijf. Door van Cromlix House weer een toonaangevend hotel in het hart van de gemeenschap van Dunblane te maken, kunnen we nieuwe bezoekers naar de regio trekken, een aantal nieuwe banen creëren en lokale leveranciers nieuwe mogelijkheden bieden. Ik ben blij om de gemeenschap waarin ik ben opgegroeid iets terug te kunnen geven.”

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

De regio Auvergne-Rhône-Alpes in het zuidoosten van Frankrijk is heel divers: van berglandschappen tussen natuurparken, van wellness in Aix-les-Bains, Brides-les-Bains of Vichy tot cultuur in dorpen en steden als Annecy, Chambéry, Clermont-Ferrand, Grenoble en Lyon. Niet alleen de steden ademen geschiedenis, ook de diverse musea laten je kennis maken met de historie en bijzonderheden van de stad, de natuur en/of het gebied. We geven tien tips voor een interessante middag of dag.

Lees verder

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Beenbreuken, knieletsel en hersenschuddingen. Jaarlijks ontvangt alarmcentrale Eurocross Assistance 1.600 meldingen over ongevallen op de piste. Veel van deze ongevallen kunnen worden voorkomen door de juiste voorbereiding, maar ook door je werkelijke niveau te kennen. Uit onderzoek van Eurocross blijkt namelijk dat 80% van de wintersporters het eigen skiniveau overschat, waardoor zij mogelijk pistes en omstandigheden kiezen die niet aansluiten op hun werkelijke niveau.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen is niet alleen een geweldige manier om in beweging te blijven en kan ook enorm plezierig zijn, of je nu graag een ommetje maakt in het park, een stevige wandeling in de natuur maakt of op een meerdaagse trektocht gaat. En daarvoor zijn goede wandelschoenen essentieel voor jouw comfort en gezondheid.

Lees verder

Alles wat je wilt weten over de sauna

Alles wat je wilt weten over de sauna

Naar de sauna gaan iets uit onze tijd? Nee hoor, het idee van een sauna is al zo oud als de steentijd. De Romeinen hadden hele badsessies in de thermen en de indianen in Noord-Amerika ontdeden zich van stof en vuil in de tipi. Natuurlijk zagen de sauna’s er toen wel iets anders uit: men nam de zweetbaden in een met gloeiende stenen verhitte tent of hut. Het principe van de sauna is echter nog precies hetzelfde: het verhitten van het lichaam en dat vervolgens afkoelen met koud water. Een sauna is simpelweg een vorm van baden.

Lees verder