Hotelkamer boeken bij Andy Murray

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Andy Murray wordt hotelierDe Schotse tennisser Andy Murray opent in april 2014 zijn hotel Cromlix. De luxe accommodatie met 15 kamers is ondergebracht in het Victoriaanse kasteel Cromlix House, dat in 1874 bij Dunblane werd gebouwd, de latere geboorteplaats van de tenniskampioen. Murray kocht Cromlix House en het bijbehorende park van 20 hectare in februari van dit jaar, waarop direct werd begonnen met een volledige renovatie.

Het vijfsterrenhotel van de winnaar van de Wimbledontitel in 2013 krijgt overigens ook een hoogstaand restaurant. De bekende Franse chef-kok Albert Roux zal in het zuidoosten van Schotland het restaurant ‘Chez Roux’ gaan runnen. Het beheer van het geheel geeft Murray overigens in handen van Inverlochy Castle Management International. Cromlix House was lang een gerenommeerd hotel, maar werd in 2011 gesloten.

'Nieuwe bezoekers'

Andy Murray is blij dat hij Cromlix House, een karakteristieke plek in zijn geboortestreek, heeft kunnen verwerven. “Ik kijk ernaar uit om het geheel weer op te bouwen tot een succesvol bedrijf. Door van Cromlix House weer een toonaangevend hotel in het hart van de gemeenschap van Dunblane te maken, kunnen we nieuwe bezoekers naar de regio trekken, een aantal nieuwe banen creëren en lokale leveranciers nieuwe mogelijkheden bieden. Ik ben blij om de gemeenschap waarin ik ben opgegroeid iets terug te kunnen geven.”

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder