Twee doden in nationaal park Nieuw-Zeeland

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Aoraki Mount CookIn Aoraki/Mount Cook National Park in Nieuw-Zeeland zijn kort na elkaar twee toeristen om het leven gekomen. Zaterdagmiddag stortte een buitenlandse klimmer zo’n 200 meter naar beneden in de buurt van de berg Sefton Bivvy, vrijdagochtend maakte een Nieuw-Zeelander een dodelijke val op een gletsjergedeelte.

 


Hulpverleners wisten het slachtoffer van zaterdag pas aan het eind van de middag te traceren. Aangezien ze niets meer voor hem konden betekenen en de duisternis inviel, is besloten het stoffelijk overschot zondagochtend op te halen. Ook zijn drie medeklimmers zijn pas zondagmorgen om 10 uur (lokale tijd) opgepikt.
Over de omstandigheden waarin de vier aan hun tocht waren beginnen, bestaat onduidelijkheid. “Het lijkt erop dat hun voorbereidingen en uitrusting onvoldoende waren,” aldus inspecteur Dave Gaskin van een lokale reddingsteam. De man die vrijdag verongelukte, was een Nieuw-Zeelander die plannen had om in het gebied te gaan toerskiën.

Over Aoraki/Mount Cook

Het nationaal park is genoemd naar Aoraki/Mount Cook, die met 3764 meter de hoogste berg is van Nieuw-Zeeland. De berg is heilig voor de Ngai Tahustam van het Zuidereiland in Nieuw-Zeeland. De Maori-legende wil dat de berg en de toppen eromheen werden gevormd toen een jongen (‘Aoraki’) en drie broers uit de hemel afdaalden om Papatuanuku (Moeder Aarde) te bezoeken in een kano. De kano kapseisde met als gevolg dat jongens versteende.
Het gebied van 700 vierkante kilometer werd in 1953 tot nationaal park uitgeroepen. Er zijn negentien toppen boven de 3000 meter. Gletsjers bedekken 40 procent van het park. De bekendste zijn de Tasmanen en de Mueller. Het bekendste meer in het park is Tasman.
 

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder