Nederland naar WK: run op vliegtickets Brazilië

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Brazilië
Brazilië
Na de kwalificatie van het Nederlands elftal voor het WK 2014, en de definitieve loting op 6 december in Costa do Sauipe in de Braziliaanse staat Bahia, verwacht WTC.nl dat het aantal daadwerkelijke boekingen naar de speelsteden van het Nederlands Elftal een vlucht zal nemen. Sinds 6 september is er ten opzichte van dezelfde periode in 2012 al een stijging te zien van maar liefst 73 procent van mensen die zich oriënteren op tickets naar Brazilië. De cijfers komen uit statistieken van reisorganisatie WTC.nl.

 

Favoriete speelsteden

Na het kwalificatieduel Andorra – Nederland, zoeken Nederlanders met name een vliegticket naar één van de 11 speelsteden in hét voetballand van de wereld.  De meest favoriete speelstad is Rio de Janeiro (stijging van 233,3 procent), op de voet gevolg door Sao Paulo (168 procent), Fortaleza (147 procent) en Natal (100 procent).

Zoek hier je tickets naar de bestemmingen in Brazilië bij WTC.nl

Ook de overige 7 speelsteden laten een stijging zien. Maar ook de niet-speelsteden zijn populair: “Naast de vele boekingen naar de steden waar de wedstrijden worden gespeeld, zien wij ook dat veel Nederlanders uitwijken naar andere Braziliaanse steden. Dit is wellicht toe te schrijven aan het feit dat de prijzen van niet-speelsteden lager liggen en men niet altijd een WK-wedstrijd wil bezoeken, maar wel de unieke Braziliaanse voetbalsfeer wilt proeven", aldus Rémi Wouters, Marketing Manager van WTC.NL.

WTC.nl (World Ticket Center) is een van de grootste en zelfstandige reisorganisaties van Nederland en sinds 1983 een van de marktleiders op het gebied van vliegreizen. World Ticket Center biedt naast wereldwijde vliegtickets hotels, autohuur en complete zonvakanties verspreid over vele bestemmingen aan! 

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder