Nederland naar WK: run op vliegtickets Brazilië

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Brazilië
Brazilië
Na de kwalificatie van het Nederlands elftal voor het WK 2014, en de definitieve loting op 6 december in Costa do Sauipe in de Braziliaanse staat Bahia, verwacht WTC.nl dat het aantal daadwerkelijke boekingen naar de speelsteden van het Nederlands Elftal een vlucht zal nemen. Sinds 6 september is er ten opzichte van dezelfde periode in 2012 al een stijging te zien van maar liefst 73 procent van mensen die zich oriënteren op tickets naar Brazilië. De cijfers komen uit statistieken van reisorganisatie WTC.nl.

 

Favoriete speelsteden

Na het kwalificatieduel Andorra – Nederland, zoeken Nederlanders met name een vliegticket naar één van de 11 speelsteden in hét voetballand van de wereld.  De meest favoriete speelstad is Rio de Janeiro (stijging van 233,3 procent), op de voet gevolg door Sao Paulo (168 procent), Fortaleza (147 procent) en Natal (100 procent).

Zoek hier je tickets naar de bestemmingen in Brazilië bij WTC.nl

Ook de overige 7 speelsteden laten een stijging zien. Maar ook de niet-speelsteden zijn populair: “Naast de vele boekingen naar de steden waar de wedstrijden worden gespeeld, zien wij ook dat veel Nederlanders uitwijken naar andere Braziliaanse steden. Dit is wellicht toe te schrijven aan het feit dat de prijzen van niet-speelsteden lager liggen en men niet altijd een WK-wedstrijd wil bezoeken, maar wel de unieke Braziliaanse voetbalsfeer wilt proeven", aldus Rémi Wouters, Marketing Manager van WTC.NL.

WTC.nl (World Ticket Center) is een van de grootste en zelfstandige reisorganisaties van Nederland en sinds 1983 een van de marktleiders op het gebied van vliegreizen. World Ticket Center biedt naast wereldwijde vliegtickets hotels, autohuur en complete zonvakanties verspreid over vele bestemmingen aan! 

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder