Nederland naar WK: run op vliegtickets Brazilië

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Brazilië
Brazilië
Na de kwalificatie van het Nederlands elftal voor het WK 2014, en de definitieve loting op 6 december in Costa do Sauipe in de Braziliaanse staat Bahia, verwacht WTC.nl dat het aantal daadwerkelijke boekingen naar de speelsteden van het Nederlands Elftal een vlucht zal nemen. Sinds 6 september is er ten opzichte van dezelfde periode in 2012 al een stijging te zien van maar liefst 73 procent van mensen die zich oriënteren op tickets naar Brazilië. De cijfers komen uit statistieken van reisorganisatie WTC.nl.

 

Favoriete speelsteden

Na het kwalificatieduel Andorra – Nederland, zoeken Nederlanders met name een vliegticket naar één van de 11 speelsteden in hét voetballand van de wereld.  De meest favoriete speelstad is Rio de Janeiro (stijging van 233,3 procent), op de voet gevolg door Sao Paulo (168 procent), Fortaleza (147 procent) en Natal (100 procent).

Zoek hier je tickets naar de bestemmingen in Brazilië bij WTC.nl

Ook de overige 7 speelsteden laten een stijging zien. Maar ook de niet-speelsteden zijn populair: “Naast de vele boekingen naar de steden waar de wedstrijden worden gespeeld, zien wij ook dat veel Nederlanders uitwijken naar andere Braziliaanse steden. Dit is wellicht toe te schrijven aan het feit dat de prijzen van niet-speelsteden lager liggen en men niet altijd een WK-wedstrijd wil bezoeken, maar wel de unieke Braziliaanse voetbalsfeer wilt proeven", aldus Rémi Wouters, Marketing Manager van WTC.NL.

WTC.nl (World Ticket Center) is een van de grootste en zelfstandige reisorganisaties van Nederland en sinds 1983 een van de marktleiders op het gebied van vliegreizen. World Ticket Center biedt naast wereldwijde vliegtickets hotels, autohuur en complete zonvakanties verspreid over vele bestemmingen aan! 

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder