Nederland naar WK: run op vliegtickets Brazilië

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Brazilië
Brazilië
Na de kwalificatie van het Nederlands elftal voor het WK 2014, en de definitieve loting op 6 december in Costa do Sauipe in de Braziliaanse staat Bahia, verwacht WTC.nl dat het aantal daadwerkelijke boekingen naar de speelsteden van het Nederlands Elftal een vlucht zal nemen. Sinds 6 september is er ten opzichte van dezelfde periode in 2012 al een stijging te zien van maar liefst 73 procent van mensen die zich oriënteren op tickets naar Brazilië. De cijfers komen uit statistieken van reisorganisatie WTC.nl.

 

Favoriete speelsteden

Na het kwalificatieduel Andorra – Nederland, zoeken Nederlanders met name een vliegticket naar één van de 11 speelsteden in hét voetballand van de wereld.  De meest favoriete speelstad is Rio de Janeiro (stijging van 233,3 procent), op de voet gevolg door Sao Paulo (168 procent), Fortaleza (147 procent) en Natal (100 procent).

Zoek hier je tickets naar de bestemmingen in Brazilië bij WTC.nl

Ook de overige 7 speelsteden laten een stijging zien. Maar ook de niet-speelsteden zijn populair: “Naast de vele boekingen naar de steden waar de wedstrijden worden gespeeld, zien wij ook dat veel Nederlanders uitwijken naar andere Braziliaanse steden. Dit is wellicht toe te schrijven aan het feit dat de prijzen van niet-speelsteden lager liggen en men niet altijd een WK-wedstrijd wil bezoeken, maar wel de unieke Braziliaanse voetbalsfeer wilt proeven", aldus Rémi Wouters, Marketing Manager van WTC.NL.

WTC.nl (World Ticket Center) is een van de grootste en zelfstandige reisorganisaties van Nederland en sinds 1983 een van de marktleiders op het gebied van vliegreizen. World Ticket Center biedt naast wereldwijde vliegtickets hotels, autohuur en complete zonvakanties verspreid over vele bestemmingen aan! 

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder