Wellness en eco in Val Gardena

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Yoga in Val Gardena
Yoga in Val Gardena
Met 300 zonuren per jaar, grote diversiteit aan flora en fauna en een plekje op de Unesco Werelderfgoedlijst is Val Gardena (Zuid-Tirol) de perfecte bestemming voor een korte of langere vakantie in de maanden september en oktober. Vervelen is uitgesloten want er zijn volop activiteiten in deze schitterende Italiaanse regio.

Het weekprogramma van Val Gardena Active biedt afwisselende activiteiten midden in de natuur. Wat dacht je van een vernieuwd Kneipp-parcours, wandelen en wild spotten of een Ecobike tour gecombineerd met een proeverij. De dorpen Selva Gardena, S. Cristina en Ortisei in Val Gardena bieden ieder een eigen programma. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op: www.valgardena-active.com.

Een greep uit de activiteiten:
Begin de dag met een yoga-sessie of een zonsopgangwandeling, inclusief ontbijt in een berghut.
Houd je van wandelen, neem dan deel aan verschillende excursies in natuurparken die je meer leren over de flora en fauna van de Dolomieten en waarbij je soms ook wild spot.
Fanatieke wandelaars maken Nordic Walking-tours. Lekker inspannen en daarna ontspannen kan door de Nordic Walking-tour te combineren met een Kneipp-therapie in Ortisei, één van de drie dorpen van Val Gardena.
Liever op de fiets? Pak dan een mountainbike en leg een fototour of Ecobiketour af.

MTB-tochten voor iedereen
Naast het activiteitenprogramma biedt de regio ook uitstekende mountainbike routes. De MTB-school van Val Gardena kent een wekelijks programma waarbij je elke dag kunt deelnemen aan een andere tour. Ervaren instructeurs begeleiden de tochten en bieden beginners of gevorderden een onvergetelijke ervaring. Groepen kunnen zelfs een tour naar eigen wensen samenstellen

Wandelen met een handige APP of zakgids
Ook wandelaars komen aan hun trekken met het brede aanbod aan wandelroutes in de Dolomieten. Met de applicatie ‘Dolomiti Supersummer AR’ beschikken wandelliefhebbers over handige informatie over de bergen en liften. De APP, voor Iphone of Google Play, is te downloaden via de website van Val Gardena. Naast de APP kan men ook een handige gids met informatie over de verschillende routes downloaden.

 

 

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder