Wellness en eco in Val Gardena

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Yoga in Val Gardena
Yoga in Val Gardena
Met 300 zonuren per jaar, grote diversiteit aan flora en fauna en een plekje op de Unesco Werelderfgoedlijst is Val Gardena (Zuid-Tirol) de perfecte bestemming voor een korte of langere vakantie in de maanden september en oktober. Vervelen is uitgesloten want er zijn volop activiteiten in deze schitterende Italiaanse regio.

Het weekprogramma van Val Gardena Active biedt afwisselende activiteiten midden in de natuur. Wat dacht je van een vernieuwd Kneipp-parcours, wandelen en wild spotten of een Ecobike tour gecombineerd met een proeverij. De dorpen Selva Gardena, S. Cristina en Ortisei in Val Gardena bieden ieder een eigen programma. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op: www.valgardena-active.com.

Een greep uit de activiteiten:
Begin de dag met een yoga-sessie of een zonsopgangwandeling, inclusief ontbijt in een berghut.
Houd je van wandelen, neem dan deel aan verschillende excursies in natuurparken die je meer leren over de flora en fauna van de Dolomieten en waarbij je soms ook wild spot.
Fanatieke wandelaars maken Nordic Walking-tours. Lekker inspannen en daarna ontspannen kan door de Nordic Walking-tour te combineren met een Kneipp-therapie in Ortisei, één van de drie dorpen van Val Gardena.
Liever op de fiets? Pak dan een mountainbike en leg een fototour of Ecobiketour af.

MTB-tochten voor iedereen
Naast het activiteitenprogramma biedt de regio ook uitstekende mountainbike routes. De MTB-school van Val Gardena kent een wekelijks programma waarbij je elke dag kunt deelnemen aan een andere tour. Ervaren instructeurs begeleiden de tochten en bieden beginners of gevorderden een onvergetelijke ervaring. Groepen kunnen zelfs een tour naar eigen wensen samenstellen

Wandelen met een handige APP of zakgids
Ook wandelaars komen aan hun trekken met het brede aanbod aan wandelroutes in de Dolomieten. Met de applicatie ‘Dolomiti Supersummer AR’ beschikken wandelliefhebbers over handige informatie over de bergen en liften. De APP, voor Iphone of Google Play, is te downloaden via de website van Val Gardena. Naast de APP kan men ook een handige gids met informatie over de verschillende routes downloaden.

 

 

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder