Wellness en eco in Val Gardena

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Yoga in Val Gardena
Yoga in Val Gardena
Met 300 zonuren per jaar, grote diversiteit aan flora en fauna en een plekje op de Unesco Werelderfgoedlijst is Val Gardena (Zuid-Tirol) de perfecte bestemming voor een korte of langere vakantie in de maanden september en oktober. Vervelen is uitgesloten want er zijn volop activiteiten in deze schitterende Italiaanse regio.

Het weekprogramma van Val Gardena Active biedt afwisselende activiteiten midden in de natuur. Wat dacht je van een vernieuwd Kneipp-parcours, wandelen en wild spotten of een Ecobike tour gecombineerd met een proeverij. De dorpen Selva Gardena, S. Cristina en Ortisei in Val Gardena bieden ieder een eigen programma. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op: www.valgardena-active.com.

Een greep uit de activiteiten:
Begin de dag met een yoga-sessie of een zonsopgangwandeling, inclusief ontbijt in een berghut.
Houd je van wandelen, neem dan deel aan verschillende excursies in natuurparken die je meer leren over de flora en fauna van de Dolomieten en waarbij je soms ook wild spot.
Fanatieke wandelaars maken Nordic Walking-tours. Lekker inspannen en daarna ontspannen kan door de Nordic Walking-tour te combineren met een Kneipp-therapie in Ortisei, één van de drie dorpen van Val Gardena.
Liever op de fiets? Pak dan een mountainbike en leg een fototour of Ecobiketour af.

MTB-tochten voor iedereen
Naast het activiteitenprogramma biedt de regio ook uitstekende mountainbike routes. De MTB-school van Val Gardena kent een wekelijks programma waarbij je elke dag kunt deelnemen aan een andere tour. Ervaren instructeurs begeleiden de tochten en bieden beginners of gevorderden een onvergetelijke ervaring. Groepen kunnen zelfs een tour naar eigen wensen samenstellen

Wandelen met een handige APP of zakgids
Ook wandelaars komen aan hun trekken met het brede aanbod aan wandelroutes in de Dolomieten. Met de applicatie ‘Dolomiti Supersummer AR’ beschikken wandelliefhebbers over handige informatie over de bergen en liften. De APP, voor Iphone of Google Play, is te downloaden via de website van Val Gardena. Naast de APP kan men ook een handige gids met informatie over de verschillende routes downloaden.

 

 

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder