Wellness en eco in Val Gardena

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Yoga in Val Gardena
Yoga in Val Gardena
Met 300 zonuren per jaar, grote diversiteit aan flora en fauna en een plekje op de Unesco Werelderfgoedlijst is Val Gardena (Zuid-Tirol) de perfecte bestemming voor een korte of langere vakantie in de maanden september en oktober. Vervelen is uitgesloten want er zijn volop activiteiten in deze schitterende Italiaanse regio.

Het weekprogramma van Val Gardena Active biedt afwisselende activiteiten midden in de natuur. Wat dacht je van een vernieuwd Kneipp-parcours, wandelen en wild spotten of een Ecobike tour gecombineerd met een proeverij. De dorpen Selva Gardena, S. Cristina en Ortisei in Val Gardena bieden ieder een eigen programma. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op: www.valgardena-active.com.

Een greep uit de activiteiten:
Begin de dag met een yoga-sessie of een zonsopgangwandeling, inclusief ontbijt in een berghut.
Houd je van wandelen, neem dan deel aan verschillende excursies in natuurparken die je meer leren over de flora en fauna van de Dolomieten en waarbij je soms ook wild spot.
Fanatieke wandelaars maken Nordic Walking-tours. Lekker inspannen en daarna ontspannen kan door de Nordic Walking-tour te combineren met een Kneipp-therapie in Ortisei, één van de drie dorpen van Val Gardena.
Liever op de fiets? Pak dan een mountainbike en leg een fototour of Ecobiketour af.

MTB-tochten voor iedereen
Naast het activiteitenprogramma biedt de regio ook uitstekende mountainbike routes. De MTB-school van Val Gardena kent een wekelijks programma waarbij je elke dag kunt deelnemen aan een andere tour. Ervaren instructeurs begeleiden de tochten en bieden beginners of gevorderden een onvergetelijke ervaring. Groepen kunnen zelfs een tour naar eigen wensen samenstellen

Wandelen met een handige APP of zakgids
Ook wandelaars komen aan hun trekken met het brede aanbod aan wandelroutes in de Dolomieten. Met de applicatie ‘Dolomiti Supersummer AR’ beschikken wandelliefhebbers over handige informatie over de bergen en liften. De APP, voor Iphone of Google Play, is te downloaden via de website van Val Gardena. Naast de APP kan men ook een handige gids met informatie over de verschillende routes downloaden.

 

 

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder

Win het Amerika Only Magabook 6

Win het Amerika Only Magabook 6

Op dit moment zijn door de coronapandemie de grenzen tussen Nederland en Amerika nog gesloten en zijn de berichten in het nieuws niet echt gezellig te noemen. Maar dat betekent niet dat er helemaal niets leuks te melden is over het land. Kijk maar eens in het nieuwe Amerika Only Magabook 6. Puur op reis geeft in samenwerking met de uitgever een boek weg, dus doe mee met de winactie.

Lees verder