Wellness en eco in Val Gardena

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Yoga in Val Gardena
Yoga in Val Gardena
Met 300 zonuren per jaar, grote diversiteit aan flora en fauna en een plekje op de Unesco Werelderfgoedlijst is Val Gardena (Zuid-Tirol) de perfecte bestemming voor een korte of langere vakantie in de maanden september en oktober. Vervelen is uitgesloten want er zijn volop activiteiten in deze schitterende Italiaanse regio.

Het weekprogramma van Val Gardena Active biedt afwisselende activiteiten midden in de natuur. Wat dacht je van een vernieuwd Kneipp-parcours, wandelen en wild spotten of een Ecobike tour gecombineerd met een proeverij. De dorpen Selva Gardena, S. Cristina en Ortisei in Val Gardena bieden ieder een eigen programma. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op: www.valgardena-active.com.

Een greep uit de activiteiten:
Begin de dag met een yoga-sessie of een zonsopgangwandeling, inclusief ontbijt in een berghut.
Houd je van wandelen, neem dan deel aan verschillende excursies in natuurparken die je meer leren over de flora en fauna van de Dolomieten en waarbij je soms ook wild spot.
Fanatieke wandelaars maken Nordic Walking-tours. Lekker inspannen en daarna ontspannen kan door de Nordic Walking-tour te combineren met een Kneipp-therapie in Ortisei, één van de drie dorpen van Val Gardena.
Liever op de fiets? Pak dan een mountainbike en leg een fototour of Ecobiketour af.

MTB-tochten voor iedereen
Naast het activiteitenprogramma biedt de regio ook uitstekende mountainbike routes. De MTB-school van Val Gardena kent een wekelijks programma waarbij je elke dag kunt deelnemen aan een andere tour. Ervaren instructeurs begeleiden de tochten en bieden beginners of gevorderden een onvergetelijke ervaring. Groepen kunnen zelfs een tour naar eigen wensen samenstellen

Wandelen met een handige APP of zakgids
Ook wandelaars komen aan hun trekken met het brede aanbod aan wandelroutes in de Dolomieten. Met de applicatie ‘Dolomiti Supersummer AR’ beschikken wandelliefhebbers over handige informatie over de bergen en liften. De APP, voor Iphone of Google Play, is te downloaden via de website van Val Gardena. Naast de APP kan men ook een handige gids met informatie over de verschillende routes downloaden.

 

 

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder