Nieuwe vakantiebestemming: Noord-Korea

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Noord Korea
Noord Korea
'Wie Kerst en Oud- en Nieuw wil vieren is vanaf dit jaar welkom in Noord-Korea', zo jubelt het staatsreisbureau Koryo. Het was al mogelijk om een vakantie te vieren in de Democratische Volksrepubliek Korea, maar met Kerst en Oud en Nieuw waren toeristen niet welkom. Door toerisme het hele jaar door mogelijk te maken wil het regime in Pyon Yang meer buitenlandse toeristen, en dus meer buitenlandse valuta binnenhalen.

 

Hoogleraar Korea-Studies Remco Breuker meldt op de website van de NOS dat Noord-Korea bezig is met manieren om geld binnen te krijgen en meer toerisme is één van de mogelijkheden. "De meer gematigde fractie die het nu voor het zeggen heeft realiseert zich dat, als ze geld willen verdienen,  ze wat opener zullen moeten worden", aldus Breuker.

Vandaag nog klaagde het Noord-Koreaanse regering over de sancties tegen het regime. Het land wil faciliteiten importeren voor een luxe ski-resort, maar afgelopen week blokkeerde Zwitserland de export van de bestelde skiliften. Kim Yong-un  wil dit resort realiseren met het oog op de Winterspelen in Zuid-Korea in 2018.
Liever naar een andere bestemming? Kijk bij het vakantieaanbod!
 

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder