Weer Nederlandse bergbeklimmer verongelukt

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Durmitor MontenegroIn de bergen van Montenegro is een Nederlandse alpinist om het leven gekomen. Een tweede Nederlandse bergbeklimmer is door lokale reddingsdiensten in veiligheid gebracht, aldus de krant Vijesti in Podgorica. De twee kwamen donderdagavond in moeilijkheden op de Durmitor, een berg van 2522 meter in het gelijknamige nationaal park. Eerder deze week maakte in het massief van de Mont Blanc een Nederlandse bergbeklimmer eveneens een dodelijke val.

De geredde Nederlander in Montenegro vroeg aan het begin van de avond telefonisch om hulp voor zijn metgezel en voor zichzelf, aldus de krant. Zijn kompaan zou van een helling zijn gevallen en bewusteloos in een ravijn liggen, maar de man kon niet precies aangeven waar. Vanuit Zabljak zijn 8 mensen gaan zoeken, die de beller uiteindelijk wisten te traceren. Voor de gevallen Nederlander kwam de hulp te laat.

In het voormalige Joegoslavië was de top van de berg Durmitor, ook wel bekend als de Bobotov Kuk, de op een na hoogste bergtop van het land, na de Triglav (2864 m) in de Julische Alpen in Slovenië. Het Durmitormassief heeft 48 toppen, die hoger zijn dan 2000 meter.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder