Reizen naar Jemen afgeraden

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vlag Jemen
Vlag Jemen
Naast een negatief reisadvies voor Egypte heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken ook het reisadvies voor Jemen  aangescherpt. Het ministerie ontraadt alle reizen vanwege de kans op terroristische aanslagen, de politieke onrust in het land en het hoge ontvoeringsrisico.

Eerder was er al een negatief reisadvies voor gebieden buiten de hoofdstad Sanaa en het eiland Socotra, nu geldt het negatief reisadvies voor het hele land. Zaterdag werd al bekend dat de Nederlandse ambassade in Jemen tijdelijk dicht is vanwege het verhoogde risico op aanslagen. Het ministerie wil voorkomen dat de ambassade in Sanaa kwetsbaarder wordt na de sluiting van de ambassades van de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. Naar verwachting gaat de Nederlandse ambassade dinsdag wel weer open.

Nederlanders die nog in Jemen zijn wordt geadviseerd om bij vertrek zich te melden bij het ministerie en de ontwikkelingen in de gaten te houden. Het is niet precies bekend hoeveel Nederlanders zich in Jemen bevinden (Novum).

 

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder