Nederlander landt bij parapenten in Oostenrijkse spar

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

ParapenteEen tripje met een parapente is gisteren voor een Nederlandse toerist geëindigd in een Oostenrijkse spar. Het scherm van de bestuurbare parachute klapte door nog onbekende oorzaak plotseling in tijdens een manoeuvre, waardoor de 48-jarige vliegenier naar beneden suisde. De Nederlander kwam op een hoogte van 25 meter in de boom terecht. Hij is ongedeerd bevrijd door hulpdiensten. Het ongeval gebeurde in de deelstaat Karinthië, zo is door de lokale politie meegedeeld. De man vloog dinsdagmiddag met de parapente in de gemeente Steinfeld, vlak bij de Weissensee in het zuiden van Oostenrijk.

 

Windvlaag, harde landing

Vorige week raakten twee Nederlanders los van elkaar gewond bij het parapenten. Eén man werd weggeblazen door een windvlaag toen hij wilde opstijgen, de ander landde door de wind te hard.
Een week daarvoor stortte bij de berg Gerlitzen, iets ten noorden van Villach, een Nederlander neer toen het scherm van zijn parapente op 100 meter hoogte inklapte. Bij dezelfde berg vond in augustus 2009 een Nederlandse toerist de dood bij het parapenten.
 

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder