Beveiligers Schiphol beroven reizigers

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

SchipholOp plekken waar veel mensen zijn, moet je extra goed op je spullen letten. Neem de luchthaven Schiphol. Dat vliegveld heeft een behoorlijke deuk in de reputatie opgelopen door de arrestatie van drie beveiligers, die reizigers van hun kostbaarheden beroofden tijdens de security check na de paspoortcontrole. Het trio is deze week aangehouden, aldus de marechaussee. De medewerkers hebben hun bijzondere bijbaantje maandenlang gehad.

De verdachten uit Alkmaar, Alphen aan den Rijn en Amsterdam, in de leeftijd van 28 tot 32 jaar, hadden het gemunt op elektronica en geld. Smartphones, iPads en andere dure spullen werden door de verdachten van de lopende band gehaald tijdens de security check op de luchthaven.

Verborgen camera's

De marechaussee begon in februari een onderzoek nadat gedupeerde reizigers aangiften deden. “'Als de integriteit van de luchthaven in het geding is, worden alle pijlen gericht op mogelijk corrupte werknemers, om die rotte appels snel weg te kunnen snijden,” aldus een woordvoerder in de Volkskrant.
Twee medewerkers werden op de luchthaven aangehouden, de derde verdachte is woensdag gearresteerd in zijn woning in Alkmaar. Ze konden worden aangehouden na uitgebreid onderzoek, onder meer met verdekt opgestelde camera’s.

Wees zeker van een goede verzekering!

Wees zeker van een goede verzekering!

Als de coronapandemie één ding duidelijk heeft gemaakt, is het wel het belang van een goede zorgverzekering. In de basisverzekering is weliswaar voor iedereen het nodige geregeld, maar op basis van persoonlijke wensen en activiteiten is een aanvullende verzekering vaak geen overbodige luxe.

Lees verder

Grenzeloos kuren bij onze oosterburen

Grenzeloos kuren bij onze oosterburen

Bronnen, baden, zuivere lucht. Duitsland is voor velen nog altijd het kuurland bij uitstek. Maar wat kun je nu precies waar doen? Puur op reis zet de soorten kuren en kuuroorden op een rij en doet een aantal reissuggesties in Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz, Hessen, Saarland en Baden-Württemberg. Uiteraard zijn er in Duitsland nog veel meer mogelijkheden, maar daarvoor moet je dan wel meer tijd willen en kunnen uittrekken om grenzeloos te kunnen kuren.

Lees verder

Verrassingen in de Belgische Ardennen

Verrassingen in de Belgische Ardennen

Bij Nederlandse sportliefhebbers staan de Belgische Ardennen jaarlijks op de agenda, met Formule 1-coryfee Max Verstappen op het circuit van Spa-Francorchamps en wielrenner Mathieu van der Poel in de klassieker Luik-Bastenaken-Luik. De streek in het zuidoosten van België bekoort ook Nederlandse vakantiegangers, vooral gezien het grote aantal toeristische verrassingen.

Lees verder

Mondkapjes: welke wel, welke niet?

Mondkapjes: welke wel, welke niet?

Na de persconferentie van dinsdag 13 oktober is het duidelijk: nadat de mondkapjes al verplicht waren in het openbaar vervoer worden ze ook verplicht in winkels en publieke binnenruimtes. Nederland is daarmee niet het enige land, ook in veel andere landen zijn mondkapjes verplicht. Handig en noodzakelijk om er dus voldoende te hebben. Maar welke mondkapjes moet je nu gebruiken? Zijn ze allemaal even goed? En klopt de naam ‘mond’kapjes wel?

Lees verder

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis, want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder