Vakantiedrukte dit weekend van start

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Files
Files
Zo'n 800.000 mensen gaan dit weekend op vakantie. Voor Nederland wordt niet veel extra drukte verwacht, maar de ANWB verwacht dat het wel behoorlijk druk zal zijn op de Belgische, Franse en Duitse wegen richting het zuiden. In Nederland krijgt de schoolregio Noord  vakantie en ook de scholen in midden Duitsland sluiten hun deuren. Daarnaast begint in België de bouwvak.

Wat zijn de knelpunten?

Frankrijk

 • A-1 Lille-Parijs: werkzaamheden bij Lille
 • De wegen door de Rhônevallei
 • A10 naar Bordeaux
 • De wegen naar de kust  

Duitsland

 • In het noorden de A1/A7 bij Hamburg
 • In het zuiden de A99 rondweg München; de  A8 München-Salzburg en de A93 knooppunt Inntal-Kufstein
 • Door de Formule 1 races op het circuit van de Nürburgring in de Eifel kan zondag vooral op de A1 en A61 ten zuiden van Keulen drukte ontstaan

Zwitserland

 • A2 bij de St. Gotthardtunnel

Oostenrijk

 • A10 Salzburg-München- Villach, A11 naar Slovenië bij de Karawankentunnel
 • A12/A13 Kufstein- Innsbruck-Brenner

Italië

 • A14 Bologna-Rimini

Nederland

Hier ontstaan de file's vooral door wegwerkzaamheden

 • A2 Eindhoven-Maastricht bij Nederweert: in beide richtingen dicht van zaterdag 6 juli 16.00 tot zondag 7 juli 16.00 uur
 • N9 Alkmaar-Den Helder is het hele weekend dicht tussen knooppunt Kooimeer en Bergen
 • A12 Den Haag-Utrecht bij Nieuwerbrug

Evenementen

 •  Zondag drukte rond Zandvoort door bezoekers aan de Formule 3-races

Nog geen vakantie geboekt? Kijk hier voor de leukste lastminutes!

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder