Vakantiedrukte dit weekend van start

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Files
Files
Zo'n 800.000 mensen gaan dit weekend op vakantie. Voor Nederland wordt niet veel extra drukte verwacht, maar de ANWB verwacht dat het wel behoorlijk druk zal zijn op de Belgische, Franse en Duitse wegen richting het zuiden. In Nederland krijgt de schoolregio Noord  vakantie en ook de scholen in midden Duitsland sluiten hun deuren. Daarnaast begint in België de bouwvak.

Wat zijn de knelpunten?

Frankrijk

 • A-1 Lille-Parijs: werkzaamheden bij Lille
 • De wegen door de Rhônevallei
 • A10 naar Bordeaux
 • De wegen naar de kust  

Duitsland

 • In het noorden de A1/A7 bij Hamburg
 • In het zuiden de A99 rondweg München; de  A8 München-Salzburg en de A93 knooppunt Inntal-Kufstein
 • Door de Formule 1 races op het circuit van de Nürburgring in de Eifel kan zondag vooral op de A1 en A61 ten zuiden van Keulen drukte ontstaan

Zwitserland

 • A2 bij de St. Gotthardtunnel

Oostenrijk

 • A10 Salzburg-München- Villach, A11 naar Slovenië bij de Karawankentunnel
 • A12/A13 Kufstein- Innsbruck-Brenner

Italië

 • A14 Bologna-Rimini

Nederland

Hier ontstaan de file's vooral door wegwerkzaamheden

 • A2 Eindhoven-Maastricht bij Nederweert: in beide richtingen dicht van zaterdag 6 juli 16.00 tot zondag 7 juli 16.00 uur
 • N9 Alkmaar-Den Helder is het hele weekend dicht tussen knooppunt Kooimeer en Bergen
 • A12 Den Haag-Utrecht bij Nieuwerbrug

Evenementen

 •  Zondag drukte rond Zandvoort door bezoekers aan de Formule 3-races

Nog geen vakantie geboekt? Kijk hier voor de leukste lastminutes!

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder