Vakantiedrukte dit weekend van start

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Files
Files
Zo'n 800.000 mensen gaan dit weekend op vakantie. Voor Nederland wordt niet veel extra drukte verwacht, maar de ANWB verwacht dat het wel behoorlijk druk zal zijn op de Belgische, Franse en Duitse wegen richting het zuiden. In Nederland krijgt de schoolregio Noord  vakantie en ook de scholen in midden Duitsland sluiten hun deuren. Daarnaast begint in België de bouwvak.

Wat zijn de knelpunten?

Frankrijk

 • A-1 Lille-Parijs: werkzaamheden bij Lille
 • De wegen door de Rhônevallei
 • A10 naar Bordeaux
 • De wegen naar de kust  

Duitsland

 • In het noorden de A1/A7 bij Hamburg
 • In het zuiden de A99 rondweg München; de  A8 München-Salzburg en de A93 knooppunt Inntal-Kufstein
 • Door de Formule 1 races op het circuit van de Nürburgring in de Eifel kan zondag vooral op de A1 en A61 ten zuiden van Keulen drukte ontstaan

Zwitserland

 • A2 bij de St. Gotthardtunnel

Oostenrijk

 • A10 Salzburg-München- Villach, A11 naar Slovenië bij de Karawankentunnel
 • A12/A13 Kufstein- Innsbruck-Brenner

Italië

 • A14 Bologna-Rimini

Nederland

Hier ontstaan de file's vooral door wegwerkzaamheden

 • A2 Eindhoven-Maastricht bij Nederweert: in beide richtingen dicht van zaterdag 6 juli 16.00 tot zondag 7 juli 16.00 uur
 • N9 Alkmaar-Den Helder is het hele weekend dicht tussen knooppunt Kooimeer en Bergen
 • A12 Den Haag-Utrecht bij Nieuwerbrug

Evenementen

 •  Zondag drukte rond Zandvoort door bezoekers aan de Formule 3-races

Nog geen vakantie geboekt? Kijk hier voor de leukste lastminutes!

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder