Vakantiedrukte dit weekend van start

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Files
Files
Zo'n 800.000 mensen gaan dit weekend op vakantie. Voor Nederland wordt niet veel extra drukte verwacht, maar de ANWB verwacht dat het wel behoorlijk druk zal zijn op de Belgische, Franse en Duitse wegen richting het zuiden. In Nederland krijgt de schoolregio Noord  vakantie en ook de scholen in midden Duitsland sluiten hun deuren. Daarnaast begint in België de bouwvak.

Wat zijn de knelpunten?

Frankrijk

 • A-1 Lille-Parijs: werkzaamheden bij Lille
 • De wegen door de Rhônevallei
 • A10 naar Bordeaux
 • De wegen naar de kust  

Duitsland

 • In het noorden de A1/A7 bij Hamburg
 • In het zuiden de A99 rondweg München; de  A8 München-Salzburg en de A93 knooppunt Inntal-Kufstein
 • Door de Formule 1 races op het circuit van de Nürburgring in de Eifel kan zondag vooral op de A1 en A61 ten zuiden van Keulen drukte ontstaan

Zwitserland

 • A2 bij de St. Gotthardtunnel

Oostenrijk

 • A10 Salzburg-München- Villach, A11 naar Slovenië bij de Karawankentunnel
 • A12/A13 Kufstein- Innsbruck-Brenner

Italië

 • A14 Bologna-Rimini

Nederland

Hier ontstaan de file's vooral door wegwerkzaamheden

 • A2 Eindhoven-Maastricht bij Nederweert: in beide richtingen dicht van zaterdag 6 juli 16.00 tot zondag 7 juli 16.00 uur
 • N9 Alkmaar-Den Helder is het hele weekend dicht tussen knooppunt Kooimeer en Bergen
 • A12 Den Haag-Utrecht bij Nieuwerbrug

Evenementen

 •  Zondag drukte rond Zandvoort door bezoekers aan de Formule 3-races

Nog geen vakantie geboekt? Kijk hier voor de leukste lastminutes!

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder