Nederlander maakt fout uitstapje op drielandenpunt

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Muotkavaara
Muotkavaara
Voor een Nederlandse toerist eindigde een tripje naar het drielandenpunt Muotkavaara bij Noorwegen, Finland en Rusland in de gevangenis, zo meldt het AD. De man liep zaterdag een meter over het grensgebied Rusland in en werd direct opgepakt omdat hij geen visum bij zich had. Dit is verplicht voor iedereen die Rusland binnenkomt.

 

De Nederlander werd aangehouden door de Noorse politie die toevallig voorbij kwam tijdens een grenspatrouille. Volgens de toerist wilde hij het grensbord op het drielandenpunt in Muotkavaara van de andere kant bekijken en was hij slechts een meter en maar voor heel korte tijd op Russisch grondgebied  geweest. De Nederlander wordt momenteel vastgehouden in Noorwegen in afwachting van onderzoek door de autoriteiten. De man kan worden vervolgd.

Drielandenpunt

Muotkavaara (Finse naam), Krokfjellet in het Noors en in het Russisch: Муоткавара, is een heuvel in Lapland op het drielandenpunt van Finland, Noorwegen en Rusland. De Finse zijde behoort tot de gemeente Inari, de Noorse kant behoort tot Sør-Varanger en de Russische zijde behoort tot Nikel. De piek (169 m) is in Noorwegen.

Een drielandenpunt is een punt waar de grenzen van drie landen samenkomen. De meeste drielandenpunten liggen in China: 16 stuks. In Europa heeft Oostenrijk de meeste drielandenpunten: 9. In Nederland hebben we er 1: het drielandenpunt Nederland, België en Duitsland, gelegen op de top van de Vaalserberg.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

De regio Auvergne-Rhône-Alpes in het zuidoosten van Frankrijk is heel divers: van berglandschappen tussen natuurparken, van wellness in Aix-les-Bains, Brides-les-Bains of Vichy tot cultuur in dorpen en steden als Annecy, Chambéry, Clermont-Ferrand, Grenoble en Lyon. Niet alleen de steden ademen geschiedenis, ook de diverse musea laten je kennis maken met de historie en bijzonderheden van de stad, de natuur en/of het gebied. We geven tien tips voor een interessante middag of dag.

Lees verder

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Beenbreuken, knieletsel en hersenschuddingen. Jaarlijks ontvangt alarmcentrale Eurocross Assistance 1.600 meldingen over ongevallen op de piste. Veel van deze ongevallen kunnen worden voorkomen door de juiste voorbereiding, maar ook door je werkelijke niveau te kennen. Uit onderzoek van Eurocross blijkt namelijk dat 80% van de wintersporters het eigen skiniveau overschat, waardoor zij mogelijk pistes en omstandigheden kiezen die niet aansluiten op hun werkelijke niveau.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder