Nederlandse onderzoeker vermist in Mexico

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Isla MujeresUPDATE 11.00: De 26-jarige Nederlander is terecht. Hij is in verwarde toestand aangetroffen in de stad Playa del Carmen, zo meldt de huisgenoot van de vermiste man aan Novum Nieuws. Wat er precies met de Nederlander is gebeurd blijft nog onduidelijk Volgens de huisgenoot had hij lang niet gegeten en gedronken, was bankpassen en paspoort kwijt en droeg de kleren van een ander.

Eerder bericht van 8.25 uur: Een 26-jarige Nederlander is verdwenen in het oosten van Mexico. Raúl Joaquín Pedro Santiago deed sinds januari van dit jaar op het schiereiland Yucatán  onderzoek naar het culturele erfgoed van de Maya’s. 

Op 6 mei zou de op Curaçao geboren Nederlander zijn vader treffen op het vliegveld van Cancún, maar hij kwam die dag niet opdagen. Na een aantal dagen zoeken heeft zijn vader hem zaterdag als vermist opgegeven.

De onderzoeker werkte vanuit de steden Playa del Carmen en Cancún. Begin mei besloot de Nederlander een tripje te maken naar het toeristische eiland Isla Mujeres, voor de kust van Cancún, zo meldde hij zijn vrienden via Facebook. Ook de afspraak met zijn vader voor 6 mei werd zo gemaakt. Sindsdien is niets meer van hem vernomen.

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder