• Puuropreis
  • Nieuws
  • CheapTickets ziet forse stijging van ‘groene vliegreizigers’

CheapTickets ziet forse stijging van ‘groene vliegreizigers’

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

GreenSeatGreenSeat CO2-compensatie zit in de lift. In de eerste drie maanden van 2013 is het aantal ‘groene vliegreizigers’, dat boekt via CheapTickets.nl, met liefst 86 procent gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Kennelijk kiezen steeds meer mensen bewust voor het compenseren van de CO₂-uitstoot van hun vliegreis. Daarbij speelt mee dat sinds 1 januari 2013 de compensatieregeling is verlaagd naar maximaal 5,50 euro voor een ‘groene stoel’ op retourvluchten binnen Europa en ongeveer dertig euro voor verre bestemmingen, zoals Azië en Australië.

Jarenlange samenwerking

GreenSeat en CheapTickets.nl werken al sinds 2008 samen. Consumenten kunnen sindsdien tijdens het boekingsproces aangeven of zij de CO2 -uitstoot van hun vliegreis willen compenseren. “Ons partnership is al jaren succesvol, maar een toename van 86 procent van het aantal CO2-gecompenseerde boekingen in de eerste maanden van 2013 is natuurlijk fantastisch”, stelt Vitas Kersbergen van de afdeling sales & marketing van GreenSeat. “Doelstelling is om in 2015 één miljoen reizigers te bereiken en helpen groener op reis te gaan. Samen met CheapTickets.nl en andere reispartners zijn we hiermee goed op weg.”

Ook een ‘groen vliegticket‘ kopen via CheapTickets.nl? Zoek en boek hier!

Milieubewust

Ook Lieke Fransen, brand manager bij CheapTickets.nl, is blij met de resultaten. “We willen onze klant graag de mogelijkheid bieden om groener te reizen. Door middel van het tonen van energielabels bij de vluchten kan de klant niet alleen een prijsbewuste keuze maken, maar ook een milieubewuste.”
Reizigers die groener reizen via GreenSeat dragen hun steentje bij aan het tegengaan van klimaatverandering door direct te investeren in duurzame energieprojecten in ontwikkelingslanden als Cambodja en India. Dankzij deze projecten verbeteren bovendien de leefomstandigheden van vele lokale huishoudens door toegang tot schone energie.
GreenSeat maakt groener reizen voor particulieren mogelijk. Consumenten kunnen via de website of een van de 45 partners binnen de reiswereld  (zoals ANWB-reisdochters, Cheaptickets.nl, Baobab reizen en Sunny Cars) tegen een geringe bijdrage de CO₂van de reis compenseren.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder