• Puuropreis
  • Nieuws
  • CheapTickets ziet forse stijging van ‘groene vliegreizigers’

CheapTickets ziet forse stijging van ‘groene vliegreizigers’

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

GreenSeatGreenSeat CO2-compensatie zit in de lift. In de eerste drie maanden van 2013 is het aantal ‘groene vliegreizigers’, dat boekt via CheapTickets.nl, met liefst 86 procent gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Kennelijk kiezen steeds meer mensen bewust voor het compenseren van de CO₂-uitstoot van hun vliegreis. Daarbij speelt mee dat sinds 1 januari 2013 de compensatieregeling is verlaagd naar maximaal 5,50 euro voor een ‘groene stoel’ op retourvluchten binnen Europa en ongeveer dertig euro voor verre bestemmingen, zoals Azië en Australië.

Jarenlange samenwerking

GreenSeat en CheapTickets.nl werken al sinds 2008 samen. Consumenten kunnen sindsdien tijdens het boekingsproces aangeven of zij de CO2 -uitstoot van hun vliegreis willen compenseren. “Ons partnership is al jaren succesvol, maar een toename van 86 procent van het aantal CO2-gecompenseerde boekingen in de eerste maanden van 2013 is natuurlijk fantastisch”, stelt Vitas Kersbergen van de afdeling sales & marketing van GreenSeat. “Doelstelling is om in 2015 één miljoen reizigers te bereiken en helpen groener op reis te gaan. Samen met CheapTickets.nl en andere reispartners zijn we hiermee goed op weg.”

Ook een ‘groen vliegticket‘ kopen via CheapTickets.nl? Zoek en boek hier!

Milieubewust

Ook Lieke Fransen, brand manager bij CheapTickets.nl, is blij met de resultaten. “We willen onze klant graag de mogelijkheid bieden om groener te reizen. Door middel van het tonen van energielabels bij de vluchten kan de klant niet alleen een prijsbewuste keuze maken, maar ook een milieubewuste.”
Reizigers die groener reizen via GreenSeat dragen hun steentje bij aan het tegengaan van klimaatverandering door direct te investeren in duurzame energieprojecten in ontwikkelingslanden als Cambodja en India. Dankzij deze projecten verbeteren bovendien de leefomstandigheden van vele lokale huishoudens door toegang tot schone energie.
GreenSeat maakt groener reizen voor particulieren mogelijk. Consumenten kunnen via de website of een van de 45 partners binnen de reiswereld  (zoals ANWB-reisdochters, Cheaptickets.nl, Baobab reizen en Sunny Cars) tegen een geringe bijdrage de CO₂van de reis compenseren.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder