• Puuropreis
  • Nieuws
  • CheapTickets ziet forse stijging van ‘groene vliegreizigers’

CheapTickets ziet forse stijging van ‘groene vliegreizigers’

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

GreenSeatGreenSeat CO2-compensatie zit in de lift. In de eerste drie maanden van 2013 is het aantal ‘groene vliegreizigers’, dat boekt via CheapTickets.nl, met liefst 86 procent gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Kennelijk kiezen steeds meer mensen bewust voor het compenseren van de CO₂-uitstoot van hun vliegreis. Daarbij speelt mee dat sinds 1 januari 2013 de compensatieregeling is verlaagd naar maximaal 5,50 euro voor een ‘groene stoel’ op retourvluchten binnen Europa en ongeveer dertig euro voor verre bestemmingen, zoals Azië en Australië.

Jarenlange samenwerking

GreenSeat en CheapTickets.nl werken al sinds 2008 samen. Consumenten kunnen sindsdien tijdens het boekingsproces aangeven of zij de CO2 -uitstoot van hun vliegreis willen compenseren. “Ons partnership is al jaren succesvol, maar een toename van 86 procent van het aantal CO2-gecompenseerde boekingen in de eerste maanden van 2013 is natuurlijk fantastisch”, stelt Vitas Kersbergen van de afdeling sales & marketing van GreenSeat. “Doelstelling is om in 2015 één miljoen reizigers te bereiken en helpen groener op reis te gaan. Samen met CheapTickets.nl en andere reispartners zijn we hiermee goed op weg.”

Ook een ‘groen vliegticket‘ kopen via CheapTickets.nl? Zoek en boek hier!

Milieubewust

Ook Lieke Fransen, brand manager bij CheapTickets.nl, is blij met de resultaten. “We willen onze klant graag de mogelijkheid bieden om groener te reizen. Door middel van het tonen van energielabels bij de vluchten kan de klant niet alleen een prijsbewuste keuze maken, maar ook een milieubewuste.”
Reizigers die groener reizen via GreenSeat dragen hun steentje bij aan het tegengaan van klimaatverandering door direct te investeren in duurzame energieprojecten in ontwikkelingslanden als Cambodja en India. Dankzij deze projecten verbeteren bovendien de leefomstandigheden van vele lokale huishoudens door toegang tot schone energie.
GreenSeat maakt groener reizen voor particulieren mogelijk. Consumenten kunnen via de website of een van de 45 partners binnen de reiswereld  (zoals ANWB-reisdochters, Cheaptickets.nl, Baobab reizen en Sunny Cars) tegen een geringe bijdrage de CO₂van de reis compenseren.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder