Ontspannen en genieten in het groen van Hasselt

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reis: Japanse tuin in HasseltWie na een drukke werkweek op zoek is naar een weekendje ontspanning is in Hasselt aan het goede adres. De Limburgse stad heeft miljoenen geïnvesteerd in het aanleggen van prachtige tuinen en parken in het centrum. Dit zijn de beste locaties om volledig tot rust te komen.

 

Japanse Tuin

De Japanse tuin van Hasselt is met zijn 25.000 m² de grootste van Europa. De tuin werd in 1992 door Japanse professionals aangelegd om de vriendschap tussen Itami (Japan) en Hasselt te benadrukken. Kosten noch moeite zijn gespaard om deze fijne plek te creëren. Het is heerlijk om zelf door de tuinen te slenteren, maar bezoekers die meer willen leren over Japanse rituelen en gebruiken doen er verstandig aan een gids te boeken. In de tuin worden geregeld theeceremonies georganiseerd. Let op! Reserveren is verplicht.

Natuurdomein Kiewit

Ten noorden van Hasselt bevindt zich de groene long van de stad. De honderd hectare grond van Natuurdomein Kiewit kunnen via diverse wandel- en fietspaden bezichtigd worden. Er zijn bewegwijzerde wandelpaden variërend van 1,5 tot 9,5 kilometer. Met wat geluk ontmoet je op één van de vier wandelroutes een kudde Galloway runderen. Breng ook zeker een bezoek aan het Engelse park met een prachtig 19de-eeuws landschapshuis. In het natuurdomein Kiewit bevindt zich ook een kinderboerderij, een kruidentuin en een vlindertuin.

Kapermolenpark

Dit recreatiegebeid biedt voor ieder wat wils. Het openluchtskatepark in het Kapermolenpark is het grootste van de Benelux en één van de grootste van Europa. Naast het prachtige stadspark met haar skatebanen, speeltuinen en vijvers zijn er ook nog twee grote sportcomplexen, een minigolfbaan en een ijsbaan te vinden. Meer vertier is te vinden in het zwembad met golfslagbad, glijbanen en een buitenbad.

Park Natuur en Cultuur

Het park Natuur en Cultuur is dé plek om een dagje te relaxen in Hasselt. Met 15.000 m² aan natuurlijk en cultureel genot is het een heerlijke locatie om even op adem te komen na een zware werkweek. Het wemelt er van de buxen, er staan maar liefst 120 verschillende soorten in het park. Ook kun je er kennis maken met allerlei oude ambachten zoals het wissen, rotan vlechten en glasmozaïek. Het gezellige terras van het paviljoen nodigt uit voor een drankje.

Tip: Een dag is niet genoeg om de geheime plekjes van Hasselt te ontdekken. Gelukkig zijn er meer dan genoeg goede hotels te vinden in de Limburgse stad. In het hart van Hasselt ligt het Radisson Blu Hotel, een goede uitvalsbasis voor een heerlijk verblijf.

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder