Ontspannen en genieten in het groen van Hasselt

0.92857142857143 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reis: Japanse tuin in HasseltWie na een drukke werkweek op zoek is naar een weekendje ontspanning is in Hasselt aan het goede adres. De Limburgse stad heeft miljoenen geïnvesteerd in het aanleggen van prachtige tuinen en parken in het centrum. Dit zijn de beste locaties om volledig tot rust te komen.

 

Japanse Tuin

De Japanse tuin van Hasselt is met zijn 25.000 m² de grootste van Europa. De tuin werd in 1992 door Japanse professionals aangelegd om de vriendschap tussen Itami (Japan) en Hasselt te benadrukken. Kosten noch moeite zijn gespaard om deze fijne plek te creëren. Het is heerlijk om zelf door de tuinen te slenteren, maar bezoekers die meer willen leren over Japanse rituelen en gebruiken doen er verstandig aan een gids te boeken. In de tuin worden geregeld theeceremonies georganiseerd. Let op! Reserveren is verplicht.

Natuurdomein Kiewit

Ten noorden van Hasselt bevindt zich de groene long van de stad. De honderd hectare grond van Natuurdomein Kiewit kunnen via diverse wandel- en fietspaden bezichtigd worden. Er zijn bewegwijzerde wandelpaden variërend van 1,5 tot 9,5 kilometer. Met wat geluk ontmoet je op één van de vier wandelroutes een kudde Galloway runderen. Breng ook zeker een bezoek aan het Engelse park met een prachtig 19de-eeuws landschapshuis. In het natuurdomein Kiewit bevindt zich ook een kinderboerderij, een kruidentuin en een vlindertuin.

Kapermolenpark

Dit recreatiegebeid biedt voor ieder wat wils. Het openluchtskatepark in het Kapermolenpark is het grootste van de Benelux en één van de grootste van Europa. Naast het prachtige stadspark met haar skatebanen, speeltuinen en vijvers zijn er ook nog twee grote sportcomplexen, een minigolfbaan en een ijsbaan te vinden. Meer vertier is te vinden in het zwembad met golfslagbad, glijbanen en een buitenbad.

Park Natuur en Cultuur

Het park Natuur en Cultuur is dé plek om een dagje te relaxen in Hasselt. Met 15.000 m² aan natuurlijk en cultureel genot is het een heerlijke locatie om even op adem te komen na een zware werkweek. Het wemelt er van de buxen, er staan maar liefst 120 verschillende soorten in het park. Ook kun je er kennis maken met allerlei oude ambachten zoals het wissen, rotan vlechten en glasmozaïek. Het gezellige terras van het paviljoen nodigt uit voor een drankje.

Tip: Een dag is niet genoeg om de geheime plekjes van Hasselt te ontdekken. Gelukkig zijn er meer dan genoeg goede hotels te vinden in de Limburgse stad. In het hart van Hasselt ligt het Radisson Blu Hotel, een goede uitvalsbasis voor een heerlijk verblijf.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder