Florida: fun, flora, fauna en feitjes

1.9375 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reis: FloridaJa. Het is er (bijna altijd) heerlijk weer. En Miami en Orlando zijn de bekendste bestemmingen van de ‘Sunshine State’. Maar er zijn nog meer redenen waarom Florida een aantrekkelijke bestemming is. En over de zuidelijkste staat van de VS zijn ook nog wat grappige feitjes bekend. Heb jij leuke tips voor Florida? Deel ze!

Waarom naar Florida?

Het weer

Een temperatuur die zelden onder de 15 graden komt is natuurlijk een van de aantrekkelijkste redenen om naar Florida te gaan. En ja, het kan er pittig regenen, maar dat duurt bijna nooit langer dan een paar uur. Vaak is de regenbui na een paar minuten al weer voorbij.

Het landschap
Puur op reisHet lijkt misschien niet zo, maar Florida heeft een heel afwisselend landschap. Van de stranden aan de oost- en westkust, natuurgebied de Everglades in het zuiden van Florida, de Florida Keys en de onderwaterbronnen in het midden van de staat. In vier uur rijden kun je dan ook in een totaal andere omgeving zijn. Over de Everglades: het is het grootste subtropische moerasgebied van heel de Verenigde Staten en het enige gebied ter wereld waar je zowel krokodillen als alligators aantreft.

Verborgen bronnen
In het Ichetucknee Springs state Park vindt je de ‘bronnen van de jeugd’, aldus Ponce de Leon. Je wist het misschien niet, maar er zijn zo’n 900 bronnen in Florida. Sommige bevinden zich in ondergrondse grotten. De grootste bron is Silver Springs. Zwemmen in de bronnen is altijd lekker: het water is het hele jaar tussen de 20 en 23 graden celcius.

De lucht in?
Vanaf  Cape Canaveral worden de raketten de ruimte in geschoten. Het Kennedy Space Center is gebouwd in 1962 en is de thuisbasis van het Apollo ruimteprogramma.

De lucht in!
Waar anders dan in een van de vele attracties in de pretparken in Orlando. Disney World, Universal Studio’s, LEGOLAND, Seaworld… De parken in Orlando trekken meer bezoekers dan elk andere amusementspark in de Verenigde Staten.

Het water op
Venetië al gezien? Wat dacht je van de ongeveer 265 kilometer bevaarbare locale waterwegen en kanalen in Fort Lauderdale?

Zand en strand
Puur op reisFlorida heeft een kustlijn van bijna 2200 kilometer. Daarvan bestaat zo'n 1700 kilometer uit stranden. De meeste Europeanen blijven aan de oostkant van Florida met badplaatsen als Miami Beach, Naples, Daytona Beach en Fort Lauderdale. Surfers en liefhebbers van rustiger stranden zijn het best af aan de westkust. Liefhebbers van bijzondere schelpen mogen Sanibel Island niet vergeten!

 

Florida feitjes

Miami is de enige grote Amerikaanste stad die door een vrouw is gesticht. En wel door Julia Tuttle. Nadat haar echtgenoot overleed verhuisde ze in 1886 van Cleveland (Ohio) naar het zuiden van Florida waar haar vader in 1875 was gaan wonen. Ze kocht er grote stukken land vlakbij de Miami-rivier.

Puur op reisToen Tuttle realiseerde dat het gebied, dat vooral uit moeras bestond, nooit welvarend zou worden als het niet ontsloten werd wist ze Henry M. Flagler ervan te overtuigen om de spoorlijn die hij in Amerika aanlegde, door te trekken naar Miami. Ze was ervan overtuigd dat Miami dan het handelscentrum tussen Noord- en Zuid Amerika zou worden. Iets waar ze overigens gelijk in heeft gekregen. Later werd de spoorlijn  doorgetrokken tot Key West, maar in 1935 werd de brug door een orkaan verwoest. De brug werd een verkeersbrug die in 1960 opnieuw werd beschadigd door een orkaan.Tussen 1978 en 1982 is de brug vervangen door een nieuwe verbinding die iets ten zuiden van de oude brug ligt. Een gedeelte van die oude brug is nog in gebruik als loop- en fietsbrug.
De Seven Mile Bridge verbindt Little Duck Key in het westen met Vaca Key in het oosten. De brug is 10.931 meter lang en het hoogste punt ligt op twintig meter boven de zee. De brug maakt deel uit van de Overseas Highway, de 200 kilometer lange verbinding van Key West naar het vasteland van Florida.

 

70 procent van de sinaasappels in de Verenigde Staten komt uit Florida.

St. Augustine (1565) is het oudste stadje van Florida. De Europese en Afrikaanse invloeden zijn nog overduidelijk aanwezig.

De eerste passagiersvlucht vetrok op nieuwjaarsdag 1914: de burgemeester van St. Petersburg was de eerste, en enige betalende passagier voor een 23 minuten durende vlucht over Tampa Bay.

Warm geworden voor Florida? Boek je reis bij:

WorldWideCampers

TUI Nederland

Beleef Amerika

Expedia

Reacties  

 
#1 Gabriel 20-08-2021 21:41
Thanks for finally talking about >Florida: fun, flora, fauna en feitjes
Citeer | Melden aan beheerder
 
Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder