Florida: fun, flora, fauna en feitjes

1.9375 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reis: FloridaJa. Het is er (bijna altijd) heerlijk weer. En Miami en Orlando zijn de bekendste bestemmingen van de ‘Sunshine State’. Maar er zijn nog meer redenen waarom Florida een aantrekkelijke bestemming is. En over de zuidelijkste staat van de VS zijn ook nog wat grappige feitjes bekend. Heb jij leuke tips voor Florida? Deel ze!

Waarom naar Florida?

Het weer

Een temperatuur die zelden onder de 15 graden komt is natuurlijk een van de aantrekkelijkste redenen om naar Florida te gaan. En ja, het kan er pittig regenen, maar dat duurt bijna nooit langer dan een paar uur. Vaak is de regenbui na een paar minuten al weer voorbij.

Het landschap
Puur op reisHet lijkt misschien niet zo, maar Florida heeft een heel afwisselend landschap. Van de stranden aan de oost- en westkust, natuurgebied de Everglades in het zuiden van Florida, de Florida Keys en de onderwaterbronnen in het midden van de staat. In vier uur rijden kun je dan ook in een totaal andere omgeving zijn. Over de Everglades: het is het grootste subtropische moerasgebied van heel de Verenigde Staten en het enige gebied ter wereld waar je zowel krokodillen als alligators aantreft.

Verborgen bronnen
In het Ichetucknee Springs state Park vindt je de ‘bronnen van de jeugd’, aldus Ponce de Leon. Je wist het misschien niet, maar er zijn zo’n 900 bronnen in Florida. Sommige bevinden zich in ondergrondse grotten. De grootste bron is Silver Springs. Zwemmen in de bronnen is altijd lekker: het water is het hele jaar tussen de 20 en 23 graden celcius.

De lucht in?
Vanaf  Cape Canaveral worden de raketten de ruimte in geschoten. Het Kennedy Space Center is gebouwd in 1962 en is de thuisbasis van het Apollo ruimteprogramma.

De lucht in!
Waar anders dan in een van de vele attracties in de pretparken in Orlando. Disney World, Universal Studio’s, LEGOLAND, Seaworld… De parken in Orlando trekken meer bezoekers dan elk andere amusementspark in de Verenigde Staten.

Het water op
Venetië al gezien? Wat dacht je van de ongeveer 265 kilometer bevaarbare locale waterwegen en kanalen in Fort Lauderdale?

Zand en strand
Puur op reisFlorida heeft een kustlijn van bijna 2200 kilometer. Daarvan bestaat zo'n 1700 kilometer uit stranden. De meeste Europeanen blijven aan de oostkant van Florida met badplaatsen als Miami Beach, Naples, Daytona Beach en Fort Lauderdale. Surfers en liefhebbers van rustiger stranden zijn het best af aan de westkust. Liefhebbers van bijzondere schelpen mogen Sanibel Island niet vergeten!

 

Florida feitjes

Miami is de enige grote Amerikaanste stad die door een vrouw is gesticht. En wel door Julia Tuttle. Nadat haar echtgenoot overleed verhuisde ze in 1886 van Cleveland (Ohio) naar het zuiden van Florida waar haar vader in 1875 was gaan wonen. Ze kocht er grote stukken land vlakbij de Miami-rivier.

Puur op reisToen Tuttle realiseerde dat het gebied, dat vooral uit moeras bestond, nooit welvarend zou worden als het niet ontsloten werd wist ze Henry M. Flagler ervan te overtuigen om de spoorlijn die hij in Amerika aanlegde, door te trekken naar Miami. Ze was ervan overtuigd dat Miami dan het handelscentrum tussen Noord- en Zuid Amerika zou worden. Iets waar ze overigens gelijk in heeft gekregen. Later werd de spoorlijn  doorgetrokken tot Key West, maar in 1935 werd de brug door een orkaan verwoest. De brug werd een verkeersbrug die in 1960 opnieuw werd beschadigd door een orkaan.Tussen 1978 en 1982 is de brug vervangen door een nieuwe verbinding die iets ten zuiden van de oude brug ligt. Een gedeelte van die oude brug is nog in gebruik als loop- en fietsbrug.
De Seven Mile Bridge verbindt Little Duck Key in het westen met Vaca Key in het oosten. De brug is 10.931 meter lang en het hoogste punt ligt op twintig meter boven de zee. De brug maakt deel uit van de Overseas Highway, de 200 kilometer lange verbinding van Key West naar het vasteland van Florida.

 

70 procent van de sinaasappels in de Verenigde Staten komt uit Florida.

St. Augustine (1565) is het oudste stadje van Florida. De Europese en Afrikaanse invloeden zijn nog overduidelijk aanwezig.

De eerste passagiersvlucht vetrok op nieuwjaarsdag 1914: de burgemeester van St. Petersburg was de eerste, en enige betalende passagier voor een 23 minuten durende vlucht over Tampa Bay.

Warm geworden voor Florida? Boek je reis bij:

WorldWideCampers

TUI Nederland

Beleef Amerika

Expedia

Reacties  

 
#1 Gabriel 20-08-2021 21:41
Thanks for finally talking about >Florida: fun, flora, fauna en feitjes
Citeer | Melden aan beheerder
 
Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder