Florida: fun, flora, fauna en feitjes

2.1428571428571 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reis: FloridaJa. Het is er (bijna altijd) heerlijk weer. En Miami en Orlando zijn de bekendste bestemmingen van de ‘Sunshine State’. Maar er zijn nog meer redenen waarom Florida een aantrekkelijke bestemming is. En over de zuidelijkste staat van de VS zijn ook nog wat grappige feitjes bekend. Heb jij leuke tips voor Florida? Deel ze!

Waarom naar Florida?

Het weer

Een temperatuur die zelden onder de 15 graden komt is natuurlijk een van de aantrekkelijkste redenen om naar Florida te gaan. En ja, het kan er pittig regenen, maar dat duurt bijna nooit langer dan een paar uur. Vaak is de regenbui na een paar minuten al weer voorbij.

Het landschap
Puur op reisHet lijkt misschien niet zo, maar Florida heeft een heel afwisselend landschap. Van de stranden aan de oost- en westkust, natuurgebied de Everglades in het zuiden van Florida, de Florida Keys en de onderwaterbronnen in het midden van de staat. In vier uur rijden kun je dan ook in een totaal andere omgeving zijn. Over de Everglades: het is het grootste subtropische moerasgebied van heel de Verenigde Staten en het enige gebied ter wereld waar je zowel krokodillen als alligators aantreft.

Verborgen bronnen
In het Ichetucknee Springs state Park vindt je de ‘bronnen van de jeugd’, aldus Ponce de Leon. Je wist het misschien niet, maar er zijn zo’n 900 bronnen in Florida. Sommige bevinden zich in ondergrondse grotten. De grootste bron is Silver Springs. Zwemmen in de bronnen is altijd lekker: het water is het hele jaar tussen de 20 en 23 graden celcius.

De lucht in?
Vanaf  Cape Canaveral worden de raketten de ruimte in geschoten. Het Kennedy Space Center is gebouwd in 1962 en is de thuisbasis van het Apollo ruimteprogramma.

De lucht in!
Waar anders dan in een van de vele attracties in de pretparken in Orlando. Disney World, Universal Studio’s, LEGOLAND, Seaworld… De parken in Orlando trekken meer bezoekers dan elk andere amusementspark in de Verenigde Staten.

Het water op
Venetië al gezien? Wat dacht je van de ongeveer 265 kilometer bevaarbare locale waterwegen en kanalen in Fort Lauderdale?

Zand en strand
Puur op reisFlorida heeft een kustlijn van bijna 2200 kilometer. Daarvan bestaat zo'n 1700 kilometer uit stranden. De meeste Europeanen blijven aan de oostkant van Florida met badplaatsen als Miami Beach, Naples, Daytona Beach en Fort Lauderdale. Surfers en liefhebbers van rustiger stranden zijn het best af aan de westkust. Liefhebbers van bijzondere schelpen mogen Sanibel Island niet vergeten!

 

Florida feitjes

Miami is de enige grote Amerikaanste stad die door een vrouw is gesticht. En wel door Julia Tuttle. Nadat haar echtgenoot overleed verhuisde ze in 1886 van Cleveland (Ohio) naar het zuiden van Florida waar haar vader in 1875 was gaan wonen. Ze kocht er grote stukken land vlakbij de Miami-rivier.

Puur op reisToen Tuttle realiseerde dat het gebied, dat vooral uit moeras bestond, nooit welvarend zou worden als het niet ontsloten werd wist ze Henry M. Flagler ervan te overtuigen om de spoorlijn die hij in Amerika aanlegde, door te trekken naar Miami. Ze was ervan overtuigd dat Miami dan het handelscentrum tussen Noord- en Zuid Amerika zou worden. Iets waar ze overigens gelijk in heeft gekregen. Later werd de spoorlijn  doorgetrokken tot Key West, maar in 1935 werd de brug door een orkaan verwoest. De brug werd een verkeersbrug die in 1960 opnieuw werd beschadigd door een orkaan.Tussen 1978 en 1982 is de brug vervangen door een nieuwe verbinding die iets ten zuiden van de oude brug ligt. Een gedeelte van die oude brug is nog in gebruik als loop- en fietsbrug.
De Seven Mile Bridge verbindt Little Duck Key in het westen met Vaca Key in het oosten. De brug is 10.931 meter lang en het hoogste punt ligt op twintig meter boven de zee. De brug maakt deel uit van de Overseas Highway, de 200 kilometer lange verbinding van Key West naar het vasteland van Florida.

 

70 procent van de sinaasappels in de Verenigde Staten komt uit Florida.

St. Augustine (1565) is het oudste stadje van Florida. De Europese en Afrikaanse invloeden zijn nog overduidelijk aanwezig.

De eerste passagiersvlucht vetrok op nieuwjaarsdag 1914: de burgemeester van St. Petersburg was de eerste, en enige betalende passagier voor een 23 minuten durende vlucht over Tampa Bay.

Warm geworden voor Florida? Boek je reis bij:

WorldWideCampers

TUI Nederland

Beleef Amerika

Expedia

Reacties  

 
#1 Gabriel 20-08-2021 21:41
Thanks for finally talking about >Florida: fun, flora, fauna en feitjes
Citeer | Melden aan beheerder
 
Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder