Florida: fun, flora, fauna en feitjes

1.9375 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reis: FloridaJa. Het is er (bijna altijd) heerlijk weer. En Miami en Orlando zijn de bekendste bestemmingen van de ‘Sunshine State’. Maar er zijn nog meer redenen waarom Florida een aantrekkelijke bestemming is. En over de zuidelijkste staat van de VS zijn ook nog wat grappige feitjes bekend. Heb jij leuke tips voor Florida? Deel ze!

Waarom naar Florida?

Het weer

Een temperatuur die zelden onder de 15 graden komt is natuurlijk een van de aantrekkelijkste redenen om naar Florida te gaan. En ja, het kan er pittig regenen, maar dat duurt bijna nooit langer dan een paar uur. Vaak is de regenbui na een paar minuten al weer voorbij.

Het landschap
Puur op reisHet lijkt misschien niet zo, maar Florida heeft een heel afwisselend landschap. Van de stranden aan de oost- en westkust, natuurgebied de Everglades in het zuiden van Florida, de Florida Keys en de onderwaterbronnen in het midden van de staat. In vier uur rijden kun je dan ook in een totaal andere omgeving zijn. Over de Everglades: het is het grootste subtropische moerasgebied van heel de Verenigde Staten en het enige gebied ter wereld waar je zowel krokodillen als alligators aantreft.

Verborgen bronnen
In het Ichetucknee Springs state Park vindt je de ‘bronnen van de jeugd’, aldus Ponce de Leon. Je wist het misschien niet, maar er zijn zo’n 900 bronnen in Florida. Sommige bevinden zich in ondergrondse grotten. De grootste bron is Silver Springs. Zwemmen in de bronnen is altijd lekker: het water is het hele jaar tussen de 20 en 23 graden celcius.

De lucht in?
Vanaf  Cape Canaveral worden de raketten de ruimte in geschoten. Het Kennedy Space Center is gebouwd in 1962 en is de thuisbasis van het Apollo ruimteprogramma.

De lucht in!
Waar anders dan in een van de vele attracties in de pretparken in Orlando. Disney World, Universal Studio’s, LEGOLAND, Seaworld… De parken in Orlando trekken meer bezoekers dan elk andere amusementspark in de Verenigde Staten.

Het water op
Venetië al gezien? Wat dacht je van de ongeveer 265 kilometer bevaarbare locale waterwegen en kanalen in Fort Lauderdale?

Zand en strand
Puur op reisFlorida heeft een kustlijn van bijna 2200 kilometer. Daarvan bestaat zo'n 1700 kilometer uit stranden. De meeste Europeanen blijven aan de oostkant van Florida met badplaatsen als Miami Beach, Naples, Daytona Beach en Fort Lauderdale. Surfers en liefhebbers van rustiger stranden zijn het best af aan de westkust. Liefhebbers van bijzondere schelpen mogen Sanibel Island niet vergeten!

 

Florida feitjes

Miami is de enige grote Amerikaanste stad die door een vrouw is gesticht. En wel door Julia Tuttle. Nadat haar echtgenoot overleed verhuisde ze in 1886 van Cleveland (Ohio) naar het zuiden van Florida waar haar vader in 1875 was gaan wonen. Ze kocht er grote stukken land vlakbij de Miami-rivier.

Puur op reisToen Tuttle realiseerde dat het gebied, dat vooral uit moeras bestond, nooit welvarend zou worden als het niet ontsloten werd wist ze Henry M. Flagler ervan te overtuigen om de spoorlijn die hij in Amerika aanlegde, door te trekken naar Miami. Ze was ervan overtuigd dat Miami dan het handelscentrum tussen Noord- en Zuid Amerika zou worden. Iets waar ze overigens gelijk in heeft gekregen. Later werd de spoorlijn  doorgetrokken tot Key West, maar in 1935 werd de brug door een orkaan verwoest. De brug werd een verkeersbrug die in 1960 opnieuw werd beschadigd door een orkaan.Tussen 1978 en 1982 is de brug vervangen door een nieuwe verbinding die iets ten zuiden van de oude brug ligt. Een gedeelte van die oude brug is nog in gebruik als loop- en fietsbrug.
De Seven Mile Bridge verbindt Little Duck Key in het westen met Vaca Key in het oosten. De brug is 10.931 meter lang en het hoogste punt ligt op twintig meter boven de zee. De brug maakt deel uit van de Overseas Highway, de 200 kilometer lange verbinding van Key West naar het vasteland van Florida.

 

70 procent van de sinaasappels in de Verenigde Staten komt uit Florida.

St. Augustine (1565) is het oudste stadje van Florida. De Europese en Afrikaanse invloeden zijn nog overduidelijk aanwezig.

De eerste passagiersvlucht vetrok op nieuwjaarsdag 1914: de burgemeester van St. Petersburg was de eerste, en enige betalende passagier voor een 23 minuten durende vlucht over Tampa Bay.

Warm geworden voor Florida? Boek je reis bij:

WorldWideCampers

TUI Nederland

Beleef Amerika

Expedia

Reacties  

 
#1 Gabriel 20-08-2021 21:41
Thanks for finally talking about >Florida: fun, flora, fauna en feitjes
Citeer | Melden aan beheerder
 
Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder