De krijtrotsen van Dover

3.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Bron: Flickr;Harvey BarrisonWie aan de Engelse kust denkt krijgt al snel de krijtrotsen van Dover in gedachten. Deze majestueuze witte rotsen zijn het eerste wat je ziet als je via Dover naar Engeland vaart en maken meteen een onuitwisbare indruk. Hoe zijn deze rotsen ontstaan? En zijn ze bezoeken waard tijdens een vakantie in Engeland? Lees hier meer over the fameuze ‘white cliffs of Dover’.

Ga per boot voor de volle ervaring

Uiteraard kan je tegenwoordig ook met de Eurotunnel naar Engeland. Of met het vliegtuig. Maar als je de krijtrotsen van Dover ten volste wil ervaren heb je eigenlijk maar een optie: de oversteek wagen met de ferry tussen Calais Dover. Je bent wat langer onderweg, maar dat is het meer dan waard om de imposante witte wanden van krijtsteen te zien opdoemen terwijl je de Engelse kust nadert.

Iconische poort naar het vasteland

Dover is eeuwenlang de belangrijkste plek geweest die het Verenigd Koninkrijk verbond met het Europese vasteland. De witte rosten waren het laatste wat Engelsen zagen bij vertrek uit hun land en het eerste wat ze zagen als ze weer terugkeerden. Dat heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de iconische waarde van de krijtrotsen.

Ontstaan in de IJstijd

De naam zegt het al, de krijtrotsen bestaan voornamelijk uit krijtgesteente. De wanden zijn gelijktijdig gevormd met de straat van Dover tijdens de IJstijd. De rotsen eroderen jaarlijks met een centimeter. Maar soms vallen er ook grotere stukken naar beneden. In 2001 viel er een stuk ten grote van een voetbalveld naar beneden. Bezoekers wordt dan ook op het hart gedrukt om ver bij de randen van de rotsen weg te blijven.

Wandelen langs de rotsen

Een bezoek aan de krijtrotsen van Dover is meer dan de moeite waard. Allereerst vanwege de prachtige wandelingen die je er kan maken. Je wordt getrakteerd op het ene adembenemende uitzicht na het andere. Ook in de nabije omgeving kan je als wandelaar je hart ophalen op een van de talloze wandelroutes.

Historische plaatsen

Dover is ook een plek met een zeer rijke historie. Het was het toneel van menige invasie. Ook in de Tweede Wereldoorlog speelde het een grote rol. De evacuatie van Duinkerken werd hier gepland. Er zijn vele grotten en tunnels in de rotsen, een deel werd in diezelfde Tweede Wereldoorlog gegraven. Je kan er onder andere het militaire hoofdkwartier van Winston Churchill en een ondergronds ziekenhuis bezoeken. Deze kan je bekijken bij Dover Castle.

De krijtrotsen van Dover: er valt veel te beleven en een uitstekende plek om je kennismaking met Engeland te beginnen.

Foto: Flickr;Harvey Barrison

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder