Hobbit-koorts in Nieuw-Zeeland

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Nieuw-Zeeland lanceert campagne voor Hobbit-fansNieuw-Zeeland steekt zo’n 75 miljoen euro in een campagne om fans van The Hobbit te lokken. Het epische drieluik is opgenomen op verschillende locaties in het land, op zowel het Noorder- als het Zuidereiland. Miljoenen bioscoopbezoekers hebben inmiddels ‘The Hobbit: An Unexpected Journey’ gezien en volgens Toerisme Nieuw-Zeeland dus ook ‘de geweldige schoonheid van het land’.


En die Hobbit-koorts wordt volgens de dienst alleen nog maar groter, met de releases in december 2013 van ‘The Desolation of Smaug’ en december volgend jaar van ‘There and Back Again’. Inspelend op de enorme belangstelling voor de trilogie van regisseur Peter Jackson over het heldendom in Midden-Aarde is de campagne ‘100% Middle Earth, 100% New Zealand’ ontwikkeld. De campagne, die een looptijd heeft van 2,5 jaar, richt zich op de natuurlijke schoonheid van het landschap en op de locaties, waar Jackson filmopnamen voor het drieluik heeft gemaakt naar het boek van J.R.R. Tolkien.

Munten en vliegtuig

De Hobbit-gekte in Nieuw-Zeeland kent inmiddels bijna geen grenzen meer. Er zijn inmiddels speciale munten in omloop, en Air New Zealand heeft een Boeing 777-300 versierd met Hobbit-afbeeldingen. Het toestel - dat wordt ingezet op de routes Auckland-Los Angeles-Londen en Auckland-Brisbane - is overigens op een bijzondere manier ingewijd.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder