Hobbit-koorts in Nieuw-Zeeland

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Nieuw-Zeeland lanceert campagne voor Hobbit-fansNieuw-Zeeland steekt zo’n 75 miljoen euro in een campagne om fans van The Hobbit te lokken. Het epische drieluik is opgenomen op verschillende locaties in het land, op zowel het Noorder- als het Zuidereiland. Miljoenen bioscoopbezoekers hebben inmiddels ‘The Hobbit: An Unexpected Journey’ gezien en volgens Toerisme Nieuw-Zeeland dus ook ‘de geweldige schoonheid van het land’.


En die Hobbit-koorts wordt volgens de dienst alleen nog maar groter, met de releases in december 2013 van ‘The Desolation of Smaug’ en december volgend jaar van ‘There and Back Again’. Inspelend op de enorme belangstelling voor de trilogie van regisseur Peter Jackson over het heldendom in Midden-Aarde is de campagne ‘100% Middle Earth, 100% New Zealand’ ontwikkeld. De campagne, die een looptijd heeft van 2,5 jaar, richt zich op de natuurlijke schoonheid van het landschap en op de locaties, waar Jackson filmopnamen voor het drieluik heeft gemaakt naar het boek van J.R.R. Tolkien.

Munten en vliegtuig

De Hobbit-gekte in Nieuw-Zeeland kent inmiddels bijna geen grenzen meer. Er zijn inmiddels speciale munten in omloop, en Air New Zealand heeft een Boeing 777-300 versierd met Hobbit-afbeeldingen. Het toestel - dat wordt ingezet op de routes Auckland-Los Angeles-Londen en Auckland-Brisbane - is overigens op een bijzondere manier ingewijd.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder