Puur genieten op Jamaica

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Trident Castle, Port Antonio, JamaicaStijlvolle studio’s, privéstrand, een speciaal terras voor yogaoefeningen en een zwembad bovenop een rots, met uitzicht op zee. Port Antonio, de havenplaats in het noordoosten van Jamaica, krijgt er binnenkort twee bijzondere accommodaties bij. De opening van het Trident Castle en het Trident Hotel staan gepland voor 15 maart 2013.


Beide accommodaties zijn overgenomen door de Geejam Collection. Het Trident Castle, dat tot op heden alleen in zijn geheel kon worden gehuurd, is verbouwd tot een exclusief hotel met acht kamers. Het heeft een zwembad op de rotsen gekregen met uitzicht op zee, een feestzaal, een landingsplek voor helikopters en een eigen trouwkapel. Trident Castle, in 1979 gebouwd als privéresidentie, is een van de landschappelijke symbolen van Port Antonio.
Het volledig gerenoveerde Trident Hotel beschikt onder meer over 13 ruime en stijlvol ingerichte studio’s, een zwembad, een ‘yogaterras’, een spa en een privéstrand. Een Steinway-piano uit 1917 in het hotel-restaurant en een biljarttafel uit 1930 dragen bij aan de nostalgische atmosfeer.

Boek hier je ticket naar Jamaica met WTC!

Blauwe lagune

Geejam Collection heeft voor 2013 nog een derde opening gepland van een luxe accommodatie in Port Antonio. Aan de bekende blauwe lagune ten oosten van de hoofdstad van de parish Portland gaat dit jaar ook Blue Lagoon Restaurant & Villas open. De opening heeft alles te maken met de plannen om de lagune, die momenteel alleen per boot bereikbaar is, voor toeristen nog aantrekkelijker te maken. Gedacht wordt onder meer aan de bouw van villa’s en een museum en de aanleg van een botanische tuin en een openbaar strand.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder