Bijna-vliegtuigcrash boven Uitgeest

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vliegtuig
Vliegtuig
Volgens de Volkskrant zijn Uitgeest en twee passagiersvliegtuigen van KLM en Garuda dinsdag 13 november aan een ramp ontsnapt. Om 7.44 uur vlogen beide toestellen op 625 meter hoogte recht op elkaar af. Ze waren op nog geen kilometer afstand van elkaar toen de piloten zagen wat er aan de hand was. Het scheelde maar 15 seconden voor de toestellen op elkaar zouden klappen boven de jachthavens in Uitgeest. Dit zou vrijwel zeker de dood van alle passagiers hebben betekend en ook op de grond zouden waarschijnlijk slachtoffers zijn gevallen.

Beide piloten maakten een uitwijkmanoeuvre waardoor de botsing werd voorkomen. Het bijna ongeluk blijkt uit de transpondergegevens van beide vliegtuigen. Deze worden door de website inzicht.bezoekbas.nl opgevangen en online gearchiveerd. Beide toestellen wilden vermoedelijk landen op dezelfde baan, in dit geval de Polderbaan. De piloten van KLM hielden zich aan de voorgeschreven route en hoogte en was ingepland om daar te landen. De piloten van Garuda waren ingepland voor een landing op de Zwanenburglaan. Die ligt parallel aan de Polderbaan. Juist om dit soort botsingen te voorkomen had het Garudatoestel eigenlijk 300 meter hoger moeten vliegen. Waarom het toestel van Garuda toch koers zette richting Polderbaan is nog niet bekend.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid is inmiddels begonnen met een onderzoek naar het incident.
 

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder