Bijna-vliegtuigcrash boven Uitgeest

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vliegtuig
Vliegtuig
Volgens de Volkskrant zijn Uitgeest en twee passagiersvliegtuigen van KLM en Garuda dinsdag 13 november aan een ramp ontsnapt. Om 7.44 uur vlogen beide toestellen op 625 meter hoogte recht op elkaar af. Ze waren op nog geen kilometer afstand van elkaar toen de piloten zagen wat er aan de hand was. Het scheelde maar 15 seconden voor de toestellen op elkaar zouden klappen boven de jachthavens in Uitgeest. Dit zou vrijwel zeker de dood van alle passagiers hebben betekend en ook op de grond zouden waarschijnlijk slachtoffers zijn gevallen.

Beide piloten maakten een uitwijkmanoeuvre waardoor de botsing werd voorkomen. Het bijna ongeluk blijkt uit de transpondergegevens van beide vliegtuigen. Deze worden door de website inzicht.bezoekbas.nl opgevangen en online gearchiveerd. Beide toestellen wilden vermoedelijk landen op dezelfde baan, in dit geval de Polderbaan. De piloten van KLM hielden zich aan de voorgeschreven route en hoogte en was ingepland om daar te landen. De piloten van Garuda waren ingepland voor een landing op de Zwanenburglaan. Die ligt parallel aan de Polderbaan. Juist om dit soort botsingen te voorkomen had het Garudatoestel eigenlijk 300 meter hoger moeten vliegen. Waarom het toestel van Garuda toch koers zette richting Polderbaan is nog niet bekend.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid is inmiddels begonnen met een onderzoek naar het incident.
 

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder