Madurodam is ‘Leukste Dagje Uit’

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Madurodam
Puuropreis: @madurodam
De ToerNed Award 2012 voor het ‘Leukste Dagje Uit’ is vandaag tijdens de Nationale Netwerklunch in Gorinchem overhandigd aan Madurodam. Daarmee versloeg de attractie in Den Haag de andere genomineerden: Drouwenerzand en Artis. Scheidend voorzitter Bert van der Stoep had ook nog een eenmalige pluim voor de Floriade. “De Floriade is een tijdelijke attractie en kan daarom geen winnaar zijn van de Award. Maar met deze pluim willen we onze waardering voor deze Floriade aangeven.”

 

Evalien Timmers van Madurodam nam de prijs in ontvangst: “We zijn ontzettend blij met deze prijs. De bekende attractie zag de laatste tien jaar haar bezoekersaantal halveren en we moesten dan ook actie ondernemen." 
Om het tij te keren sloot het miniatuurlandje voor het eerst in 60 jaar voor 5 maanden haar deuren om ingrijpend verbouwd te worden. Van november 2011 tot 1 april dit jaar is gewerkt aan een andere indeling en modernisering van Madurodam. De miniaturen zijn gebleven maar onderverdeeld in drie gebieden: water als vriend en vijand, oude binnensteden en Nederland als inspiratiebron voor de wereld. 

Onder de grond zijn kilometers glasvezelkabel aangelegd zodat bezoekers de attracties en verhalen interactief met hun eigen smartphone en digitale schermen kunnen beleven. Dat de blik op de toekomst succesvol was blijkt uit de weer stijgende bezoekcijfers. “Op sommige dagen hadden we ruim 9000 bezoekers in het park. Dat is lang niet meer voorgekomen”, aldus een trotse woordvoerster. De prijs voor het leukste dagje uit van Nederland is dan ook nog eens een extra bekroning op het werk.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder