Madurodam is ‘Leukste Dagje Uit’

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Madurodam
Puuropreis: @madurodam
De ToerNed Award 2012 voor het ‘Leukste Dagje Uit’ is vandaag tijdens de Nationale Netwerklunch in Gorinchem overhandigd aan Madurodam. Daarmee versloeg de attractie in Den Haag de andere genomineerden: Drouwenerzand en Artis. Scheidend voorzitter Bert van der Stoep had ook nog een eenmalige pluim voor de Floriade. “De Floriade is een tijdelijke attractie en kan daarom geen winnaar zijn van de Award. Maar met deze pluim willen we onze waardering voor deze Floriade aangeven.”

 

Evalien Timmers van Madurodam nam de prijs in ontvangst: “We zijn ontzettend blij met deze prijs. De bekende attractie zag de laatste tien jaar haar bezoekersaantal halveren en we moesten dan ook actie ondernemen." 
Om het tij te keren sloot het miniatuurlandje voor het eerst in 60 jaar voor 5 maanden haar deuren om ingrijpend verbouwd te worden. Van november 2011 tot 1 april dit jaar is gewerkt aan een andere indeling en modernisering van Madurodam. De miniaturen zijn gebleven maar onderverdeeld in drie gebieden: water als vriend en vijand, oude binnensteden en Nederland als inspiratiebron voor de wereld. 

Onder de grond zijn kilometers glasvezelkabel aangelegd zodat bezoekers de attracties en verhalen interactief met hun eigen smartphone en digitale schermen kunnen beleven. Dat de blik op de toekomst succesvol was blijkt uit de weer stijgende bezoekcijfers. “Op sommige dagen hadden we ruim 9000 bezoekers in het park. Dat is lang niet meer voorgekomen”, aldus een trotse woordvoerster. De prijs voor het leukste dagje uit van Nederland is dan ook nog eens een extra bekroning op het werk.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder