Madurodam is ‘Leukste Dagje Uit’

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Madurodam
Puuropreis: @madurodam
De ToerNed Award 2012 voor het ‘Leukste Dagje Uit’ is vandaag tijdens de Nationale Netwerklunch in Gorinchem overhandigd aan Madurodam. Daarmee versloeg de attractie in Den Haag de andere genomineerden: Drouwenerzand en Artis. Scheidend voorzitter Bert van der Stoep had ook nog een eenmalige pluim voor de Floriade. “De Floriade is een tijdelijke attractie en kan daarom geen winnaar zijn van de Award. Maar met deze pluim willen we onze waardering voor deze Floriade aangeven.”

 

Evalien Timmers van Madurodam nam de prijs in ontvangst: “We zijn ontzettend blij met deze prijs. De bekende attractie zag de laatste tien jaar haar bezoekersaantal halveren en we moesten dan ook actie ondernemen." 
Om het tij te keren sloot het miniatuurlandje voor het eerst in 60 jaar voor 5 maanden haar deuren om ingrijpend verbouwd te worden. Van november 2011 tot 1 april dit jaar is gewerkt aan een andere indeling en modernisering van Madurodam. De miniaturen zijn gebleven maar onderverdeeld in drie gebieden: water als vriend en vijand, oude binnensteden en Nederland als inspiratiebron voor de wereld. 

Onder de grond zijn kilometers glasvezelkabel aangelegd zodat bezoekers de attracties en verhalen interactief met hun eigen smartphone en digitale schermen kunnen beleven. Dat de blik op de toekomst succesvol was blijkt uit de weer stijgende bezoekcijfers. “Op sommige dagen hadden we ruim 9000 bezoekers in het park. Dat is lang niet meer voorgekomen”, aldus een trotse woordvoerster. De prijs voor het leukste dagje uit van Nederland is dan ook nog eens een extra bekroning op het werk.

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Wie heeft er geen herinneringen aan een vakantie met de auto? Waarschijnlijk eerst met je ouders; daarna als jong zelfstandige op avontuur, naar het zuiden van Europa. Voor velen is de auto nog altijd het populairste vakantiemiddel, voor ver weg én dichtbij. Wellicht is het een idee om binnenkort een van de volgende routes in Duitsland, België of Luxemburg te ontdekken.

Lees verder

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

Lees verder

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gebruik jij op vakantie graag je telefoon om te internetten en te bellen? Dan kun je dat ook de komende tien jaar in de Europese Unie gratis blijven doen. Sinds 2017 is er in de EU namelijk gratis dataroaming. 

Lees verder

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Waar moet je nu het meeste oppassen in het verkeer als je in een volgepakte auto aan de vakantiereis begint? Het laatste waar je op een ritje naar de zon op zit te wachten is een verkeersongeluk. Het is niet in Italië met het soms temperamentvolle verkeer, of Spanje met zijn beruchte smalle straatjes waar de meeste ongelukken gebeuren. Uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat* blijkt dat Oostenrijk het Europese land is met de meeste verkeersslachtoffers. Het gaat dan om gewonden en dodelijke slachtoffers (fataal of gewond).

Lees verder

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië is meer en meer in trek als vakantiebestemming. Toch is het nog voor veel West-Europese reizigers slechts een doorgangsland, op weg naar bijvoorbeeld Kroatië of Hongarije. Degenen die in Slovenië niet meer dan een tankstop maken, missen veel, zo ontdekten we zelf.

Lees verder

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder