Madurodam is ‘Leukste Dagje Uit’

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Madurodam
Puuropreis: @madurodam
De ToerNed Award 2012 voor het ‘Leukste Dagje Uit’ is vandaag tijdens de Nationale Netwerklunch in Gorinchem overhandigd aan Madurodam. Daarmee versloeg de attractie in Den Haag de andere genomineerden: Drouwenerzand en Artis. Scheidend voorzitter Bert van der Stoep had ook nog een eenmalige pluim voor de Floriade. “De Floriade is een tijdelijke attractie en kan daarom geen winnaar zijn van de Award. Maar met deze pluim willen we onze waardering voor deze Floriade aangeven.”

 

Evalien Timmers van Madurodam nam de prijs in ontvangst: “We zijn ontzettend blij met deze prijs. De bekende attractie zag de laatste tien jaar haar bezoekersaantal halveren en we moesten dan ook actie ondernemen." 
Om het tij te keren sloot het miniatuurlandje voor het eerst in 60 jaar voor 5 maanden haar deuren om ingrijpend verbouwd te worden. Van november 2011 tot 1 april dit jaar is gewerkt aan een andere indeling en modernisering van Madurodam. De miniaturen zijn gebleven maar onderverdeeld in drie gebieden: water als vriend en vijand, oude binnensteden en Nederland als inspiratiebron voor de wereld. 

Onder de grond zijn kilometers glasvezelkabel aangelegd zodat bezoekers de attracties en verhalen interactief met hun eigen smartphone en digitale schermen kunnen beleven. Dat de blik op de toekomst succesvol was blijkt uit de weer stijgende bezoekcijfers. “Op sommige dagen hadden we ruim 9000 bezoekers in het park. Dat is lang niet meer voorgekomen”, aldus een trotse woordvoerster. De prijs voor het leukste dagje uit van Nederland is dan ook nog eens een extra bekroning op het werk.

Alles wat je wilt weten over de sauna

Alles wat je wilt weten over de sauna

Naar de sauna gaan iets uit onze tijd? Nee hoor, het idee van een sauna is al zo oud als de steentijd. De Romeinen hadden hele badsessies in de thermen en de indianen in Noord-Amerika ontdeden zich van stof en vuil in de tipi. Natuurlijk zagen de sauna’s er toen wel iets anders uit: men nam de zweetbaden in een met gloeiende stenen verhitte tent of hut. Het principe van de sauna is echter nog precies hetzelfde: het verhitten van het lichaam en dat vervolgens afkoelen met koud water. Een sauna is simpelweg een vorm van baden.

Lees verder

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder