Geen marathon in New York zondag

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Marathon
Marathon
Burgemeester Bloomberg van New York heeft bekend gemaakt dat de marathon van New York toch niet door zal gaan. Dit vanwege de vele verwoestingen die superstorm Sandy in de stad veroorzaakte. In eerste instantie wilde Bloomberg het sportevenement zondag wel laten plaatsvinden om de stad wat ‘op te beuren’, maar onder druk van de inwoners van de stad is hij van mening veranderd.  Het is de eerste keer in de geschiedenis van de marathon dat het evenement wordt afgelast.

Bloomberg verklaarde dat het stadsbestuur niet wilde dat er een schaduw hangt over de marathon en alle deelnemers, en dat daarom besloten is tot afgelasting. Daarnaast moet er nog veel werk verzet worden om de stad weer op orde te brengen. “Eerst moet onze stad back on track”, aldus de burgemeester. De teleurstelling onder de ruim 47.000 deelnemers, onder wie veel Nederlanders en Belgen is groot, zeker ook omdat in eerste instantie de loop wel zou doorgaan en veel mensen al tickets hebben geboekt.

Als troost krijgen de deelnemers een startbewijs voor volgend jaar. Ook mogen ze meelopen met de halve marathon van New York die in maart gehouden wordt.

Voor de meeste bewoners van de stad is het besluit van Bloomberg en het stadsbestuur het enige juiste. "We hebben wel wat anders aan ons hoofd dan een marathon", aldus een Nederlandse inwoonster van de stad.

Eerste keer
De marathon wordt sinds 1970 georganiseerd door de New York Road Runners. De eerste loop vond plaats op 13 september 1970. Hieraan namen 127 hardlopers deel, van wie er 55 de finish bereikten. In 1971 liepen voor het eerst ook vrouwen mee.
De New York City Marathon vindt de laatste jaren plaats op de eerste zondag van november.

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder