Geen marathon in New York zondag

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Marathon
Marathon
Burgemeester Bloomberg van New York heeft bekend gemaakt dat de marathon van New York toch niet door zal gaan. Dit vanwege de vele verwoestingen die superstorm Sandy in de stad veroorzaakte. In eerste instantie wilde Bloomberg het sportevenement zondag wel laten plaatsvinden om de stad wat ‘op te beuren’, maar onder druk van de inwoners van de stad is hij van mening veranderd.  Het is de eerste keer in de geschiedenis van de marathon dat het evenement wordt afgelast.

Bloomberg verklaarde dat het stadsbestuur niet wilde dat er een schaduw hangt over de marathon en alle deelnemers, en dat daarom besloten is tot afgelasting. Daarnaast moet er nog veel werk verzet worden om de stad weer op orde te brengen. “Eerst moet onze stad back on track”, aldus de burgemeester. De teleurstelling onder de ruim 47.000 deelnemers, onder wie veel Nederlanders en Belgen is groot, zeker ook omdat in eerste instantie de loop wel zou doorgaan en veel mensen al tickets hebben geboekt.

Als troost krijgen de deelnemers een startbewijs voor volgend jaar. Ook mogen ze meelopen met de halve marathon van New York die in maart gehouden wordt.

Voor de meeste bewoners van de stad is het besluit van Bloomberg en het stadsbestuur het enige juiste. "We hebben wel wat anders aan ons hoofd dan een marathon", aldus een Nederlandse inwoonster van de stad.

Eerste keer
De marathon wordt sinds 1970 georganiseerd door de New York Road Runners. De eerste loop vond plaats op 13 september 1970. Hieraan namen 127 hardlopers deel, van wie er 55 de finish bereikten. In 1971 liepen voor het eerst ook vrouwen mee.
De New York City Marathon vindt de laatste jaren plaats op de eerste zondag van november.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder