Geen marathon in New York zondag

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Marathon
Marathon
Burgemeester Bloomberg van New York heeft bekend gemaakt dat de marathon van New York toch niet door zal gaan. Dit vanwege de vele verwoestingen die superstorm Sandy in de stad veroorzaakte. In eerste instantie wilde Bloomberg het sportevenement zondag wel laten plaatsvinden om de stad wat ‘op te beuren’, maar onder druk van de inwoners van de stad is hij van mening veranderd.  Het is de eerste keer in de geschiedenis van de marathon dat het evenement wordt afgelast.

Bloomberg verklaarde dat het stadsbestuur niet wilde dat er een schaduw hangt over de marathon en alle deelnemers, en dat daarom besloten is tot afgelasting. Daarnaast moet er nog veel werk verzet worden om de stad weer op orde te brengen. “Eerst moet onze stad back on track”, aldus de burgemeester. De teleurstelling onder de ruim 47.000 deelnemers, onder wie veel Nederlanders en Belgen is groot, zeker ook omdat in eerste instantie de loop wel zou doorgaan en veel mensen al tickets hebben geboekt.

Als troost krijgen de deelnemers een startbewijs voor volgend jaar. Ook mogen ze meelopen met de halve marathon van New York die in maart gehouden wordt.

Voor de meeste bewoners van de stad is het besluit van Bloomberg en het stadsbestuur het enige juiste. "We hebben wel wat anders aan ons hoofd dan een marathon", aldus een Nederlandse inwoonster van de stad.

Eerste keer
De marathon wordt sinds 1970 georganiseerd door de New York Road Runners. De eerste loop vond plaats op 13 september 1970. Hieraan namen 127 hardlopers deel, van wie er 55 de finish bereikten. In 1971 liepen voor het eerst ook vrouwen mee.
De New York City Marathon vindt de laatste jaren plaats op de eerste zondag van november.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder