Kitschkantine wordt museumstuk

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Duitse kantine als museumstuk
Duitse kantine als museumstuk
Liefhebbers van design kennen het gebouw waarschijnlijk wel: het hoofdkantoor van Der Spiegel in Hamburg, ingericht in de kleuren oranje, rood en paars. De Deense ontwerper Verner Panton (1926-1998) voorzag het gebouw van het Duitse weekblad in 1969 van de psychedelische inrichting. De kantine krijgt nu een nieuwe bestemming als museumstuk.


Van het ontwerp van de Deen verkeert alleen nog de eetzaal in originele staat. De kantine, waarin de kleur oranje overheerst, verhuist nu als Gesamtkunstwerk naar het Museum für Kunst und Gewerbe in Hamburg, als onderdeel van een recent geopende expositie met designstukken vanaf 1945.Hamburg
Hamburg
Hamburg gaan bekijken?
Winkelen en avondvertier

De tweede stad van Duitsland heeft werkelijk alles voor een geslaagde citytrip. Tussen de Colonnaden en de Neuer Wall vind je veel winkels en warenhuizen. In de Alterstadt zijn de Spitalerstrasse en de Mönckebergstrasse dé winkelstraten. Op zoek naar avondvertier in deze interessante havenstad? Bezoek de wijk St. Pauli.

Van eenvoudig tot luxe

Op zoek naar een **-, ***- of ****-sterrenaccommodatie om van daaruit de toppers van Hamburg te ontdekken, zoals het Museum für Kunst und Gewerbe? Bekijk dan dit brede aanbod, onder meer in de levendige wijk St. Pauli.

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder