New York legt openbaar vervoer stil

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Times Square
Times Square
Vanaf 19.00 uur lokale tijd wordt in New York het openbaar vervoer volledig stilgelegd in verband met het aan land komen van orkaan Sandy. Daarnaast worden 375.000 bewoners van lager gelegen gebieden uit voorzorg geëvacueerd. Volgens gouverneur Cuomo van de staat New York is het te onveilig om tijdens de harde wind treinen en bussen te laten rijden. Ook de metro rijdt niet meer omdat er gevaar is voor overstromingen van het metrostelsel. Luchtvaartmaatschappijen hebben vandaag al ruim 700 vluchten geschrapt. Voor morgen worden tegen de 2500 vluchten geannuleerd. Ook naar en van Washington moeten reizigers rekening houden met annuleringen.


Het stilleggen van het openbaar vervoer heeft een grote impact: dagelijks maken ruim 5 miljoen mensen gebruik van de metro, treinen en bussen. Wanneer het openbaar vervoer weer wordt hervat is nog niet bekend. Volgens de gouverneur kan dat 12 uur nadat de storm overgetrokken is.
Burgemeester Bloomberg van New York, met 8 miljoen inwoners de grootste stad van de VS, opgeroepen om voorbereidingen te treffen door voedsel in te slaan en voor 19.00 uur thuis te zijn.

Volgens het National Hurricane Centre wordt New York in de nacht van zondag op maandag getroffen door de zware regenval die gepaard gaat met het aan land komen van Sandy. De orkaan trekt over de Atlantische Oceaan in de richting van de Amerikaanse oostkust en naar verwachting zal de storm aan land gaan tussen Washington en Boston of in de regio New York en New Jersey. 

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder