New York legt openbaar vervoer stil

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Times Square
Times Square
Vanaf 19.00 uur lokale tijd wordt in New York het openbaar vervoer volledig stilgelegd in verband met het aan land komen van orkaan Sandy. Daarnaast worden 375.000 bewoners van lager gelegen gebieden uit voorzorg geëvacueerd. Volgens gouverneur Cuomo van de staat New York is het te onveilig om tijdens de harde wind treinen en bussen te laten rijden. Ook de metro rijdt niet meer omdat er gevaar is voor overstromingen van het metrostelsel. Luchtvaartmaatschappijen hebben vandaag al ruim 700 vluchten geschrapt. Voor morgen worden tegen de 2500 vluchten geannuleerd. Ook naar en van Washington moeten reizigers rekening houden met annuleringen.


Het stilleggen van het openbaar vervoer heeft een grote impact: dagelijks maken ruim 5 miljoen mensen gebruik van de metro, treinen en bussen. Wanneer het openbaar vervoer weer wordt hervat is nog niet bekend. Volgens de gouverneur kan dat 12 uur nadat de storm overgetrokken is.
Burgemeester Bloomberg van New York, met 8 miljoen inwoners de grootste stad van de VS, opgeroepen om voorbereidingen te treffen door voedsel in te slaan en voor 19.00 uur thuis te zijn.

Volgens het National Hurricane Centre wordt New York in de nacht van zondag op maandag getroffen door de zware regenval die gepaard gaat met het aan land komen van Sandy. De orkaan trekt over de Atlantische Oceaan in de richting van de Amerikaanse oostkust en naar verwachting zal de storm aan land gaan tussen Washington en Boston of in de regio New York en New Jersey. 

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder