‘Frankenstorm’ Sandy bedreigt oostkust VS

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Frankenstorm
Frankenstorm
UPDATE: Volgens de laatste berichten van het National Hurricane Centre is orkaan Sandy, op weg naar de Amerikaanse oostkust, afgezwakt tot een tropische storm. Volgens eerdere voorspellingen zou Sandy zich ontwikkelen tot een superstorm.
Eerder bericht van vandaag: Orkaan Sandy raast richting de Verenigde Staten. De storm is van een gigantische omvang en sterkte en overtreft daarmee waarschijnlijk de tropische storm Irene van vorig jaar. Het natuurgeweld is zo groot en gaat gepaard met zoveel wind en regen dat de Amerikaanse media Sandy al de bijnaam ‘Frankenstorm’ hebben gegeven.

Na al enorme schade te hebben aangericht in het Caribisch gebied en bedreigt de orkaan nu de oostkust van de Verenigde Staten, waaronder de stad New York. Daarnaast is het ook een bedreiging voor het verloop van de presidentsverkiezingen.

 

De staten, waar de orkaan overheen dreigt te razen, behoren tot de ‘swing states’, en het niet gaan stemmen van de kiezers kan de uitslag behoorlijk beïnvloeden. En waarom ‘Frankenstorm’? Omdat het volgende week woensdag ook Halloween is, een feest dat in de Verenigde Staten normaal gesproken uitbundig gevierd wordt.

Luchthavens dicht
De verwachting is dat de storm dinsdagochtend New York en New Jersey bereikt en in dit drukbevolkte gebied een enorme overlast veroorzaakt met heftige rukwinden, zware regenval en mogelijk sneeuw. Dit betekent ook dat reizigers naar dit gebied rekening moeten houden met gesloten luchthavens. Bij veel luchtvaartmaatschappijen kunnen vluchten gratis worden omgeboekt. Afgelopen dagen werden vooral vluchten van en naar Florida en het Caribisch gebied geannuleerd.
 
Verkiezingen
Door Sandy worden bovendien dus wellicht de Amerikaanse verkiezingen op 6 november verstoord. Wanneer Sandy over land trekt zal de zware regenval mogelijk leiden tot overstromingen in de staten Virginia, New Hampshire en Ohio. Stroom kan uitvallen en het sociale leven ontregeld raken. Hierdoor zullen veel bewoners niet willen, of kunnen gaan stemmen. De Republikeinse Mitt Romney, de tegenstander van president Barack Obama blies de voor volgende week in de staat Virginia geplande verkiezingsbijeenkomst af. De verkiezingsuitslag in deze zogenaamde ‘swing states’ kunnen het verschil maken in de uiteindelijke landelijke uitslag.

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder