‘Frankenstorm’ Sandy bedreigt oostkust VS

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Frankenstorm
Frankenstorm
UPDATE: Volgens de laatste berichten van het National Hurricane Centre is orkaan Sandy, op weg naar de Amerikaanse oostkust, afgezwakt tot een tropische storm. Volgens eerdere voorspellingen zou Sandy zich ontwikkelen tot een superstorm.
Eerder bericht van vandaag: Orkaan Sandy raast richting de Verenigde Staten. De storm is van een gigantische omvang en sterkte en overtreft daarmee waarschijnlijk de tropische storm Irene van vorig jaar. Het natuurgeweld is zo groot en gaat gepaard met zoveel wind en regen dat de Amerikaanse media Sandy al de bijnaam ‘Frankenstorm’ hebben gegeven.

Na al enorme schade te hebben aangericht in het Caribisch gebied en bedreigt de orkaan nu de oostkust van de Verenigde Staten, waaronder de stad New York. Daarnaast is het ook een bedreiging voor het verloop van de presidentsverkiezingen.

 

De staten, waar de orkaan overheen dreigt te razen, behoren tot de ‘swing states’, en het niet gaan stemmen van de kiezers kan de uitslag behoorlijk beïnvloeden. En waarom ‘Frankenstorm’? Omdat het volgende week woensdag ook Halloween is, een feest dat in de Verenigde Staten normaal gesproken uitbundig gevierd wordt.

Luchthavens dicht
De verwachting is dat de storm dinsdagochtend New York en New Jersey bereikt en in dit drukbevolkte gebied een enorme overlast veroorzaakt met heftige rukwinden, zware regenval en mogelijk sneeuw. Dit betekent ook dat reizigers naar dit gebied rekening moeten houden met gesloten luchthavens. Bij veel luchtvaartmaatschappijen kunnen vluchten gratis worden omgeboekt. Afgelopen dagen werden vooral vluchten van en naar Florida en het Caribisch gebied geannuleerd.
 
Verkiezingen
Door Sandy worden bovendien dus wellicht de Amerikaanse verkiezingen op 6 november verstoord. Wanneer Sandy over land trekt zal de zware regenval mogelijk leiden tot overstromingen in de staten Virginia, New Hampshire en Ohio. Stroom kan uitvallen en het sociale leven ontregeld raken. Hierdoor zullen veel bewoners niet willen, of kunnen gaan stemmen. De Republikeinse Mitt Romney, de tegenstander van president Barack Obama blies de voor volgende week in de staat Virginia geplande verkiezingsbijeenkomst af. De verkiezingsuitslag in deze zogenaamde ‘swing states’ kunnen het verschil maken in de uiteindelijke landelijke uitslag.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder