‘Frankenstorm’ Sandy bedreigt oostkust VS

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Frankenstorm
Frankenstorm
UPDATE: Volgens de laatste berichten van het National Hurricane Centre is orkaan Sandy, op weg naar de Amerikaanse oostkust, afgezwakt tot een tropische storm. Volgens eerdere voorspellingen zou Sandy zich ontwikkelen tot een superstorm.
Eerder bericht van vandaag: Orkaan Sandy raast richting de Verenigde Staten. De storm is van een gigantische omvang en sterkte en overtreft daarmee waarschijnlijk de tropische storm Irene van vorig jaar. Het natuurgeweld is zo groot en gaat gepaard met zoveel wind en regen dat de Amerikaanse media Sandy al de bijnaam ‘Frankenstorm’ hebben gegeven.

Na al enorme schade te hebben aangericht in het Caribisch gebied en bedreigt de orkaan nu de oostkust van de Verenigde Staten, waaronder de stad New York. Daarnaast is het ook een bedreiging voor het verloop van de presidentsverkiezingen.

 

De staten, waar de orkaan overheen dreigt te razen, behoren tot de ‘swing states’, en het niet gaan stemmen van de kiezers kan de uitslag behoorlijk beïnvloeden. En waarom ‘Frankenstorm’? Omdat het volgende week woensdag ook Halloween is, een feest dat in de Verenigde Staten normaal gesproken uitbundig gevierd wordt.

Luchthavens dicht
De verwachting is dat de storm dinsdagochtend New York en New Jersey bereikt en in dit drukbevolkte gebied een enorme overlast veroorzaakt met heftige rukwinden, zware regenval en mogelijk sneeuw. Dit betekent ook dat reizigers naar dit gebied rekening moeten houden met gesloten luchthavens. Bij veel luchtvaartmaatschappijen kunnen vluchten gratis worden omgeboekt. Afgelopen dagen werden vooral vluchten van en naar Florida en het Caribisch gebied geannuleerd.
 
Verkiezingen
Door Sandy worden bovendien dus wellicht de Amerikaanse verkiezingen op 6 november verstoord. Wanneer Sandy over land trekt zal de zware regenval mogelijk leiden tot overstromingen in de staten Virginia, New Hampshire en Ohio. Stroom kan uitvallen en het sociale leven ontregeld raken. Hierdoor zullen veel bewoners niet willen, of kunnen gaan stemmen. De Republikeinse Mitt Romney, de tegenstander van president Barack Obama blies de voor volgende week in de staat Virginia geplande verkiezingsbijeenkomst af. De verkiezingsuitslag in deze zogenaamde ‘swing states’ kunnen het verschil maken in de uiteindelijke landelijke uitslag.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder