‘Frankenstorm’ Sandy bedreigt oostkust VS

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Frankenstorm
Frankenstorm
UPDATE: Volgens de laatste berichten van het National Hurricane Centre is orkaan Sandy, op weg naar de Amerikaanse oostkust, afgezwakt tot een tropische storm. Volgens eerdere voorspellingen zou Sandy zich ontwikkelen tot een superstorm.
Eerder bericht van vandaag: Orkaan Sandy raast richting de Verenigde Staten. De storm is van een gigantische omvang en sterkte en overtreft daarmee waarschijnlijk de tropische storm Irene van vorig jaar. Het natuurgeweld is zo groot en gaat gepaard met zoveel wind en regen dat de Amerikaanse media Sandy al de bijnaam ‘Frankenstorm’ hebben gegeven.

Na al enorme schade te hebben aangericht in het Caribisch gebied en bedreigt de orkaan nu de oostkust van de Verenigde Staten, waaronder de stad New York. Daarnaast is het ook een bedreiging voor het verloop van de presidentsverkiezingen.

 

De staten, waar de orkaan overheen dreigt te razen, behoren tot de ‘swing states’, en het niet gaan stemmen van de kiezers kan de uitslag behoorlijk beïnvloeden. En waarom ‘Frankenstorm’? Omdat het volgende week woensdag ook Halloween is, een feest dat in de Verenigde Staten normaal gesproken uitbundig gevierd wordt.

Luchthavens dicht
De verwachting is dat de storm dinsdagochtend New York en New Jersey bereikt en in dit drukbevolkte gebied een enorme overlast veroorzaakt met heftige rukwinden, zware regenval en mogelijk sneeuw. Dit betekent ook dat reizigers naar dit gebied rekening moeten houden met gesloten luchthavens. Bij veel luchtvaartmaatschappijen kunnen vluchten gratis worden omgeboekt. Afgelopen dagen werden vooral vluchten van en naar Florida en het Caribisch gebied geannuleerd.
 
Verkiezingen
Door Sandy worden bovendien dus wellicht de Amerikaanse verkiezingen op 6 november verstoord. Wanneer Sandy over land trekt zal de zware regenval mogelijk leiden tot overstromingen in de staten Virginia, New Hampshire en Ohio. Stroom kan uitvallen en het sociale leven ontregeld raken. Hierdoor zullen veel bewoners niet willen, of kunnen gaan stemmen. De Republikeinse Mitt Romney, de tegenstander van president Barack Obama blies de voor volgende week in de staat Virginia geplande verkiezingsbijeenkomst af. De verkiezingsuitslag in deze zogenaamde ‘swing states’ kunnen het verschil maken in de uiteindelijke landelijke uitslag.

Wees zeker van een goede verzekering!

Wees zeker van een goede verzekering!

Als de coronapandemie één ding duidelijk heeft gemaakt, is het wel het belang van een goede zorgverzekering. In de basisverzekering is weliswaar voor iedereen het nodige geregeld, maar op basis van persoonlijke wensen en activiteiten is een aanvullende verzekering vaak geen overbodige luxe.

Lees verder

Grenzeloos kuren bij onze oosterburen

Grenzeloos kuren bij onze oosterburen

Bronnen, baden, zuivere lucht. Duitsland is voor velen nog altijd het kuurland bij uitstek. Maar wat kun je nu precies waar doen? Puur op reis zet de soorten kuren en kuuroorden op een rij en doet een aantal reissuggesties in Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz, Hessen, Saarland en Baden-Württemberg. Uiteraard zijn er in Duitsland nog veel meer mogelijkheden, maar daarvoor moet je dan wel meer tijd willen en kunnen uittrekken om grenzeloos te kunnen kuren.

Lees verder

Verrassingen in de Belgische Ardennen

Verrassingen in de Belgische Ardennen

Bij Nederlandse sportliefhebbers staan de Belgische Ardennen jaarlijks op de agenda, met Formule 1-coryfee Max Verstappen op het circuit van Spa-Francorchamps en wielrenner Mathieu van der Poel in de klassieker Luik-Bastenaken-Luik. De streek in het zuidoosten van België bekoort ook Nederlandse vakantiegangers, vooral gezien het grote aantal toeristische verrassingen.

Lees verder

Mondkapjes: welke wel, welke niet?

Mondkapjes: welke wel, welke niet?

Na de persconferentie van dinsdag 13 oktober is het duidelijk: nadat de mondkapjes al verplicht waren in het openbaar vervoer worden ze ook verplicht in winkels en publieke binnenruimtes. Nederland is daarmee niet het enige land, ook in veel andere landen zijn mondkapjes verplicht. Handig en noodzakelijk om er dus voldoende te hebben. Maar welke mondkapjes moet je nu gebruiken? Zijn ze allemaal even goed? En klopt de naam ‘mond’kapjes wel?

Lees verder

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis, want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder