‘Frankenstorm’ Sandy bedreigt oostkust VS

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Frankenstorm
Frankenstorm
UPDATE: Volgens de laatste berichten van het National Hurricane Centre is orkaan Sandy, op weg naar de Amerikaanse oostkust, afgezwakt tot een tropische storm. Volgens eerdere voorspellingen zou Sandy zich ontwikkelen tot een superstorm.
Eerder bericht van vandaag: Orkaan Sandy raast richting de Verenigde Staten. De storm is van een gigantische omvang en sterkte en overtreft daarmee waarschijnlijk de tropische storm Irene van vorig jaar. Het natuurgeweld is zo groot en gaat gepaard met zoveel wind en regen dat de Amerikaanse media Sandy al de bijnaam ‘Frankenstorm’ hebben gegeven.

Na al enorme schade te hebben aangericht in het Caribisch gebied en bedreigt de orkaan nu de oostkust van de Verenigde Staten, waaronder de stad New York. Daarnaast is het ook een bedreiging voor het verloop van de presidentsverkiezingen.

 

De staten, waar de orkaan overheen dreigt te razen, behoren tot de ‘swing states’, en het niet gaan stemmen van de kiezers kan de uitslag behoorlijk beïnvloeden. En waarom ‘Frankenstorm’? Omdat het volgende week woensdag ook Halloween is, een feest dat in de Verenigde Staten normaal gesproken uitbundig gevierd wordt.

Luchthavens dicht
De verwachting is dat de storm dinsdagochtend New York en New Jersey bereikt en in dit drukbevolkte gebied een enorme overlast veroorzaakt met heftige rukwinden, zware regenval en mogelijk sneeuw. Dit betekent ook dat reizigers naar dit gebied rekening moeten houden met gesloten luchthavens. Bij veel luchtvaartmaatschappijen kunnen vluchten gratis worden omgeboekt. Afgelopen dagen werden vooral vluchten van en naar Florida en het Caribisch gebied geannuleerd.
 
Verkiezingen
Door Sandy worden bovendien dus wellicht de Amerikaanse verkiezingen op 6 november verstoord. Wanneer Sandy over land trekt zal de zware regenval mogelijk leiden tot overstromingen in de staten Virginia, New Hampshire en Ohio. Stroom kan uitvallen en het sociale leven ontregeld raken. Hierdoor zullen veel bewoners niet willen, of kunnen gaan stemmen. De Republikeinse Mitt Romney, de tegenstander van president Barack Obama blies de voor volgende week in de staat Virginia geplande verkiezingsbijeenkomst af. De verkiezingsuitslag in deze zogenaamde ‘swing states’ kunnen het verschil maken in de uiteindelijke landelijke uitslag.

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

De regio Auvergne-Rhône-Alpes in het zuidoosten van Frankrijk is heel divers: van berglandschappen tussen natuurparken, van wellness in Aix-les-Bains, Brides-les-Bains of Vichy tot cultuur in dorpen en steden als Annecy, Chambéry, Clermont-Ferrand, Grenoble en Lyon. Niet alleen de steden ademen geschiedenis, ook de diverse musea laten je kennis maken met de historie en bijzonderheden van de stad, de natuur en/of het gebied. We geven tien tips voor een interessante middag of dag.

Lees verder

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Beenbreuken, knieletsel en hersenschuddingen. Jaarlijks ontvangt alarmcentrale Eurocross Assistance 1.600 meldingen over ongevallen op de piste. Veel van deze ongevallen kunnen worden voorkomen door de juiste voorbereiding, maar ook door je werkelijke niveau te kennen. Uit onderzoek van Eurocross blijkt namelijk dat 80% van de wintersporters het eigen skiniveau overschat, waardoor zij mogelijk pistes en omstandigheden kiezen die niet aansluiten op hun werkelijke niveau.

Lees verder

Wat zijn de beste fietsroutes van 2024?

Wat zijn de beste fietsroutes van 2024?

Vijf trajecten in zes Europese landen zijn in de race voor de titel ‘beste fietsroute van 2024’. Nederland heeft dit jaar concurrentie te duchten van Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Oostenrijk en Zweden. De winnaar wordt vrijdag 23 februari bekend op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht. Lees verder hoe je entreekaarten kunt winnen voor deze beurs.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen is niet alleen een geweldige manier om in beweging te blijven en kan ook enorm plezierig zijn, of je nu graag een ommetje maakt in het park, een stevige wandeling in de natuur maakt of op een meerdaagse trektocht gaat. En daarvoor zijn goede wandelschoenen essentieel voor jouw comfort en gezondheid.

Lees verder

Alles wat je wilt weten over de sauna

Alles wat je wilt weten over de sauna

Naar de sauna gaan iets uit onze tijd? Nee hoor, het idee van een sauna is al zo oud als de steentijd. De Romeinen hadden hele badsessies in de thermen en de indianen in Noord-Amerika ontdeden zich van stof en vuil in de tipi. Natuurlijk zagen de sauna’s er toen wel iets anders uit: men nam de zweetbaden in een met gloeiende stenen verhitte tent of hut. Het principe van de sauna is echter nog precies hetzelfde: het verhitten van het lichaam en dat vervolgens afkoelen met koud water. Een sauna is simpelweg een vorm van baden.

Lees verder