New York krijgt reusachtig rad

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

New York Wheel
New York Wheel
‘s Werelds grootste reuzenrad staat binnen enkele jaren in New York. Het Nederlandse bedrijf Starneth bouwt op Staten Island een draaiende constructie, die liefst 192 meter hoog wordt. Het reuzenrad krijgt 36 cabines voor elk 40 passagiers, die in ongeveer 38 minuten een volledige ronde maken in dit enorme New York Wheel.


Burgemeester Blomberg van New York heeft de plannen deze week bekendgemaakt. Begin 2014 wordt begonnen met de bouw. Eind 2015, begin 2016 moeten de eerste mensen een rondje kunnen maken met uitzicht op Manhattan. Het reuzenrad is onderdeel van een project om Staten Island aantrekkelijker te maken voor toeristen. Naast het Wheel worden in het gebied ook een groot winkelcentrum en een hotel gerealiseerd. Naar verwachting komen er jaarlijks 4,5 miljoen bezoekers op het reuzenrad af.

London Eye

Een soortgelijke constructie in de Britse hoofdstad Londen, London Eye, is ook door een Nederlands bedrijf gebouwd: Hollandia BV. Medewerkers van Starneth hebben overigens ook aan de London Eye meegewerkt. Dat reuzenrad is straks zo’n 55 meter kleiner dan het rad aan de oostkust van Amerika.

Eerder naar New York? Boek je vlucht en hotel hier!

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder