New York krijgt reusachtig rad

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

New York Wheel
New York Wheel
‘s Werelds grootste reuzenrad staat binnen enkele jaren in New York. Het Nederlandse bedrijf Starneth bouwt op Staten Island een draaiende constructie, die liefst 192 meter hoog wordt. Het reuzenrad krijgt 36 cabines voor elk 40 passagiers, die in ongeveer 38 minuten een volledige ronde maken in dit enorme New York Wheel.


Burgemeester Blomberg van New York heeft de plannen deze week bekendgemaakt. Begin 2014 wordt begonnen met de bouw. Eind 2015, begin 2016 moeten de eerste mensen een rondje kunnen maken met uitzicht op Manhattan. Het reuzenrad is onderdeel van een project om Staten Island aantrekkelijker te maken voor toeristen. Naast het Wheel worden in het gebied ook een groot winkelcentrum en een hotel gerealiseerd. Naar verwachting komen er jaarlijks 4,5 miljoen bezoekers op het reuzenrad af.

London Eye

Een soortgelijke constructie in de Britse hoofdstad Londen, London Eye, is ook door een Nederlands bedrijf gebouwd: Hollandia BV. Medewerkers van Starneth hebben overigens ook aan de London Eye meegewerkt. Dat reuzenrad is straks zo’n 55 meter kleiner dan het rad aan de oostkust van Amerika.

Eerder naar New York? Boek je vlucht en hotel hier!

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder