New York krijgt reusachtig rad

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

New York Wheel
New York Wheel
‘s Werelds grootste reuzenrad staat binnen enkele jaren in New York. Het Nederlandse bedrijf Starneth bouwt op Staten Island een draaiende constructie, die liefst 192 meter hoog wordt. Het reuzenrad krijgt 36 cabines voor elk 40 passagiers, die in ongeveer 38 minuten een volledige ronde maken in dit enorme New York Wheel.


Burgemeester Blomberg van New York heeft de plannen deze week bekendgemaakt. Begin 2014 wordt begonnen met de bouw. Eind 2015, begin 2016 moeten de eerste mensen een rondje kunnen maken met uitzicht op Manhattan. Het reuzenrad is onderdeel van een project om Staten Island aantrekkelijker te maken voor toeristen. Naast het Wheel worden in het gebied ook een groot winkelcentrum en een hotel gerealiseerd. Naar verwachting komen er jaarlijks 4,5 miljoen bezoekers op het reuzenrad af.

London Eye

Een soortgelijke constructie in de Britse hoofdstad Londen, London Eye, is ook door een Nederlands bedrijf gebouwd: Hollandia BV. Medewerkers van Starneth hebben overigens ook aan de London Eye meegewerkt. Dat reuzenrad is straks zo’n 55 meter kleiner dan het rad aan de oostkust van Amerika.

Eerder naar New York? Boek je vlucht en hotel hier!

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder