Dodelijke lawine in de Himalaya

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Manaslu Nepal
Manaslu Nepal
Een lawine van sneeuw en steen heeft vandaag een groep bergbeklimmers in de Himalaya getroffen. Bij het drama op de Manaslu van 8163 meter zijn ten minste tien mensen om het leven gekomen, onder wie zeven Fransen. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag waren er geen Nederlanders in de groep klimmers.


Volgens lokale media worden nog vele anderen vermist, onder wie enkele Fransen. De alpinisten werden begeleid door berggidsen uit Nepal. De sneeuwverschuiving gebeurde op een hoogte van bijna 7 kilometer, waar de alpinisten een kamp hadden opgeslagen.

Overlevenden

Enkele Duitsers, Fransen en Italianen overleefden het incident. Vijf gewonden zijn met helikopters overgebracht naar ziekenhuizen in de hoofdstad Kathmandu. De reddingsactie is aan het begin van de avond afgebroken wegens het slechte weer.
“De Manaslu – op zeven na de hoogste ter wereld - staat bekend als een dodenberg, door de steile wanden en het lastige weer”, zei woordvoerder Dipendra Paudel van het ministerie van Toerisme van Nepal. Elk jaar zijn er ongevallen tijdens het klimseizoen in Nepal, dat de maanden april, mei, september en oktober beslaat.

Update:  Reddingswerkers hebben vandaag vijf bergbeklimmers gered die behoren bij de groep buitenlanders die gisteren in de problemen kwam op de berg.

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder