Dodelijke lawine in de Himalaya

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Manaslu Nepal
Manaslu Nepal
Een lawine van sneeuw en steen heeft vandaag een groep bergbeklimmers in de Himalaya getroffen. Bij het drama op de Manaslu van 8163 meter zijn ten minste tien mensen om het leven gekomen, onder wie zeven Fransen. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag waren er geen Nederlanders in de groep klimmers.


Volgens lokale media worden nog vele anderen vermist, onder wie enkele Fransen. De alpinisten werden begeleid door berggidsen uit Nepal. De sneeuwverschuiving gebeurde op een hoogte van bijna 7 kilometer, waar de alpinisten een kamp hadden opgeslagen.

Overlevenden

Enkele Duitsers, Fransen en Italianen overleefden het incident. Vijf gewonden zijn met helikopters overgebracht naar ziekenhuizen in de hoofdstad Kathmandu. De reddingsactie is aan het begin van de avond afgebroken wegens het slechte weer.
“De Manaslu – op zeven na de hoogste ter wereld - staat bekend als een dodenberg, door de steile wanden en het lastige weer”, zei woordvoerder Dipendra Paudel van het ministerie van Toerisme van Nepal. Elk jaar zijn er ongevallen tijdens het klimseizoen in Nepal, dat de maanden april, mei, september en oktober beslaat.

Update:  Reddingswerkers hebben vandaag vijf bergbeklimmers gered die behoren bij de groep buitenlanders die gisteren in de problemen kwam op de berg.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder