Gebrek aan hotels in Parijs

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Eiffeltoren
Puuropreis: Eiffeltoren
Alsof er nog geen hotels genoeg zijn in Parijs... Blijkbaar niet! Doordat de hotels in de Franse hoofdstad overvol dreigen te raken en Parijs in 2020 maar liefst 50 miljoen bezoekers verwacht, heeft de gemeente plannen om voor 2018 meer hotels te bouwen met samen zeker 4000 kamers. Het grootste probleem bij de bouw van die nieuwe hotels is het gebrek aan ruimte in de stad, daarom worden 14 terreinen, de meeste aan de rand van het historisch centrum van Parijs, klaargestoomd voor grote hotelprojecten.

Ook in de voorsteden wordt flink gebouwd, zo meldt de Parijse planner Christian Sautter in de krant Le Parisien. Hier komen in totaal tien hotels die samen 1500 kamers hebben. Op tijd boeken van een hotel is dus een aanrader om zeker te zijn van een kamer.
Bij Stedentrips kun je een complete stedentrip naar deze 'stad van de liefde' boeken, inclusief treinreis en hotel. Kijk snel bij het ruime aanbod.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder