Verprutste fresco is topattractie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Fresco
Fresco @reuters
Het Spaanse stadje Borja is een toeristische attractie rijker: de totaal verknalde fresco van een portret van Jezus. De dader: de 81-jarige Cecilia Giménez. De vrouw kwam in het nieuws toen het resultaat van haar restauratiewerkzaamheden openbaar werden. Vol goede bedoelingen ging ze aan de slag om de 102 jaar oude fresco op te knappen omdat de verf afbrokkelde. Ze faalde jammerlijk, en in plaats van een mooi opgeknapt portret zien we op de fresco een mismaakt gezicht van Christus.

Ogen en neus zijn totaal misvormd en baard en mond op wonderlijke wijze samengesmolten. Volgens sommige media is de poging van Cecilia de slechtste restauratie in de geschiedenis en kan het resultaat vergeleken worden met de tekening van een driejarige kleuter. De kunstenaar Elías García Martínez schilderde Ecce Homo (Zie de mens) in 1910. 

Inmiddels hebben ruim 18.000  mensen op het internet een petitie ondertekend waarin zij de gemeente vragen af te zien van het plan om het fresco in zijn oorspronkelijke staat terug te brengen. Al die commotie is namelijk  reden voor duizenden nieuwsgierigen om zelf eens een kijkje te nemen en zich bij het beschadigde fresco in het kerkje van de 5000 inwoners tellende plaats vereeuwigen. En dat is een positieve impuls voor de toeristenindustrie.

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder