Verprutste fresco is topattractie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Fresco
Fresco @reuters
Het Spaanse stadje Borja is een toeristische attractie rijker: de totaal verknalde fresco van een portret van Jezus. De dader: de 81-jarige Cecilia Giménez. De vrouw kwam in het nieuws toen het resultaat van haar restauratiewerkzaamheden openbaar werden. Vol goede bedoelingen ging ze aan de slag om de 102 jaar oude fresco op te knappen omdat de verf afbrokkelde. Ze faalde jammerlijk, en in plaats van een mooi opgeknapt portret zien we op de fresco een mismaakt gezicht van Christus.

Ogen en neus zijn totaal misvormd en baard en mond op wonderlijke wijze samengesmolten. Volgens sommige media is de poging van Cecilia de slechtste restauratie in de geschiedenis en kan het resultaat vergeleken worden met de tekening van een driejarige kleuter. De kunstenaar Elías García Martínez schilderde Ecce Homo (Zie de mens) in 1910. 

Inmiddels hebben ruim 18.000  mensen op het internet een petitie ondertekend waarin zij de gemeente vragen af te zien van het plan om het fresco in zijn oorspronkelijke staat terug te brengen. Al die commotie is namelijk  reden voor duizenden nieuwsgierigen om zelf eens een kijkje te nemen en zich bij het beschadigde fresco in het kerkje van de 5000 inwoners tellende plaats vereeuwigen. En dat is een positieve impuls voor de toeristenindustrie.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder