Verprutste fresco is topattractie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Fresco
Fresco @reuters
Het Spaanse stadje Borja is een toeristische attractie rijker: de totaal verknalde fresco van een portret van Jezus. De dader: de 81-jarige Cecilia Giménez. De vrouw kwam in het nieuws toen het resultaat van haar restauratiewerkzaamheden openbaar werden. Vol goede bedoelingen ging ze aan de slag om de 102 jaar oude fresco op te knappen omdat de verf afbrokkelde. Ze faalde jammerlijk, en in plaats van een mooi opgeknapt portret zien we op de fresco een mismaakt gezicht van Christus.

Ogen en neus zijn totaal misvormd en baard en mond op wonderlijke wijze samengesmolten. Volgens sommige media is de poging van Cecilia de slechtste restauratie in de geschiedenis en kan het resultaat vergeleken worden met de tekening van een driejarige kleuter. De kunstenaar Elías García Martínez schilderde Ecce Homo (Zie de mens) in 1910. 

Inmiddels hebben ruim 18.000  mensen op het internet een petitie ondertekend waarin zij de gemeente vragen af te zien van het plan om het fresco in zijn oorspronkelijke staat terug te brengen. Al die commotie is namelijk  reden voor duizenden nieuwsgierigen om zelf eens een kijkje te nemen en zich bij het beschadigde fresco in het kerkje van de 5000 inwoners tellende plaats vereeuwigen. En dat is een positieve impuls voor de toeristenindustrie.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder