Qantas trekt megaorder bij Boeing in

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vliegtuig Qantas
Vliegtuig Qantas
Qantas ziet af van de geplande aankoop van liefst 35 Boeing 787’s. De Australische luchtvaartmaatschappij heeft het vervelende nieuws voor de Amerikaanse vliegtuigbouwer gisteren naar buiten gebracht. Met de megaorder Dreamliners was een bedrag van 6,8 miljard euro gemoeid.

 

Directe aanleiding voor het terugdraaien van de bestelling is het verlies van meer dan 200 miljoen euro, dat Qantas in het afgelopen boekjaar heeft geleden. Het is voor het eerst sinds de privatisering van het bedrijf in 1995 dat de directie een verlies bekendmaakt.

Qantas heeft met name last van de gestegen brandstofprijzen. Vooral op de internationale vluchten wordt geld toegelegd. De luchtvaartmaatschappij heeft als thuisbasis Australië en vliegt relatief op veel lange routes naar Europa en Amerika.

Het bedrijf koopt nog wel nieuwe vliegtuigen, maar minder dan gepland. Het afzeggen van de zuinige Boeing 787 Dreamliner betekent dat Qantas langer moet doorvliegen met de kerosine-slurpende 747 Jumbo’s. Om verder te bezuinigen worden 2800 banen geschrapt.

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder