Qantas trekt megaorder bij Boeing in

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vliegtuig Qantas
Vliegtuig Qantas
Qantas ziet af van de geplande aankoop van liefst 35 Boeing 787’s. De Australische luchtvaartmaatschappij heeft het vervelende nieuws voor de Amerikaanse vliegtuigbouwer gisteren naar buiten gebracht. Met de megaorder Dreamliners was een bedrag van 6,8 miljard euro gemoeid.

 

Directe aanleiding voor het terugdraaien van de bestelling is het verlies van meer dan 200 miljoen euro, dat Qantas in het afgelopen boekjaar heeft geleden. Het is voor het eerst sinds de privatisering van het bedrijf in 1995 dat de directie een verlies bekendmaakt.

Qantas heeft met name last van de gestegen brandstofprijzen. Vooral op de internationale vluchten wordt geld toegelegd. De luchtvaartmaatschappij heeft als thuisbasis Australië en vliegt relatief op veel lange routes naar Europa en Amerika.

Het bedrijf koopt nog wel nieuwe vliegtuigen, maar minder dan gepland. Het afzeggen van de zuinige Boeing 787 Dreamliner betekent dat Qantas langer moet doorvliegen met de kerosine-slurpende 747 Jumbo’s. Om verder te bezuinigen worden 2800 banen geschrapt.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder