Files Frankrijk: 765 kilometer

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vakantieverkeer
Vakantieverkeer
Zwarte Zaterdag heeft vandaag in Frankrijk een maximale filelengte van 765 kilometer opgeleverd. Deze score op de Franse snelwegen werd rond het middaguur bereikt. Drie uur later was de filedruk weliswaar iets afgenomen, maar stond er nog altijd 520 kilometer aan files. Voor miljoenen Fransen begon vandaag de vakantie, terwijl voor veel vakantiegangers uit onder meer Nederland de vakantie er juist op zit.


Het drukst was het op de snelweg van Lyon naar het zuiden, maar ook op de weg van Parijs naar Bordeaux kwam het verkeer maar langzaam vooruit.
Elders in Europa waren er ook volop problemen. Bij de tunnel van de Mont Blanc richting Italië moesten automobilisten ongeveer twee uur wachten.

In Duitsland was het halverwege de middag vooral nog druk op de A7 bij Fleestedt en op de A1 nabij Lübeck. Hier stonden files van zo’n 15 kilometer. Op de A1 nabij Cloppenburg stond na 3 uur een file van 10 kilometer.

In Oostenrijk was het druk op de A10 van Salzburg naar Villach en op de A11 van Villach naar Slovenië. Voor de Karawankentunnel ontstond een lange file.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder