Files Frankrijk: 765 kilometer

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vakantieverkeer
Vakantieverkeer
Zwarte Zaterdag heeft vandaag in Frankrijk een maximale filelengte van 765 kilometer opgeleverd. Deze score op de Franse snelwegen werd rond het middaguur bereikt. Drie uur later was de filedruk weliswaar iets afgenomen, maar stond er nog altijd 520 kilometer aan files. Voor miljoenen Fransen begon vandaag de vakantie, terwijl voor veel vakantiegangers uit onder meer Nederland de vakantie er juist op zit.


Het drukst was het op de snelweg van Lyon naar het zuiden, maar ook op de weg van Parijs naar Bordeaux kwam het verkeer maar langzaam vooruit.
Elders in Europa waren er ook volop problemen. Bij de tunnel van de Mont Blanc richting Italië moesten automobilisten ongeveer twee uur wachten.

In Duitsland was het halverwege de middag vooral nog druk op de A7 bij Fleestedt en op de A1 nabij Lübeck. Hier stonden files van zo’n 15 kilometer. Op de A1 nabij Cloppenburg stond na 3 uur een file van 10 kilometer.

In Oostenrijk was het druk op de A10 van Salzburg naar Villach en op de A11 van Villach naar Slovenië. Voor de Karawankentunnel ontstond een lange file.

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder