Meldpunt water: foto RWSOp zomerse dagen wil je het liefst verkoeling zoeken aan zee, of op een plekje langs de grote rivieren Waal, Rijn, Lek, IJssel en Maas. Vaak zijn er langs die rivieren stranden of strandjes aangelegd. Toch betekent dat niet dat je er veilig kunt zwemmen. Zeker de stranden bij steden die langs de rivier liggen zijn gevaarlijk, ook aan de zijkant. Rijkswaterstaat waarschuwt ook dit jaar weer om goed op te passen wanneer je gaat zwemmen in grote rivieren en bij de stadsstranden. Vaak is dit veel te gevaarlijk vanwege de plaatselijk sterke stroming en het scheepvaartverkeer.
"Hoe onschuldig het ook lijkt, we raden ten stelligste af om tussen de kribben te zwemmen. Voorgaande jaren verdronken hierdoor mensen op verschillende plaatsen", zo meldt Rijkswaterstaat.
Ook het scheepvaartverkeer draagt aan het gevaar bij omdat zwemmers vanaf een schip nauwelijks zichtbaar zijn waardoor ze overvaren kunnen worden. Bovendien kan de zuigende werking van de schepen zwemmers in de problemen brengen. Ook als het schip al lang is gepasseerd houden de waterverplaatsingen aan. Daarnaast is het water in de rivieren vaak erg koud is en de temperatuur kan sterk wisselen. Hierdoor is de kans op onderkoelingsverschijnselen en kramp zeer groot.
Waar wel Je kunt veilig zwemmen bij de aangewezen zwemplaatsen, vooral in dode rivierarmen, of in plassen in de uiterwaarden. Deze plaatsen, waar ook de waterkwaliteit geregeld gecontroleerd wordt, zijn aangegeven met blauwe borden die door de provincie geplaatst zijn. Kijk hier voor de actuele waterkwaliteit.
Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.
Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.
Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.
Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.
Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…