Holistisch ontspannen in de woestijn

2.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zwembad Neve Midbar
Zwembad Neve Midbar
Zo'n twintig minuten ten zuiden van Beer Sheva, midden in de zandduinen van de Negevwoestijn, bevindt zich een wellnesscomplex met de toepasselijke naam ‘Neve Midbar’, ‘in de woestijn’. Naast diverse sauna’s en een behandelcentrum is hier in Israël een aantal zwembaden met een totaaloppervlakte van 8000 m2. De baden zijn gevuld met bronwater afkomstig uit bronnen van ongeveer 900 meter diep. Het water is rijk aan mineralen als zwavel en magnesium en de temperatuur van de baden varieert: van 30 tot 46 graden Celsius. In dat laatste bad mag je dan ook niet meer dan 10 minuten doorbrengen.

In het welllnesscentrum kun je kiezen uit veel therapieën, behandelingen en massages. Op de kaart staan onder meer voetreflexzonetherapie, de klassieke Zweedse massage en Ayurveda, aromatische en holistische massages. Met zoveel fijne dingen op het menu is het lastig kiezen maar uiteindelijk wordt het de holistische massage. De naam holistisch komt van het Griekse woord ‘holos’. Dat betekent ‘volkomen’, goed voor lichaam en geest. De massage richt zich niet alleen op ontspanning van de spieren, maar ook op geestelijke ontspanning en is een combinatie van verschillende massagetechnieken.

Lichaam en geest

De relaxruimte van Neve Midbar is stil en rustig. Je kunt op het terras zitten en het is een bijzondere ervaring om voor je niets dan woestijn te zien. Dan word ik geroepen door mijn masseuse die geen Engels blijkt te spreken. Ik moet op mijn buik gaan liggen met mijn armen naast me en dat lukt helaas niet omdat mijn schouders zeer doen. Ondanks dat we elkaar niet kunnen verstaan, begrijpen we elkaar prima en leg ik mijn armen anders neer.

Wellness in Neve Midbar
Wellness in Neve Midbar
Voortvarend gaat ze aan de slag en weet binnen tien seconden de gevoelige punten in mijn schouders en armen te vinden. Op mijn ‘au’ maakt ze zacht sussende geluiden en ondanks de pijnlijke punten voel ik me onder haar vaardige handen ontspannen. Rug en benen worden onderhanden genomen. Mijn kuiten protesteren zachtjes: nooit eerder gemerkt dat ze zo gevoelig zijn. Dan maakt mijn masseuse me met handgebaren duidelijk dat ze zich toch weer even wil concentreren op mijn schouders en armen. En ik weet niet hoe ze het doet, maar als ze mijn armen naast mijn lichaam neerlegt blijkt dat zomaar ineens te kunnen. Aangemoedigd door dat succes moet ik me omdraaien en neemt ze de voorkant van mijn bovenarmen onder vaardige handen, af en toe weer sussend als ze een erg pijnlijk drukpuntje aanraakt. Ik voel me alsof ik een marathon heb gelopen, maar merk dat de spieren in mijn ‘probleemzone’ heel wat soepeler aanvoelen dan voor de massage.

Prettige hoofdmassage

Om het ‘geestelijk’ welzijn ook nog even aandacht te geven krijg ik een zeer prettige hoofdmassage waar ik super relaxt van word. Dat ik er door de olie moddervette haren van krijg neem ik met liefde op de koop toe.

Na afloop vraagt ze me in een van de weinige Engelse woord die ze kent of het  ‘oké?’ is als ik bevestigend knik krijg ik spontaan een warme knuffel. Wat lief! Ik spoel de massageolie van me af en duik nog lekker even de warme zwembaden van Neve Midbar in. Het was een heerlijke ervaring die ook nog eens een positief gevolg had: nog lang heb ik meer beweging in armen en schouders dan normaal.
 
Neve Midbar is eenvoudig met de auto te bereiken en is heerlijk voor een dagje ontspannen. Wie wat langer van de thermen wil genieten kan overnachten in de naast ligt de kibboets Mash'abei Sade.

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder