Holistisch ontspannen in de woestijn

2.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zwembad Neve Midbar
Zwembad Neve Midbar
Zo'n twintig minuten ten zuiden van Beer Sheva, midden in de zandduinen van de Negevwoestijn, bevindt zich een wellnesscomplex met de toepasselijke naam ‘Neve Midbar’, ‘in de woestijn’. Naast diverse sauna’s en een behandelcentrum is er een aantal zwembaden met een totaaloppervlakte van 8000 m2. De baden zijn gevuld met bronwater afkomstig uit bronnen van ongeveer 900 meter diep. Het water is rijk aan mineralen als zwavel en magnesium en de temperatuur van de baden varieert: van 30 tot 46 graden Celsius. In dat laatste bad mag je dan ook niet meer dan 10 minuten doorbrengen.

In het welllnesscentrum kun je kiezen uit veel therapieën, behandelingen en massages. Op de kaart staan onder meer voetreflexzonetherapie, de klassieke Zweedse massage en Ayurveda, aromatische en holistische massages. Met zoveel fijne dingen op het menu is het lastig kiezen maar uiteindelijk wordt het de holistische massage. De naam holistisch komt van het Griekse woord ‘holos’. Dat betekent ‘volkomen’, goed voor lichaam en geest. De massage richt zich niet alleen op ontspanning van de spieren, maar ook op geestelijke ontspanning en is een combinatie van verschillende massagetechnieken.

Lichaam en geest

De relaxruimte van Neve Midbar is stil en rustig. Je kunt op het terras zitten en het is een bijzondere ervaring om voor je niets dan woestijn te zien. Dan word ik geroepen door mijn masseuse die geen Engels blijkt te spreken. Ik moet op mijn buik gaan liggen met mijn armen naast me en dat lukt helaas niet omdat mijn schouders zeer doen. Ondanks dat we elkaar niet kunnen verstaan, begrijpen we elkaar prima en leg ik mijn armen anders neer.

Wellness in Neve Midbar
Wellness in Neve Midbar
Voortvarend gaat ze aan de slag en weet binnen tien seconden de gevoelige punten in mijn schouders en armen te vinden. Op mijn ‘au’ maakt ze zacht sussende geluiden en ondanks de pijnlijke punten voel ik me onder haar vaardige handen ontspannen. Rug en benen worden onderhanden genomen. Mijn kuiten protesteren zachtjes: nooit eerder gemerkt dat ze zo gevoelig zijn. Dan maakt mijn masseuse me met handgebaren duidelijk dat ze zich toch weer even wil concentreren op mijn schouders en armen. En ik weet niet hoe ze het doet, maar als ze mijn armen naast mijn lichaam neerlegt blijkt dat zomaar ineens te kunnen. Aangemoedigd door dat succes moet ik me omdraaien en neemt ze de voorkant van mijn bovenarmen onder vaardige handen, af en toe weer sussend als ze een erg pijnlijk drukpuntje aanraakt. Ik voel me alsof ik een marathon heb gelopen, maar merk dat de spieren in mijn ‘probleemzone’ heel wat soepeler aanvoelen dan voor de massage.

Prettige hoofdmassage

Om het ‘geestelijk’ welzijn ook nog even aandacht te geven krijg ik een zeer prettige hoofdmassage waar ik super relaxt van word. Dat ik er door de olie moddervette haren van krijg neem ik met liefde op de koop toe.

Na afloop vraagt ze me in een van de weinige Engelse woord die ze kent of het  ‘oké?’ is als ik bevestigend knik krijg ik spontaan een warme knuffel. Wat lief! Ik spoel de massageolie van me af en duik nog lekker even de warme zwembaden van Neve Midbar in. Het was een heerlijke ervaring die ook nog eens een positief gevolg had: nog lang heb ik meer beweging in armen en schouders dan normaal.
 
Neve Midbar is eenvoudig met de auto te bereiken en is heerlijk voor een dagje ontspannen. Wie wat langer van de thermen wil genieten kan overnachten in de naast ligt de kibboets Mash'abei Sade.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder