Holistisch ontspannen in de woestijn

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zwembad Neve Midbar
Zwembad Neve Midbar
Zo'n twintig minuten ten zuiden van Beer Sheva, midden in de zandduinen van de Negevwoestijn, bevindt zich een wellnesscomplex met de toepasselijke naam ‘Neve Midbar’, ‘in de woestijn’. Naast diverse sauna’s en een behandelcentrum is er een aantal zwembaden met een totaaloppervlakte van 8000 m2. De baden zijn gevuld met bronwater afkomstig uit bronnen van ongeveer 900 meter diep. Het water is rijk aan mineralen als zwavel en magnesium en de temperatuur van de baden varieert: van 30 tot 46 graden Celsius. In dat laatste bad mag je dan ook niet meer dan 10 minuten doorbrengen.

In het welllnesscentrum kun je kiezen uit veel therapieën, behandelingen en massages. Op de kaart staan onder meer voetreflexzonetherapie, de klassieke Zweedse massage en Ayurveda, aromatische en holistische massages. Met zoveel fijne dingen op het menu is het lastig kiezen maar uiteindelijk wordt het de holistische massage. De naam holistisch komt van het Griekse woord ‘holos’. Dat betekent ‘volkomen’, goed voor lichaam en geest. De massage richt zich niet alleen op ontspanning van de spieren, maar ook op geestelijke ontspanning en is een combinatie van verschillende massagetechnieken.

Lichaam en geest

De relaxruimte van Neve Midbar is stil en rustig. Je kunt op het terras zitten en het is een bijzondere ervaring om voor je niets dan woestijn te zien. Dan word ik geroepen door mijn masseuse die geen Engels blijkt te spreken. Ik moet op mijn buik gaan liggen met mijn armen naast me en dat lukt helaas niet omdat mijn schouders zeer doen. Ondanks dat we elkaar niet kunnen verstaan, begrijpen we elkaar prima en leg ik mijn armen anders neer.

Wellness in Neve Midbar
Wellness in Neve Midbar
Voortvarend gaat ze aan de slag en weet binnen tien seconden de gevoelige punten in mijn schouders en armen te vinden. Op mijn ‘au’ maakt ze zacht sussende geluiden en ondanks de pijnlijke punten voel ik me onder haar vaardige handen ontspannen. Rug en benen worden onderhanden genomen. Mijn kuiten protesteren zachtjes: nooit eerder gemerkt dat ze zo gevoelig zijn. Dan maakt mijn masseuse me met handgebaren duidelijk dat ze zich toch weer even wil concentreren op mijn schouders en armen. En ik weet niet hoe ze het doet, maar als ze mijn armen naast mijn lichaam neerlegt blijkt dat zomaar ineens te kunnen. Aangemoedigd door dat succes moet ik me omdraaien en neemt ze de voorkant van mijn bovenarmen onder vaardige handen, af en toe weer sussend als ze een erg pijnlijk drukpuntje aanraakt. Ik voel me alsof ik een marathon heb gelopen, maar merk dat de spieren in mijn ‘probleemzone’ heel wat soepeler aanvoelen dan voor de massage.

Prettige hoofdmassage

Om het ‘geestelijk’ welzijn ook nog even aandacht te geven krijg ik een zeer prettige hoofdmassage waar ik super relaxt van word. Dat ik er door de olie moddervette haren van krijg neem ik met liefde op de koop toe.

Na afloop vraagt ze me in een van de weinige Engelse woord die ze kent of het  ‘oké?’ is als ik bevestigend knik krijg ik spontaan een warme knuffel. Wat lief! Ik spoel de massageolie van me af en duik nog lekker even de warme zwembaden van Neve Midbar in. Het was een heerlijke ervaring die ook nog eens een positief gevolg had: nog lang heb ik meer beweging in armen en schouders dan normaal.
 
Neve Midbar is eenvoudig met de auto te bereiken en is heerlijk voor een dagje ontspannen. Wie wat langer van de thermen wil genieten kan overnachten in de naast ligt de kibboets Mash'abei Sade.

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder