Holistisch ontspannen in de woestijn

2.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zwembad Neve Midbar
Zwembad Neve Midbar
Zo'n twintig minuten ten zuiden van Beer Sheva, midden in de zandduinen van de Negevwoestijn, bevindt zich een wellnesscomplex met de toepasselijke naam ‘Neve Midbar’, ‘in de woestijn’. Naast diverse sauna’s en een behandelcentrum is hier in Israël een aantal zwembaden met een totaaloppervlakte van 8000 m2. De baden zijn gevuld met bronwater afkomstig uit bronnen van ongeveer 900 meter diep. Het water is rijk aan mineralen als zwavel en magnesium en de temperatuur van de baden varieert: van 30 tot 46 graden Celsius. In dat laatste bad mag je dan ook niet meer dan 10 minuten doorbrengen.

In het welllnesscentrum kun je kiezen uit veel therapieën, behandelingen en massages. Op de kaart staan onder meer voetreflexzonetherapie, de klassieke Zweedse massage en Ayurveda, aromatische en holistische massages. Met zoveel fijne dingen op het menu is het lastig kiezen maar uiteindelijk wordt het de holistische massage. De naam holistisch komt van het Griekse woord ‘holos’. Dat betekent ‘volkomen’, goed voor lichaam en geest. De massage richt zich niet alleen op ontspanning van de spieren, maar ook op geestelijke ontspanning en is een combinatie van verschillende massagetechnieken.

Lichaam en geest

De relaxruimte van Neve Midbar is stil en rustig. Je kunt op het terras zitten en het is een bijzondere ervaring om voor je niets dan woestijn te zien. Dan word ik geroepen door mijn masseuse die geen Engels blijkt te spreken. Ik moet op mijn buik gaan liggen met mijn armen naast me en dat lukt helaas niet omdat mijn schouders zeer doen. Ondanks dat we elkaar niet kunnen verstaan, begrijpen we elkaar prima en leg ik mijn armen anders neer.

Wellness in Neve Midbar
Wellness in Neve Midbar
Voortvarend gaat ze aan de slag en weet binnen tien seconden de gevoelige punten in mijn schouders en armen te vinden. Op mijn ‘au’ maakt ze zacht sussende geluiden en ondanks de pijnlijke punten voel ik me onder haar vaardige handen ontspannen. Rug en benen worden onderhanden genomen. Mijn kuiten protesteren zachtjes: nooit eerder gemerkt dat ze zo gevoelig zijn. Dan maakt mijn masseuse me met handgebaren duidelijk dat ze zich toch weer even wil concentreren op mijn schouders en armen. En ik weet niet hoe ze het doet, maar als ze mijn armen naast mijn lichaam neerlegt blijkt dat zomaar ineens te kunnen. Aangemoedigd door dat succes moet ik me omdraaien en neemt ze de voorkant van mijn bovenarmen onder vaardige handen, af en toe weer sussend als ze een erg pijnlijk drukpuntje aanraakt. Ik voel me alsof ik een marathon heb gelopen, maar merk dat de spieren in mijn ‘probleemzone’ heel wat soepeler aanvoelen dan voor de massage.

Prettige hoofdmassage

Om het ‘geestelijk’ welzijn ook nog even aandacht te geven krijg ik een zeer prettige hoofdmassage waar ik super relaxt van word. Dat ik er door de olie moddervette haren van krijg neem ik met liefde op de koop toe.

Na afloop vraagt ze me in een van de weinige Engelse woord die ze kent of het  ‘oké?’ is als ik bevestigend knik krijg ik spontaan een warme knuffel. Wat lief! Ik spoel de massageolie van me af en duik nog lekker even de warme zwembaden van Neve Midbar in. Het was een heerlijke ervaring die ook nog eens een positief gevolg had: nog lang heb ik meer beweging in armen en schouders dan normaal.
 
Neve Midbar is eenvoudig met de auto te bereiken en is heerlijk voor een dagje ontspannen. Wie wat langer van de thermen wil genieten kan overnachten in de naast ligt de kibboets Mash'abei Sade.

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder