Holistisch ontspannen in de woestijn

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zwembad Neve Midbar
Zwembad Neve Midbar
Zo'n twintig minuten ten zuiden van Beer Sheva, midden in de zandduinen van de Negevwoestijn, bevindt zich een wellnesscomplex met de toepasselijke naam ‘Neve Midbar’, ‘in de woestijn’. Naast diverse sauna’s en een behandelcentrum is er een aantal zwembaden met een totaaloppervlakte van 8000 m2. De baden zijn gevuld met bronwater afkomstig uit bronnen van ongeveer 900 meter diep. Het water is rijk aan mineralen als zwavel en magnesium en de temperatuur van de baden varieert: van 30 tot 46 graden Celsius. In dat laatste bad mag je dan ook niet meer dan 10 minuten doorbrengen.

In het welllnesscentrum kun je kiezen uit veel therapieën, behandelingen en massages. Op de kaart staan onder meer voetreflexzonetherapie, de klassieke Zweedse massage en Ayurveda, aromatische en holistische massages. Met zoveel fijne dingen op het menu is het lastig kiezen maar uiteindelijk wordt het de holistische massage. De naam holistisch komt van het Griekse woord ‘holos’. Dat betekent ‘volkomen’, goed voor lichaam en geest. De massage richt zich niet alleen op ontspanning van de spieren, maar ook op geestelijke ontspanning en is een combinatie van verschillende massagetechnieken.

Lichaam en geest

De relaxruimte van Neve Midbar is stil en rustig. Je kunt op het terras zitten en het is een bijzondere ervaring om voor je niets dan woestijn te zien. Dan word ik geroepen door mijn masseuse die geen Engels blijkt te spreken. Ik moet op mijn buik gaan liggen met mijn armen naast me en dat lukt helaas niet omdat mijn schouders zeer doen. Ondanks dat we elkaar niet kunnen verstaan, begrijpen we elkaar prima en leg ik mijn armen anders neer.

Wellness in Neve Midbar
Wellness in Neve Midbar
Voortvarend gaat ze aan de slag en weet binnen tien seconden de gevoelige punten in mijn schouders en armen te vinden. Op mijn ‘au’ maakt ze zacht sussende geluiden en ondanks de pijnlijke punten voel ik me onder haar vaardige handen ontspannen. Rug en benen worden onderhanden genomen. Mijn kuiten protesteren zachtjes: nooit eerder gemerkt dat ze zo gevoelig zijn. Dan maakt mijn masseuse me met handgebaren duidelijk dat ze zich toch weer even wil concentreren op mijn schouders en armen. En ik weet niet hoe ze het doet, maar als ze mijn armen naast mijn lichaam neerlegt blijkt dat zomaar ineens te kunnen. Aangemoedigd door dat succes moet ik me omdraaien en neemt ze de voorkant van mijn bovenarmen onder vaardige handen, af en toe weer sussend als ze een erg pijnlijk drukpuntje aanraakt. Ik voel me alsof ik een marathon heb gelopen, maar merk dat de spieren in mijn ‘probleemzone’ heel wat soepeler aanvoelen dan voor de massage.

Prettige hoofdmassage

Om het ‘geestelijk’ welzijn ook nog even aandacht te geven krijg ik een zeer prettige hoofdmassage waar ik super relaxt van word. Dat ik er door de olie moddervette haren van krijg neem ik met liefde op de koop toe.

Na afloop vraagt ze me in een van de weinige Engelse woord die ze kent of het  ‘oké?’ is als ik bevestigend knik krijg ik spontaan een warme knuffel. Wat lief! Ik spoel de massageolie van me af en duik nog lekker even de warme zwembaden van Neve Midbar in. Het was een heerlijke ervaring die ook nog eens een positief gevolg had: nog lang heb ik meer beweging in armen en schouders dan normaal.
 
Neve Midbar is eenvoudig met de auto te bereiken en is heerlijk voor een dagje ontspannen. Wie wat langer van de thermen wil genieten kan overnachten in de naast ligt de kibboets Mash'abei Sade.

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder

Win het Amerika Only Magabook 6

Win het Amerika Only Magabook 6

Op dit moment zijn door de coronapandemie de grenzen tussen Nederland en Amerika nog gesloten en zijn de berichten in het nieuws niet echt gezellig te noemen. Maar dat betekent niet dat er helemaal niets leuks te melden is over het land. Kijk maar eens in het nieuwe Amerika Only Magabook 6. Puur op reis geeft in samenwerking met de uitgever een boek weg, dus doe mee met de winactie.

Lees verder

Vakantie met restrictie

Vakantie met restrictie

Eerst een tent, dan een caravan, uiteindelijk een stacaravan. Die laatste caravan blijft staan. De hang naar onthaasting. Even geen werk, geen stress, geen doordenderende 24 uurseconomie. Veel nieuwe en Tweedehands stacaravans staan op campings waarvan er velen zijn in Nederland. Volgens Recron, brancheorganisatie voor recreatiebedrijven, gebruiken duizenden Nederlanders deze recreatievoorziening.

Lees verder