Zeven paasmarkten in Nederland

2.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Paaseieren
Photosforyou©Pixabay

Pasen valt in 2019 wat later in het jaar: van 19 tot en met 22 april. En dat betekent dat de kans op mooi(er) weer ook groter is. Voor als het echt voorjaarsweer is geven we vijf leuke of bijzondere paasmarkten. Is het toch wat fris of regenachtig dan hebben we twee alternatieven voor binnen.

Vijf paasmarkten buiten

Paasmarkt Vlissingen op 21 april

Het is een traditie, de paasmarkt van Vlissingen die wordt gehouden op de Boulevard. Struin met het mooiste uitzicht van Nederland langs de ruim 150 kramen. Boeiend zijn ook de standwerkers die elk jaar aanwezig zijn. Ze brengen op een bijzondere manier hun koopwaar aan de man. Ook aanwezig de Nederlands kampioen standwerken en je zult het bijna onmogelijk vinden om zijn product niet te kopen. Wie en wat? Ontdek het op de Vlissingse paasmarkt op 21 april van 10.00 tot 17.00 uur op de Boulevard in Vlissingen.

Paasmarkt Den Haag op 20, 21 en 22 april

Ook zo’n fenomeen: de driedaagse paasmarkt in Den Haag. Niet alleen de markt is leuk, maar deze wordt ook nog eens gehouden op het Lange Voorhout, een van de mooiste lanen van Den Haag. Op de tientallen kraamjes zijn nieuwe en oude spullen te koop, dus voor iedereen is er wel iets te vinden. En heb je niks nodig dan is het slenteren over de markt en het bekijken van de historische trams en bussen van het Haags Openbaar Vervoer Museum al een uitje op zich. Op dus naar het centrum van Den Haag op 20, 21 of 22 april van 11.00 tot 17.00 uur.

Laat je inspireren:

Booking.com

Paasmarkt Orvelte op 21 april

b_350_234_16777215_00_images_stories_dieren_Schapen.jpgWaan je terug in de 19e eeuw in monumentendorp Orvelte. De Saksische boerderijen en rustieke gebouwen zijn op 21 april het decor van de paasmarkt.De oudste boerderij is het Bruntingerhof waar een hooischuur, schaapskooi en een museumruimte zijn.  In de schaapskooi staan zo’n vijftig stand opgesteld en ook alle winkels, restaurants en café’s zijn geopend. De eerste lammetjes zijn te bewonderen en veel fruitbomen staan in bloei. Alles aanwezig dus voor een gezellig paasweekend. De paasmarkt in Orvelte is op 21 april van 10.00 tot 17.00 uur.

 

Paasmarkt Groningen op 22 april

Zin in een creatieve paasmarkt? Dan moet je naar Groningen voor de dertiende editie van de Zeldzaam Mooi Markt op de Vismarkt. Op de markt zijn ruim 100 kramen met unieke en handgemaakte producten, retrospullen en producten die gemaakt zijn van gerecycled materiaal.
Helemaal gezellig wordt het met de muzikale omlijsting die dag door Oscar Prinsen. Groningen is de plek waar je moet zijn op 22 april van 11:00 uur tot 17:00 uur.

Paasmarkt Panningen op 22 april

Ook de paasmarkt in Panningen is al jaren een traditie en trekt ruim 30.000 bezoekers per jaar. Geen wonder, met de meer dan drie kilometer, ofwel ruim 400 marktkraampjes met van alles en nog wat. Kom naar het centrum van  Panningen op 22 april van 9.30 tot 16.00 uur.

Overdekde paasmarkten

Paasmarkt Goes op 20 en 22 april

In het Ambachtscentrum in Goes is ook dit jaar weer een paasmarkt met een gevarieerd aanbod. Daarnaast is het Ambachtscentrum zelf ook de moeite van een bezoek waard met een aantal vaste exposities en minaturen. Op het ouderwetse marktplein staan huisjes waar ambachtslieden hun werk demonstreren en tekst en uitleg over hun ambacht. werk. De paasmarkt is op 20 en 22 april van 10.00 tot 16.30 uur.

Beverwijk op 21 en 22 april

De Bazaar in Beverwijk is een kleurrijke combinatie van outlets, winkels, kramen en eetkraampjes. Met Pasen is de (deels overdekte) markt geopend en zijn er speciale paasactiviteiten zoals een paashaas die eieren uitdeelt. Normaal is de Bazaar alleen het weekend geopend, maar in het paasweekend dus ook op 22 april van 9:30 uur tot 19.00 uur. De Foodhal is open tot 21.00 uur.

Nog tips voor een paasmarkt? Deel het in het 'commentsblok' onder dit artikel.

Paasweekendje weg in een van de genoemde of andere steden? Bij Trivago vind je de mooiste hotels voor de beste prijs.

 
 
Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder