Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Groepsvakantie
Vakantievilla©pr_b2it

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

 

Houd de organisatie klein

Wanneer je op zoek gaat naar een vakantiehuis met Pasen voor jouw familie- of vriendenvakantie, kun je natuurlijk aan iedereen die mee gaat vragen waar zij precies heen willen en wat zij aan faciliteiten willen hebben. De kans is echter groot dat je dan overspoeld wordt met ideeën, die vaak ook nog eens niet met elkaar overeenkomen. Beter is het om de organisatie klein te houden en met een of twee mensen de planning te maken. Je weet al wanneer je gaat, dus dat scheelt weer. Nu nog een locatie. Zorg dat je weet wat het budget is en zoek een tot drie grote vakantiehuizen die hieraan voldoen. Die top drie geef je door aan de andere vakantiegangers en de meeste stemmen gelden.

Maak een planning

Op vakantie gaan met een grote groep lijkt misschien wat lastig, maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Een goede planning voor de paasvakantie kan een hoop stress wegnemen. Net als bij het vakantiehuis huren, kun je ook hiervoor de organisatie het beste bij een of twee mensen houden. Zoek van tevoren wat er in de buurt te doen is en bedenk ook leuke activiteiten voor in de grote vakantiehuizen zelf, zoals spelletjes doen, chocolade eieren zoeken, een filmavond, samen gourmetten, of met zijn allen uitgebreid ontbijten. Maak hiervoor een duidelijke planning, maar zorg ook dat er genoeg tijd overblijft voor iedereen om iets voor zichzelf te doen. Het is tenslotte vakantie.

Tips voor tijdens het boeken

Heb jij de organisatie van de groepsvakantie met Pasen op je genomen? Dan hebben we nog enkele handige tips voor je, voor als je gaat boeken. Zoals gezegd, is het slim om rekening te houden met het budget, maar er zijn nog andere filters die je kunt gebruiken om zo eenvoudig en slim mogelijk te boeken. Zo kun je kiezen uit verschillende wellness-opties, zoals een sauna, bubbelbad of stoomcabine. Ook kun je kiezen uit vakantiehuizen met een open haard of een barbecue om het extra gezellig te maken. En vergeet ook zeker niet om het juiste aantal personen dat meegaat bij je boeking in te voeren, want je wilt natuurlijk dat er genoeg ruimte is voor iedereen.

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder