Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Groepsvakantie
Vakantievilla©pr_b2it

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

 

Houd de organisatie klein

Wanneer je op zoek gaat naar een vakantiehuis met Pasen voor jouw familie- of vriendenvakantie, kun je natuurlijk aan iedereen die mee gaat vragen waar zij precies heen willen en wat zij aan faciliteiten willen hebben. De kans is echter groot dat je dan overspoeld wordt met ideeën, die vaak ook nog eens niet met elkaar overeenkomen. Beter is het om de organisatie klein te houden en met een of twee mensen de planning te maken. Je weet al wanneer je gaat, dus dat scheelt weer. Nu nog een locatie. Zorg dat je weet wat het budget is en zoek een tot drie grote vakantiehuizen die hieraan voldoen. Die top drie geef je door aan de andere vakantiegangers en de meeste stemmen gelden.

Maak een planning

Op vakantie gaan met een grote groep lijkt misschien wat lastig, maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Een goede planning voor de paasvakantie kan een hoop stress wegnemen. Net als bij het vakantiehuis huren, kun je ook hiervoor de organisatie het beste bij een of twee mensen houden. Zoek van tevoren wat er in de buurt te doen is en bedenk ook leuke activiteiten voor in de grote vakantiehuizen zelf, zoals spelletjes doen, chocolade eieren zoeken, een filmavond, samen gourmetten, of met zijn allen uitgebreid ontbijten. Maak hiervoor een duidelijke planning, maar zorg ook dat er genoeg tijd overblijft voor iedereen om iets voor zichzelf te doen. Het is tenslotte vakantie.

Tips voor tijdens het boeken

Heb jij de organisatie van de groepsvakantie met Pasen op je genomen? Dan hebben we nog enkele handige tips voor je, voor als je gaat boeken. Zoals gezegd, is het slim om rekening te houden met het budget, maar er zijn nog andere filters die je kunt gebruiken om zo eenvoudig en slim mogelijk te boeken. Zo kun je kiezen uit verschillende wellness-opties, zoals een sauna, bubbelbad of stoomcabine. Ook kun je kiezen uit vakantiehuizen met een open haard of een barbecue om het extra gezellig te maken. En vergeet ook zeker niet om het juiste aantal personen dat meegaat bij je boeking in te voeren, want je wilt natuurlijk dat er genoeg ruimte is voor iedereen.

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder