Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Groepsvakantie
Vakantievilla©pr_b2it

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

 

Houd de organisatie klein

Wanneer je op zoek gaat naar een vakantiehuis met Pasen voor jouw familie- of vriendenvakantie, kun je natuurlijk aan iedereen die mee gaat vragen waar zij precies heen willen en wat zij aan faciliteiten willen hebben. De kans is echter groot dat je dan overspoeld wordt met ideeën, die vaak ook nog eens niet met elkaar overeenkomen. Beter is het om de organisatie klein te houden en met een of twee mensen de planning te maken. Je weet al wanneer je gaat, dus dat scheelt weer. Nu nog een locatie. Zorg dat je weet wat het budget is en zoek een tot drie grote vakantiehuizen die hieraan voldoen. Die top drie geef je door aan de andere vakantiegangers en de meeste stemmen gelden.

Maak een planning

Op vakantie gaan met een grote groep lijkt misschien wat lastig, maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Een goede planning voor de paasvakantie kan een hoop stress wegnemen. Net als bij het vakantiehuis huren, kun je ook hiervoor de organisatie het beste bij een of twee mensen houden. Zoek van tevoren wat er in de buurt te doen is en bedenk ook leuke activiteiten voor in de grote vakantiehuizen zelf, zoals spelletjes doen, chocolade eieren zoeken, een filmavond, samen gourmetten, of met zijn allen uitgebreid ontbijten. Maak hiervoor een duidelijke planning, maar zorg ook dat er genoeg tijd overblijft voor iedereen om iets voor zichzelf te doen. Het is tenslotte vakantie.

Tips voor tijdens het boeken

Heb jij de organisatie van de groepsvakantie met Pasen op je genomen? Dan hebben we nog enkele handige tips voor je, voor als je gaat boeken. Zoals gezegd, is het slim om rekening te houden met het budget, maar er zijn nog andere filters die je kunt gebruiken om zo eenvoudig en slim mogelijk te boeken. Zo kun je kiezen uit verschillende wellness-opties, zoals een sauna, bubbelbad of stoomcabine. Ook kun je kiezen uit vakantiehuizen met een open haard of een barbecue om het extra gezellig te maken. En vergeet ook zeker niet om het juiste aantal personen dat meegaat bij je boeking in te voeren, want je wilt natuurlijk dat er genoeg ruimte is voor iedereen.

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

De regio Auvergne-Rhône-Alpes in het zuidoosten van Frankrijk is heel divers: van berglandschappen tussen natuurparken, van wellness in Aix-les-Bains, Brides-les-Bains of Vichy tot cultuur in dorpen en steden als Annecy, Chambéry, Clermont-Ferrand, Grenoble en Lyon. Niet alleen de steden ademen geschiedenis, ook de diverse musea laten je kennis maken met de historie en bijzonderheden van de stad, de natuur en/of het gebied. We geven tien tips voor een interessante middag of dag.

Lees verder

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Beenbreuken, knieletsel en hersenschuddingen. Jaarlijks ontvangt alarmcentrale Eurocross Assistance 1.600 meldingen over ongevallen op de piste. Veel van deze ongevallen kunnen worden voorkomen door de juiste voorbereiding, maar ook door je werkelijke niveau te kennen. Uit onderzoek van Eurocross blijkt namelijk dat 80% van de wintersporters het eigen skiniveau overschat, waardoor zij mogelijk pistes en omstandigheden kiezen die niet aansluiten op hun werkelijke niveau.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder