Chefs koken in de Algarve de sterren van de hemel
Drie dagen koken op een heel hoog niveau. Dat gaan elf sterrenchefs eind deze maand doen in de Algarve tijdens de eerste Gourmet Culinary Extravaganza. Het culinaire evenement wordt gehouden in het Conrad Algarve Hotel in Quinta do Lago en is toegankelijk voor zowel gasten van dit vijfsterrenhotel als eetliefhebbers van buiten.
De chefs van bekende en minder bekende restaurants met een of meer Michelinsterren komen uit Nederland, Portugal, Spanje, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en Egypte. Uit eigen land zijn Jacob-Jan Boerma, driesterren-chef van De Leest (Krasnapolsky) en Sidney Schutte, tweesterren-chef van Librije’s Zusje (Waldorf Astoria) in Amsterdam, actief in het zuiden van Portugal.
Vijf smaakvolle events
De Gourmet Culinary Extravaganza bestaat uit vijf events. Op de openingsdag, zaterdag 29 oktober, stellen Schutte, Roel Lintermans (Les Solistes, Berlijn), Matt Tebutt (Schpoons and Forx, Bournemouth) en Heinz Beck (Gusto, Quinta do Lago) een zevengangendiner. Zondag 30 oktober begint met een ‘informele’ BBQ Brunch. Chef-kok Joe Barza (Conrad Cairo) showt in restaurant Dado waarom de Libanese keuken momenteel zo geliefd is. ’s Avonds is het partytime, tijdens de Underground Culinary Extravaganza. Het exclusieve diner, waar alle chefs aan meewerken, kent live entertainment en is het hoofdevent van het festival.
De derde Gourmet-dag begint maandag 31 oktober met de Pasta Party. Tijdens deze Italiaanse lunch in Gusto genieten gasten van de beste antipasti, pasta en pizza, uit handen van Heinz Beck, tevens chef van het befaamde driesterrenrestaurant La Pergola in Rome. Het afsluitende event is wederom een zevengangendiner inclusief Portugese wijnen bij Gusto; een samenwerking tussen topkoks Claude Bosi (Hibiscus, Londen), Paolo Casagrande (Lasarte, Barcelona) en Beck. De vijf verschillende events zijn overigens los van elkaar te boeken en te bezoeken.