Costa Cruises maakt buffelmozzarella aan boord
Costa Cruises koestert Italiaanse tradities en lanceert daarom ’s werelds eerste, varende mozzarella-gourmetbar waarbij buffelmozzarella ‘on the spot’ wordt gemaakt. Dit gebeurt volgens hetzelfde proces als op een zuivelboerderij op het vasteland, dankzij een vernuftige Italiaanse machine.
Cruisegasten zien het productieproces bij de gourmetbar met als basis melk van zwarte buffels, die dagelijks grazen op weides tussen de tempels van ruïnestad Paestum (Salerno). De productiemethode zorgt ervoor dat de mozzarella warm kan worden geproefd, samen met fijne vleeswaren en andere Italiaanse specialiteiten. Naast de klassieke buffelmozzarella staan Italiaanse specialiteiten op de kaart zoals burrata, stracciatella en fiordilatte.
Lees onze cruise-ervaringen
De aan boord gemaakte buffelmozzarella gaat ook naar de keukens van de Pummid’oro pizzeria’s aan boord om handgemaakte pizza’s mee te beleggen. De pizza’s behoren daarmee tot de eerste en enige in hun soort, die op een cruiseschip worden bereid met huisgemaakte mozzarella op een deegbodem van natuurlijke gistcultuur.
De nieuwe foodbar is een extra toevoeging aan de al uitgebreide Italiaanse gastronomische selectie van Costa Cruises. Zo serveren de restaurants aan boord van de Costa-schepen de Italiaanse streekkeuken op haar best naast een speciaal menu samengesteld door de Italiaanse sterrenchef Bruno Barbieri. Italië-culifans halen verder hun hart op met andere merken uit het land van de laars zoals Agrimontana, Barilla, Illy, Ferrari spumante en Campari. Voor zoete delicatessen doen maître-chocolatier Guido Gobino en maître-pâttisier chocolatier Luigi Biasetto een duit in het zakje.
De nieuwe mozzarella gourmetbar is vanaf eind 2016 in bedrijf op de Costa Diadema, het vlaggenschip van Costa Cruises. In 2017 krijgen alle andere Costa-schepen ook zo’n Italiaanse, culinaire hotspot.