New York in de ban van naderende sneeuwstormen

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Burgemeester New YorkBurgemeester Bill de Blasio van New York roept iedereen op om zich voor te bereiden op zeker 90 centimeter sneeuw en de bijbehorende ernstige problemen die daardoor kunnen ontstaan. "Blijf thuis, ga niet naar kantoor en zorg dat je voldoende voedsel in huis hebt". "Mijn boodschap aan New Yorkers is: bereid je voor op iets ergers dan je ooit hebt gezien", sprak de burgemeester zondag.

De New Yorkse metro's wil gaan rijden met aangepaste rijtuigen. Deze zijn voorzien van een speciale installatie die de derde rail, die de metro van stroom voorziet, ijsvrij houdt.

Ook luchtvaartmaatschappijen bereiden zich op het ergste voor. Zo heeft Delta Air Lines uit voorzorg zeshonderd vluchten geschrapt. Ook kleinere Amerikaanse maatschappijen hebben vluchten geannuleerd. CNN meldt dat voor komende dagen al meer dan 3000 vluchten niet doorgaan vanwege de weersvoorspelling.

De sneeuwstormwaarschuwing is door de nationale weerdienst afgegeven voor maandag en dinsdag en geldt voor de hele oostkust van de VS. Ook meer landinwaarts in de staat Indiana wordt nog veel sneeuw verwacht.

Zoals het er nu naar uitzien wordt het de zwaarste sneeuwstorm in de geschiedenis van de stad New York. Het record staat nu op 68 centimeter in februari 2006.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder