Noodtoestand in Californië na aardbeving

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

AardbevingJerry Brown, gouverneur van de Amerikaanse staat Californië heeft, na de zware aardbeving van de afgelopen nacht, de noodtoestand uitgeroepen voor de regio Napa. De beving had een kracht van 6 op de schaal van Richter. Er zijn zo’n 85 gewonden, drie van hen ernstig. 

Volgens het Amerikaans Geofysisch Instituut USGS bevond het epicentrum van de beving zich zo’n 50 kilometer van de toeristische trekpleister San Francisco, op ongeveer negen kilometer van het wijngebied Napa.
Door het uitroepen van de noodtoestandkan er vanuit Washington snel hulp naar het getroffen gebied worden overgevlogen.


In de wijnstreek van de San Francisco Bay zijn volgens de Los Angeles Times diverse branden uitgebroken. Het blussen wordt bemoeilijkt doordat waterleidingen beschadigd zijn. Ook zitten tienduizenden huishoudens zonder stroom, zijn er gaslekken en raakten huizen, historische gebouwen en bruggen beschadigd.

De krant meldt dat sommige bewoners bang waren dat dit de ‘Big One’ was. Dit is volgens  Amerikaanse seismologen de grote aardbeving die elk moment kan plaatsvinden in het dichtbevolkte gebied. CNN meldt dat het de sterkste aardbeving in 25 jaar was in dit gebied.

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder