Hondje gered uit snikhete camper

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

IJack Russeln IJmuiden hebben agenten gistermiddag een Jack Russel pup uit een snikhete camper gered. Het hondje was ernstig vervuild, had geen water en de camper stond in de volle zon met slechts één raampje op een kiertje, zo meldde de politie. De camper bleek niet afgesloten en de pup is uit de afgesloten bench uit de camper gehaald en naar het asiel gebracht.

De eigenaren van het hondje zijn later naar het asiel gegaan maar weigerden het hondje mee te nemen omdat ze de onkosten van 40 euro niet wilden betalen.

Tips om de hond mee te nemen in de camper

  • Gebruik tijdens het rijden een goedgekeurde veiligheidsgordel. In Duitsland en Spanje is het gebruik van deze gordel verplicht als je je  hond meeneemt op vakantie.
  • Een andere mogelijkheid is een reiskennel of bench. Plaats deze bij voorkeur dwars op de rijrichting op de vloer achter een stoel of bank zodat de kennel zo min mogelijk ruimte heeft om te verschuiven.
  • Laat je hond niet langer dan een paar minuten alleen in een geparkeerde camper en zorg er dan voor dat er voldoende ventilatie is. Draai dakluiken open of zet, indien aanwezig, een ventilator of airco aan. Zorg voor voldoende water.
  • Plaats de camper in ieder geval zoveel mogelijk in de schaduw.

Wat zijn jouw tips?

Hond meenemen in een gehuurde camper? Dat kan!
Kijk bij het aanbod van WorldWideCampers 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder