Hondje gered uit snikhete camper

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

IJack Russeln IJmuiden hebben agenten gistermiddag een Jack Russel pup uit een snikhete camper gered. Het hondje was ernstig vervuild, had geen water en de camper stond in de volle zon met slechts één raampje op een kiertje, zo meldde de politie. De camper bleek niet afgesloten en de pup is uit de afgesloten bench uit de camper gehaald en naar het asiel gebracht.

De eigenaren van het hondje zijn later naar het asiel gegaan maar weigerden het hondje mee te nemen omdat ze de onkosten van 40 euro niet wilden betalen.

Tips om de hond mee te nemen in de camper

  • Gebruik tijdens het rijden een goedgekeurde veiligheidsgordel. In Duitsland en Spanje is het gebruik van deze gordel verplicht als je je  hond meeneemt op vakantie.
  • Een andere mogelijkheid is een reiskennel of bench. Plaats deze bij voorkeur dwars op de rijrichting op de vloer achter een stoel of bank zodat de kennel zo min mogelijk ruimte heeft om te verschuiven.
  • Laat je hond niet langer dan een paar minuten alleen in een geparkeerde camper en zorg er dan voor dat er voldoende ventilatie is. Draai dakluiken open of zet, indien aanwezig, een ventilator of airco aan. Zorg voor voldoende water.
  • Plaats de camper in ieder geval zoveel mogelijk in de schaduw.

Wat zijn jouw tips?

Hond meenemen in een gehuurde camper? Dat kan!
Kijk bij het aanbod van WorldWideCampers 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder