Hondje gered uit snikhete camper

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

IJack Russeln IJmuiden hebben agenten gistermiddag een Jack Russel pup uit een snikhete camper gered. Het hondje was ernstig vervuild, had geen water en de camper stond in de volle zon met slechts één raampje op een kiertje, zo meldde de politie. De camper bleek niet afgesloten en de pup is uit de afgesloten bench uit de camper gehaald en naar het asiel gebracht.

De eigenaren van het hondje zijn later naar het asiel gegaan maar weigerden het hondje mee te nemen omdat ze de onkosten van 40 euro niet wilden betalen.

Tips om de hond mee te nemen in de camper

  • Gebruik tijdens het rijden een goedgekeurde veiligheidsgordel. In Duitsland en Spanje is het gebruik van deze gordel verplicht als je je  hond meeneemt op vakantie.
  • Een andere mogelijkheid is een reiskennel of bench. Plaats deze bij voorkeur dwars op de rijrichting op de vloer achter een stoel of bank zodat de kennel zo min mogelijk ruimte heeft om te verschuiven.
  • Laat je hond niet langer dan een paar minuten alleen in een geparkeerde camper en zorg er dan voor dat er voldoende ventilatie is. Draai dakluiken open of zet, indien aanwezig, een ventilator of airco aan. Zorg voor voldoende water.
  • Plaats de camper in ieder geval zoveel mogelijk in de schaduw.

Wat zijn jouw tips?

Hond meenemen in een gehuurde camper? Dat kan!
Kijk bij het aanbod van WorldWideCampers 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder