Hondje gered uit snikhete camper

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

IJack Russeln IJmuiden hebben agenten gistermiddag een Jack Russel pup uit een snikhete camper gered. Het hondje was ernstig vervuild, had geen water en de camper stond in de volle zon met slechts één raampje op een kiertje, zo meldde de politie. De camper bleek niet afgesloten en de pup is uit de afgesloten bench uit de camper gehaald en naar het asiel gebracht.

De eigenaren van het hondje zijn later naar het asiel gegaan maar weigerden het hondje mee te nemen omdat ze de onkosten van 40 euro niet wilden betalen.

Tips om de hond mee te nemen in de camper

  • Gebruik tijdens het rijden een goedgekeurde veiligheidsgordel. In Duitsland en Spanje is het gebruik van deze gordel verplicht als je je  hond meeneemt op vakantie.
  • Een andere mogelijkheid is een reiskennel of bench. Plaats deze bij voorkeur dwars op de rijrichting op de vloer achter een stoel of bank zodat de kennel zo min mogelijk ruimte heeft om te verschuiven.
  • Laat je hond niet langer dan een paar minuten alleen in een geparkeerde camper en zorg er dan voor dat er voldoende ventilatie is. Draai dakluiken open of zet, indien aanwezig, een ventilator of airco aan. Zorg voor voldoende water.
  • Plaats de camper in ieder geval zoveel mogelijk in de schaduw.

Wat zijn jouw tips?

Hond meenemen in een gehuurde camper? Dat kan!
Kijk bij het aanbod van WorldWideCampers 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder