Costa Concordia klaar voor verslepen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

De laatste van de totaal 20 ballasttanks is aan de Costa Concordia vastgemaakt. Nu ronden technici de werkzaamheden en voorbereidingen af die nodig zijn om het schip, dat begin 2012 voor de Italiaanse kust vastliep, te verslepen naar Genua.

Door lucht in de tanks te blazen krijgt het schip een diepgang van ruim 18 meter, voldoende om door het Nederlandse schip Vanguard op sleeptouw te worden genomen. De planning is dat de Costa Condordia haar rustplaats van de laatste 2 jaar op 20 juli verlaat. Eenmaal aangekomen in Genua wordt het cruiseschip gesloopt.

Op het moment dat het verslepen van het schip lukt krijgt het Toscaanse eilandje Isola del Giglio weer het uitzicht terug van voor de tijd dat het cruiseschip daar op 13 januari 2012 aan de grond liep en kapseisde. Van de 4200 passagiers kwamen er 32 om het leven. Het proces tegen Francesco Schettino, destijds de kapitein van de Costa Concordia, loopt nog steeds. Hij wordt beschuldigd van doodslag, het veroorzaken van schipbreuk en het verlaten van het schip.

De Britse krant The Telegraph maakte een onderwatervideo van debinnenkant van de  Costa Concorida. Let op: op een bar zie je nog een tafel met een vaas bloemen staan.  

{youtube}6k70Cy6UW_A{/youtube}

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder