Costa Concordia klaar voor verslepen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

De laatste van de totaal 20 ballasttanks is aan de Costa Concordia vastgemaakt. Nu ronden technici de werkzaamheden en voorbereidingen af die nodig zijn om het schip, dat begin 2012 voor de Italiaanse kust vastliep, te verslepen naar Genua.

Door lucht in de tanks te blazen krijgt het schip een diepgang van ruim 18 meter, voldoende om door het Nederlandse schip Vanguard op sleeptouw te worden genomen. De planning is dat de Costa Condordia haar rustplaats van de laatste 2 jaar op 20 juli verlaat. Eenmaal aangekomen in Genua wordt het cruiseschip gesloopt.

Op het moment dat het verslepen van het schip lukt krijgt het Toscaanse eilandje Isola del Giglio weer het uitzicht terug van voor de tijd dat het cruiseschip daar op 13 januari 2012 aan de grond liep en kapseisde. Van de 4200 passagiers kwamen er 32 om het leven. Het proces tegen Francesco Schettino, destijds de kapitein van de Costa Concordia, loopt nog steeds. Hij wordt beschuldigd van doodslag, het veroorzaken van schipbreuk en het verlaten van het schip.

De Britse krant The Telegraph maakte een onderwatervideo van debinnenkant van de  Costa Concorida. Let op: op een bar zie je nog een tafel met een vaas bloemen staan.  

{youtube}6k70Cy6UW_A{/youtube}

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder