Costa Concordia klaar voor verslepen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

ConcordiaDe laatste van de totaal 20 ballasttanks is aan de Costa Concordia vastgemaakt. Nu ronden technici de werkzaamheden en voorbereidingen af die nodig zijn om het schip, dat begin 2012 voor de Italiaanse kust vastliep, te verslepen naar Genua.

Door lucht in de tanks te blazen krijgt het schip een diepgang van ruim 18 meter, voldoende om door het Nederlandse schip Vanguard op sleeptouw te worden genomen. De planning is dat de Costa Condordia haar rustplaats van de laatste 2 jaar op 20 juli verlaat. Eenmaal aangekomen in Genua wordt het cruiseschip gesloopt.

Op het moment dat het verslepen van het schip lukt krijgt het Toscaanse eilandje Isola del Giglio weer het uitzicht terug van voor de tijd dat het cruiseschip daar op 13 januari 2012 aan de grond liep en kapseisde. Van de 4200 passagiers kwamen er 32 om het leven. Het proces tegen Francesco Schettino, destijds de kapitein van de Costa Concordia, loopt nog steeds. Hij wordt beschuldigd van doodslag, het veroorzaken van schipbreuk en het verlaten van het schip.

De Britse krant The Telegraph maakte een onderwatervideo van debinnenkant van de  Costa Concorida. Let op: op een bar zie je nog een tafel met een vaas bloemen staan.  

{youtube}6k70Cy6UW_A{/youtube}

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder

Win het Amerika Only Magabook 6

Win het Amerika Only Magabook 6

Op dit moment zijn door de coronapandemie de grenzen tussen Nederland en Amerika nog gesloten en zijn de berichten in het nieuws niet echt gezellig te noemen. Maar dat betekent niet dat er helemaal niets leuks te melden is over het land. Kijk maar eens in het nieuwe Amerika Only Magabook 6. Puur op reis geeft in samenwerking met de uitgever een boek weg, dus doe mee met de winactie.

Lees verder